Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Active member
Kirjoittelin tuossa aiemmin että on aikeissa hankkia akkukäyttöinen ruohonleikkuri. Hankinkin sellaisen. Nyt olen leikkaillut nurmikkoa sen verran että polttomoottori Brykkellä olisi bensaa mennyt noin 12-15 litraa. Nurmikkoa on runsaat 2000 neliömetriä, itsestään ruohittunutta kyntöpeltoa pääosin joten ei kovin kevyttä leikattavaa. Ostin myös ketjusahan jossa on samanlainen 5Ah:n akku. Noilla kahdella akulla saa leikattua noin 1500 neliömetriä kerralla. Akut latautuvat tietenkin aurinkosähköllä.
 
Viimeksi muokattu:

avensi

Active member
Mikä merkki ? Itse teen polttopuut https://www.hintakaari.fi/halkomakone-6t-jaloilla-52-cm-timco-timco-ls6t-52hu-sahkomoottorilla/p/6438014216676/ aurinkosähköllä ja akkusahalla
 

Savonius

Active member
Ryobi. 36V. Kumpaankin sopii sama akku. Ruohonleikkuri terä 46cm. Voi valita laskeeko alleen vai kerääkö säiliöön. Työnnettävä, painaa noin 19Kg. erinomainen kuntoiluväline. Ketjusahan suunnittelija ilmeisesti venäläinen tai sama joka suunnitteli T-Fordin. Kyllä sillä puun poikki saa mutta ruma se on.
 

Savonius

Active member
Välillä paneelisähköstä. 240W paneelista verkkoon 47,81Kwh. Paremmin tuli mitä odotin. Aika lähellä keskimääräistä eikä heinäkuun pohjistakaan kuin vajaa 9Kwh.
Heinäkuu20.png
 
Viimeksi muokattu:

denzil dexter

Active member
Heinäkuu tuntui erittäin huonolta, jatkuvaa sadetta ja surkeat kelit. Lukemien perusteella oli kuitenkin keskimääräistä parempi, tuotto 104% pitkän ajan keskiarvosta. Ilmeisesti matalammat lämpötilat ja paneelien säännöllinen sadepesu helpottivat tilannetta.
 

Savonius

Active member
Heinäkuussa kului ostosähköä 66,25Kwh joka oli vajaa kilovattitunti enemmän kuin kesäkuussa. Myyntiin meni 112Kwh kesäkuuta vähemmän, vain 258,24Kwh. Vaikka oli pilvistä ja pimeämpää paneelitehosta riitti ilmeisesti kuitenkin omaa kulutusta korvaamaan.
 

Savonius

Active member
Mukavasti alkoi elokuu. 240W paneelista verkkoon 2,53Kwh. Yhteensä siinä 60 kilovattitunnin paikkeilla. Viimeisillä tunneilla hiukan pilvisyys kiusasi.
 

Savonius

Active member
Melkein täydellinen päivä tuotannolle. Kuumaa oli mutta hiukan tuuli. 2,61 on hyvä päiväsaalis 240W paneelista verkkoon. Kraafi on talviajassa.
Elokuu8-20.png
 

Savonius

Active member
Kohtalaisesti kertyi 240W paneelista verkkoon elokuun ensimmäisellä kolmanneksella.
Tuo taulukossa oleva Total on väärin. Oikea on 1307Kwh. Tilastointi alkoi toinen lokakuun toinen päivä 2016. Hiilidioksidin ekvivalentti arvo on oikein. Puita ja rahaa lienee hiukan enemmän. Keskimäärin tuona jaksona oli paneeleita parinkymmenen paikkeilla.

Elokuukolmasosa.png
 
Viimeksi muokattu:
Ylös