Paistaa se aurinko risukasaanki

kotte

Well-known member
Kyllä tuo sähkön pörssihinta logiikka on vaikeasti ymmärrettävää. koko Ruotsi, osa Norjaa, kilovattitunnin aluehinta 1,651senttiä. Suomessa ja Baltiassa 10,265 senttiä, keskellä päivää.
Johdot tuolloin melkein poikki Pohjois-Ruotsista Suomeen ja Baltia imi kunnossa olevia johtoja pitkin Suomesta ja Etelä-Ruotsista kaiken, mitä merikaapeleihin mahtuisi, jos riittäisi. Mutta Suomestahan ei riittänyt em. syyn takia ja Etelä-Ruotsin kaapelissa ei enempää saanut lävitse kulkemaan. Etelä-Ruotsiinhan riittää ajoittain sähköä hyvin myös Tanskan ja Saksan suunnasta, kun tuulee.
 

Savonius

Well-known member
Surkein lokakuu paneelihistoriani aikana. Toivottavasti marraskuu yllättää myönteisemmin.
Kyseessä on siis yhden 240W paneelin verkkoon syöttämä sähkö. Ei tuosta kaksista kerry vaikka sen kertoo 26 kertaa. Noin 214,24kWh. On se sentään hiukan enemmän mitä ostosähkön kulutus. Sitä kului noin 150kWh.

Lokakuu21koko.png
 

Savonius

Well-known member
Kyllä taivaalta sähköä irtoaa kun vaan pilvistä päästään eroon. Hetkittäin pukkasi paneeleista noin 5 538W teholla.
Marraskuun pohjat 240W paneelista, 213,03W. Tuli sieltä hetkellisesti jonkin verran enemmänkin.

Mrraskuunparas.png
 

Savonius

Well-known member
Loppupäivästä kertyi tuottoakin kohtalaisesti. 240W paneelista verkkoon 0,7kWh. Aurinko laski meillä 16.15. Laskuhetkeltä kirjautui 13W. Sen verran taivas punoitti vielä silloin.
Kaikkiaan kentästä noin 18kWh.


Marraskraaffi1.png
 

Savonius

Well-known member
Kun välillä näkyy sininen taivas niin paneeleistakin aina jotain kertyy. Kentästä runsaat 14kWh. jos nuo Raumalaiset lopettaisivat noiden cumuluspallojen lähettämisen niin tiedä mitä oikein mittariin kertyisi.

Marras221121.png
 

Savonius

Well-known member
Pitänee vähän selventää puuhailuani kun tuolla toisella topikilla sotkin aihetta.
Ajatuksena siis oli laittaa mikroverkkoinvertteri akkusyötölle kun auringon laskun jälkeen hinta usein pomppaa muutamaksi tunniksi keskimääräistä korkeammalle. Ajatuksena on että virtaa pitää pystyä rajoittamaan sillä eihän yhden paneelin invertteriin arvaa kahden paneelin virtaa tarjota.
Se onko se järkevää on toinen asia. Kun kuitenkin on niin että on joutilaita paneeleita ja muutama 235Ah akku joista vielä näyttää voivan ottaa 100Ah/akku niin ajatuksena on että laitaisin niitä paneeleilla ja purkaisin mikroverkkoinvertterin kautta kun hinta on sopivan korkea. Periaatteessa akkujahan voisi ladata myös verkkovirralla silloin kun myydessä saisi yli 20 sentin. Ei siinä kuitenkaan rikastuisi mutta hidastaisi se köyhtymistä.
Haussa on siis laite jonka kautta akkusähkön virtaa voisi rajoittaa tuollaiselle ~250W mikroverkkoinvertterille sopivaksi.
 
Ylös