Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Kirjoittelin tuossa aiemmin että on aikeissa hankkia akkukäyttöinen ruohonleikkuri. Hankinkin sellaisen. Nyt olen leikkaillut nurmikkoa sen verran että polttomoottori Brykkellä olisi bensaa mennyt noin 12-15 litraa. Nurmikkoa on runsaat 2000 neliömetriä, itsestään ruohittunutta kyntöpeltoa pääosin joten ei kovin kevyttä leikattavaa. Ostin myös ketjusahan jossa on samanlainen 5Ah:n akku. Noilla kahdella akulla saa leikattua noin 1500 neliömetriä kerralla. Akut latautuvat tietenkin aurinkosähköllä.
 
Viimeksi muokattu:

avensi

Active member
Mikä merkki ? Itse teen polttopuut https://www.hintakaari.fi/halkomakone-6t-jaloilla-52-cm-timco-timco-ls6t-52hu-sahkomoottorilla/p/6438014216676/ aurinkosähköllä ja akkusahalla
 

Savonius

Well-known member
Ryobi. 36V. Kumpaankin sopii sama akku. Ruohonleikkuri terä 46cm. Voi valita laskeeko alleen vai kerääkö säiliöön. Työnnettävä, painaa noin 19Kg. erinomainen kuntoiluväline. Ketjusahan suunnittelija ilmeisesti venäläinen tai sama joka suunnitteli T-Fordin. Kyllä sillä puun poikki saa mutta ruma se on.
 

Savonius

Well-known member
Välillä paneelisähköstä. 240W paneelista verkkoon 47,81Kwh. Paremmin tuli mitä odotin. Aika lähellä keskimääräistä eikä heinäkuun pohjistakaan kuin vajaa 9Kwh.
Heinäkuu20.png
 
Viimeksi muokattu:

denzil dexter

Active member
Heinäkuu tuntui erittäin huonolta, jatkuvaa sadetta ja surkeat kelit. Lukemien perusteella oli kuitenkin keskimääräistä parempi, tuotto 104% pitkän ajan keskiarvosta. Ilmeisesti matalammat lämpötilat ja paneelien säännöllinen sadepesu helpottivat tilannetta.
 

Savonius

Well-known member
Heinäkuussa kului ostosähköä 66,25Kwh joka oli vajaa kilovattitunti enemmän kuin kesäkuussa. Myyntiin meni 112Kwh kesäkuuta vähemmän, vain 258,24Kwh. Vaikka oli pilvistä ja pimeämpää paneelitehosta riitti ilmeisesti kuitenkin omaa kulutusta korvaamaan.
 

Savonius

Well-known member
Mukavasti alkoi elokuu. 240W paneelista verkkoon 2,53Kwh. Yhteensä siinä 60 kilovattitunnin paikkeilla. Viimeisillä tunneilla hiukan pilvisyys kiusasi.
 

Savonius

Well-known member
Melkein täydellinen päivä tuotannolle. Kuumaa oli mutta hiukan tuuli. 2,61 on hyvä päiväsaalis 240W paneelista verkkoon. Kraafi on talviajassa.
Elokuu8-20.png
 

Savonius

Well-known member
Kohtalaisesti kertyi 240W paneelista verkkoon elokuun ensimmäisellä kolmanneksella.
Tuo taulukossa oleva Total on väärin. Oikea on 1307Kwh. Tilastointi alkoi toinen lokakuun toinen päivä 2016. Hiilidioksidin ekvivalentti arvo on oikein. Puita ja rahaa lienee hiukan enemmän. Keskimäärin tuona jaksona oli paneeleita parinkymmenen paikkeilla.

Elokuukolmasosa.png
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Meillä on maakaapeli ollut kaivettuna pari kuukautta tuohon sähkötolpan juureen, josta tulee maakaapeli pääkeskukselle. Tänään pihaan ilmestyi kaksi ammattimiestä jotka tekivät liitännän (jatkon) alle puolen tunnin. Sähköt olivat poikki alle 20 minuuttia. Oli kyllä hienoa seurata ammattimiehiä työssään.
Pääkeskukselta tolpalle menevä maakaapeli liitettiin uuteen maahan kaivettuun kaapeliin noin 15 metrin päässä pääkeskuksesta. Ennen kaapeli oli liitettynä tolpissa olevaan amkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Tänään iltapäivällä ylittyi 300Kwh tämän vuoden tuotantoa yhdestä 245W (alkuvuosi) 240W (touko-kesä jne.) mikroverkkoinvertterillä verkkoon. Kohtalaisen hyvin on kertynyt elokuultakin.

300kwhylit.png
 

Savonius

Well-known member
Päivän pituuden lyheneminen näkyy jo pienempinä päiväsaantoina. Ajoittaisesta pilvisyydestä huolimatta kuitenkin jotain kertyi. Yhdestä 240W paneelista verkkoon 2,14Kwh. Viidenkymmenen kilovattitunnin paikkeilla koko kentästä joten kyllä sitä pikkuisen riitti myyntiinkin.

Elok27.png
 

vmakela

New member
Kiva lukea näitä raportteja. Kiitos niistä. Itselläni on kiikarissa yksi pari vuotta vanha Fronius 5kW ja siihen olisi tarjolla 4*285W paneelit. Jos nuo saisi lähtemään tonnin pintaan ja saisi tehtyä edullisen telineasennuksen itse. Sähkäri kytkemään ja se olis siinä. Ajattelisin että takaisinmaksu tuollaisella olisi alle 10 vuotta jos telineisiin ei tuhottomasti tuhlaisi. Sinun raportteja kun vertaa, niin olettaisin että 285W paneelilla saisin vuodessa sen 300kWh? Paikka on ainakin hyvä ja aurinkoinen. Tuosta kun karkeasti kalkuloi että maksan n. 10c/kWh, niin teoriassa 30 Euroa tuottoa, josta joku osa, ehkä 33-50% päätyisi omaan käyttöön varaajaan ja ILP:uun, niin 10-15 Eur/vuosi/paneeli. Jos ajattelisi että teline ja Fronius + sähkäri on investointi, jonka vähintään saa takaisin jos joskus taloni myyn, eikä huomioi niitä laskelmissa. Saman rahan saa menemään kyllä muuallekin. Kun katson omaa peruskulutusta näin lämpiminä kuukausina, niin se pyörii jossain 300-800W/tunti, 15-30kWh päivässä. Joka yö pitää tietysti tuota varaajaa lämmittää, että joskos pesuhuoneremontin yhteydessä vaihtais tilalle Jäspin Solar-mallin, on toki paljon kalliimpi, mutta vakiona kahdet vastukset ja termarit, niin ei tarvitsisi kikkailla. Lisäksi Plug-In hybridi nielee sähköä, riippuen paljonko on ajanut tätä kaupunkirallia. Siihenkin on saatavilla latureita parilla sadalla, jolla voisi rajoittaa virtaa alkaen 6A:sta. Ei menisi yli paneelien tuoton niin pahasti. Muuten ottaa shukosta n. 10-15A Audin omalla laturilla. Meni vähän off topic, sori.
 
Ylös