Paistaa se aurinko risukasaanki

sundanic

Member
Ostan kun tulee markkinoille sähkkäyttöinen ajoleikkuri. Eihän sellaisen rakentamine olis mitään rakettitiedettä koska tuollaine Brigss&Trattoni antaa yhdestä akselista kaiken tarvittavan voima ulos. Paljonko tarvii 16hp bensä vastaavan akuston ja tehokkaan sähkömoottorin säätimellä?
 

don

Active member
Moro

Älä suotta odottele vaan osta robottileikkuri,luultavasti paljon halvempi kuin sähkökäyttäinen ajoleikkuri,nurtsi on aina siisti ja jää se ajamisen vaiva pois,suosittelen Huskua.
 

Savonius

Well-known member
Maaasto mellä on sellainen että robotti ei niistä selviä mutta ei se tärkein kriteeri ole. Kun en ole koskaan armeijan (Säkylä v. 64) jälkeen harjoittanut liikuntaa ellei siihen ole liittynyt hyötytarkoitus niin tämä ruohonleikkurin perässä kävely on taannut peruskunnon niinpä en siitä luovu. Mutta jos tuollaisen uuden Huskun saa jostain alle 500 euro niin pistä yksityisviestiä.

Niin vielä. Tämän vuosipuoliskon tuotantoennätys syntyi eilen perjantaina. 240W paneelista mikroverkkoinvertterillä verkkoon 2,89Kwh. Koko paneelistosta noin 70Kwh. Jos tätä paistetta vielä jatkuu niin kohta on pakko ruveta tuhlaamaan tuota sähköä🙂
 

sundanic

Member
Moro

Älä suotta odottele vaan osta robottileikkuri,luultavasti paljon halvempi kuin sähkökäyttäinen ajoleikkuri,nurtsi on aina siisti ja jää se ajamisen vaiva pois,suosittelen Huskua.
Joo kattelin jo tuota , saman maksaa mitä nykyinen Husqukin maksoi 4000€, 2000m2 nurtsille ei kannata mitään mopoa hankkia , kerkee toisessta nurkasta kasvamaan enne kun toisen nurkan saa valmiksi. Päällämaattavallakin menee n. 2h sen ajamiseen vaikka ajais vauhdilla.. Meni vähän sivuraitelle ny tää topikki.. YP voi heittä nää jos löytyy ruohonleikkuritopikki jostain...
 

don

Active member
Moro

Ei robottileikkurit niin hlpoja ole paitsi jos nurtsia on 100 m² niin kaikkein halvimman voi tohon viiteensataan saada.
Meillä on n. 3000 m²:riä ja leikkurina Huskun 430 X,se makso asennettuna vähän alle 3300 €,maahan upotettiin n. 800 m sitä rajalankaa siksi ostin leikkurin asennettuna.
Tämä robotti olisi siitä kätsy kun sitä aurinkosähköä tuuppaa niin paljon niin saisit sitä tähänkin tarkoitukseen.
 

Savonius

Well-known member
Puolen kuun saldoksi kertyi 32,4Kwh yhdestä 240W paneelista mikrovertillä verkkoon. Kaikkiaan kentän 24kpl keskimäärin 245W paneelista kertyi
noin 4400Kwh.

.
1562020.png
 

Savonius

Well-known member
Talvipäivän seisauksesta kesäpäivän seisaukseen kertyi yhden paneelin tuotoksi noin 196Kwh. Alkuun 245W paneeli kesäkuussa 240W. Paneelistosta 24 kertaa tuo eli noin 4700Kwh.
Paneelit ovat kääntyviä eli aurinko paistaa niihin kutakuinkin kohtisuoraan aamusta iltaan. Ei se ihan pilkun tarkkaa ole mutta pysyy plus 17-miinus17 asteen sisällä.
Ei tämä ihan täydellinen paikkana ole mutta hyvä kuitenkin. Touko- kesä- heinäkuussa koko kentästä jää saamatta pahimmillaan pari kolme kilovattituntia tuolta luoteen suunnalta päivässä, koilisesta hiukan vähemmän.
 

Savonius

Well-known member
Yhdestä 240W paneelista mikroverkkoinvertterillä verkkoon kesäkuussa 63,5Kwh. 1 550Kwh paikkeilla koko paneelistosta jossa keskikoko on noin 245W. Paneeleita siis 24 kertaa 245W vastaava määrä.
 

Savonius

Well-known member
Kummasti kertyi mittariin tänäänkin. 240W paneelista verkkoon 2,76Kwh. Noin 66Kwh kentästä. Nyt on ollut pakko ruveta tuhlaamaan. Talvisten polttopuiden kuivaamiseen olen saanut kohtuullisesti menemään.

Kraafin aika on talviaika.

heinäkuupohjat2.png
 
Ylös