Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Tälläinen oli syyskuun alkupuoli yhdellä 240W paneelilla. 16,6kWh edustaa parempaa keskiluokkaa syyskuulle omassa mittaushistoriassa.
Myyntiin meni yhdeksästä paneelista 147,55kWh. Kymmenen sentin nurkilla pyöri hinta. Huippu lähellä kahtakymmentä senttiä. (siis veroton).
Ostamaan joutui 28,28kWh joka on aika lähellä elokuun alkupuolen ostoa. Onneksi tuli vajaa vuosi takaperin tehtyä kolmen vuoden kiinteä reilusti alle viiden sentin hinnalla. Myynti on pörssin tuntihinta ilman provisiota.

Puolisyysk.png
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Ruotsista pukkaa sadealue ja pisaroita tulee silloin tällöin. Pimeää on. 240W paneeli pukkaa verkkoon 0.13W mikroverkkoinvertterillä. Koko paneelisto tuottaa yhteensä noin 5W tehoa.
 

Savonius

Well-known member
No vaihteeksi hiukan tuottoisimpaa. Puoleen päivään mennessä (13.26) kertyi 240W paneelista verkkoon n.1kWh. 26Kwh:n paikkeilla yhteensä joskaan ei kaikki mene verkkoon. Loppupäivän ennuste lupaa tuottoisaa.

Jk. Kuukauden päiväkohtaiset pohjat, Noin 1,94kWh 240W paneelista verkkoon tänään, Ei huano
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Eilen 13.00-15.00 välisen ajan yhdeksän paneelia työnsivät verkkoon kukin 223,555W teholla. Kun tuohon lisätään joku vatti joka on mennyt omaan kulutukseen niin tuosta voi iloita.

Syyskuu26.png
 

Savonius

Well-known member
Kumma kyllä tämä syyskuu oli neljän vuoden historiassa syyskuista paras. 30,44kWh yhdestä 240W paneelista verkkoon. Vajaat kahdeksan kilovattituntia vähemmän kuin elokuussa.

Syyskuunlop.png
 

Savonius

Well-known member
Korvasin vanhat pihavalot, noin 170W, 12V ledeillä 2009. Viinapullon korkin halkaisijan kokoiselle piirilevylle koottuja. Vatin ja puolen vatin tehoisia. 60W paneeli on ladannut akkua. Kun 2013 kerroin, taisi olla Poikkiksen palstalla, että ne ovat palaneet tauotta ja valaistustehokin oli edelleen alkuperäistä luokkaa niin jouduin solvausryöpyn kohteeksi tälläkin palstalla esiintyvien "asiantuntijoiden" joukolta.
Aikanaan asennetut LED valot toimivat edelleen erinomaisesti. Alkuperäisestä noin 36 lumenin valosta ei juuri huomaa valon paljonkaan häipyneen. Ne ovat siis tähän mennessä "palaneet" runsaat 100000 tuntia ja palavat edelleen.
(olivat siis kaupasta ostettuja).
 

don

Active member
Moro

Minkä kokoinen akku sulla on systeemissä ja onko siinä hämäräkytkin vai ilman kun kerrot että palaneet tauotta,montako ja minkä tehoisia pihavalot ovat?
Alkoi kiinnostamaan moisen valaistuksen rakentaminen.
 

Savonius

Well-known member
Moro

Minkä kokoinen akku sulla on systeemissä ja onko siinä hämäräkytkin vai ilman kun kerrot että palaneet tauotta,montako ja minkä tehoisia pihavalot ovat?
Alkoi kiinnostamaan moisen valaistuksen rakentaminen.
Akku on peräisin volkkarin LT pakusta. Kun ei enää jaksanut pakua käynnistää. Noin 120Ah lienee uutena. Alussa oli romutetun Nissan Cherryn 50Ah muutaman vuoden mutta kun valot sammuivat pari kertaa vuodenvaihteen tienoilla niin pistin suuremman.
Yhteisteho on noin 4W. Ei noilla tehoilla mitään kytkintä kannata laittaa.
Kun lähin katuvalo on noin kolmen kilometrin päässä niin nuo ledit valaisevat yllättävän hyvin. Nuo valaisevat siis autotallin ympäristöä ja kellariin menevää polkua. Tämän asuinrakennuksen ulkovalaistus on hoidettu kolmella katkaisijan takana olevilla7W led (230V) loisteputkella. Kaksi niistä on kiinni invertterisähköverkossa yksi valtakuntaverkon sähkössä. Nekin ovat yli kymmenen vuotta vanhoja. Niissä on erinomainen valaistusteho.
Se 60W paneeli on pystyssä autotallin päätyseinällä. Päädyn räystäs suojaa sitä joten se ei juuri kuurasta tai lumesta kärsi.
 

Savonius

Well-known member
Kesäkuussa parhaana päivänä, 29 päivä, yhdeksästä paneelista meni verkkoon 25.21kWh. Ensimmäinen vatti tuli verkkoon päin 5.30 viimeinen 22.12. Kuuma päivä söi tehoja joten enemmänkin olisi voinut tulla jos olisi tuullut reippaammin.

Tässä kraaffi päivästä

Parastuotto.png
 

Savonius

Well-known member
Iltapuolella jonkin aikaa Tanskan molemmilla alueilla sähkön veroton (maahinta) hinta oli 44,29 senttiä kilovattitunnilta. Skotlantiin Hollantiin Saksaan ja uutena Skotlantiin menee yllättävän paljon sähköä tänään. Tällä hetkellä Tanskan hinta 31,903. Pohjoisessa Ruotsissa 5,603. meillä maahinta 12,152 senttiä kilovattitunnilta.
Korjasin pilkkuvihreen, kiitti.
 
Viimeksi muokattu:

kotte

Well-known member
Iltapuolella jonkin aikaa tanskan molemmilla alueilla sähkön veroton (maahinta) hinta oli 44,29 senttiä kilovattitunnilta. Skotlantiin Hollantiin Saksaan ja uutena Skotlantiin menee yllättävän paljon sähköä tänään. Tällä hetkellä Tanskan hinta 31,903. Pohjoisessa Ruotsissa 56,03. meillä maahinta 12,152 senttiä kilovattitunnilta.
Pieni pilkkuvirhe tuossa on Pohjois-Ruotsin kohdalla. Oikea hinta siellä lienee ollut 5,603c/kWh tms. (oli nimittäin suunnileen noin parikymmentä minuuttia sitten), Pohjois-Norjassa vielä jonkin verran halvempaa. Noin on mennyt koko syyskesän ja alkusyksyn järjestään.
 

Savonius

Well-known member
Täällä on esitetty mielipiteitä pohjoisen Norjan vesitilanteesta, Tässä Norjalaisten oma käsitys asiasta. Vihreä on siis "normal ja keltainen "presser".
Aika samanlaiselta on näyttänyt koko kesän.

Norja.png
 

Savonius

Well-known member
Kyllä tuo sähkön pörssihinta logiikka on vaikeasti ymmärrettävää. koko Ruotsi, osa Norjaa, kilovattitunnin aluehinta 1,651senttiä. Suomessa ja Baltiassa 10,265 senttiä, keskellä päivää.
 
Ylös