Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Kymmenellä paneelilla mikroilla myyntiin. Heinäkuussa joutui ostamaan 32,61kWh. Kesäkuussa36,33kWh

Myyntikehei.png
 

Savonius

Well-known member
Caruna oli huolestunut kun vuorokausikulutuksemme oli noussut vajaasta kilovattitunnista kahteen. Sähköpostissa tuli ilmoitus joka ohessa.
Olen kyllä itsekin huolestunut noista pilvisistä päivistä mutta en keksinyt keinoa pilvien poistamiseen.
Käytössä ollut lämmitysjärjestelmä (aurinko) on kyllä lisännyt pakastimien ja jääkaappien käyntiaikaa

Caruna.png
 

Savonius

Well-known member
Huolimatta kammottavista kokemuksista R----- akkuruohonleikkurin kanssa ostin Bryggen 40V vetävän akkukoneen -mannilta kun sellainen tuli myyntiin vähän yli 200 tarjouksena. No ei sellaisen ostaminen kovin helppoa ollut kun lähi (20km) liikkeissä oli vain esittelykoneita joita ei myyty. Sitkeänä sissinä seurailin saatavuutta ja huomasin että erääseen ketjun kauppaan ilmestyi neljä konetta. Ei sieltäkään sitä meinannut tarjoushinnalla saada mutta lopulta kuitenkin kauppa onnistui. Oli onneksi muutakin asiaa tuonne saaristokaupunkiin. Parisen sataa kilometriä tuli ajettua pahan leikkurin vuoksi ja kotimatkalla ajattelin että tämän on pakko osoittautua leikkikaluksi. Mutta ei vaiskaan, laite on aivan huippu. Leikkuuleveys 46cm. Portaattomasti säädettävä kulkunopeus, akuille kaksi paikkaa, A ja B, käyttää ensin Aata ja sen tyhjetessä vaihtaa Beehen automaattisesti. 15-20 minuuttia näyttää 4Ah:n kestävän. Kävin oitis ostamassa toisen akun kun sellaisen sai alle 80€. Huvittavinta on että veto ei ole millään kiilahihnalla vaan vetoakseliin on integroitu sähkömoottori. Olen haltioitunut ja leikkailen nurmikkoa jatkuvasti :)
 

don

Active member
Moro

Tottakai saa tulla katsomaan,alaa on n. 2500 m² joten siihen sopii kaikennäköstä nurtsia mukaan paitsi viimosen päälle siirtonurmikkoa.
Pistä postia YV:llä .
 

Savonius

Well-known member
Kyllä hiukan kateus kävi mielessä ensin kun luin tuon donin robotti jutun. Päätinkin tehdä venäläistyylisen robottileikkurin tuosta Bryggestä. Tuossa nurmikossa on noin 30m x 20m vapaa alue. Lyön siihen keskelle kymmensenttisen tolpan ja laitan narun tolpasta leikkurin etunurkkaan. Sitten vaan veto ja leikkuu päälle. Lepotuoli ja Karjalaa tarvittanee myös koska ei sitä ihan yksikseen voi jättää töihin. Tavoitteena on runsas 300 neliötä:giggle:
Nurmikkoa on kyllä runsaat 25 aaria lisää mutta ne joutuu tekemään konventuaalisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Eilen hiukan ennen kahdentoista lakkasi envertecin nettisivu päivittymästä. Toimi hetken 16 nurkilla mutta sen jälkeen ei ole päivittynyt. Invertteriltä näyttää tulevan tiedot tuohon boksiin, (Bridge) jonka pitäisi lähettää ne portaalille.
Jos jollain on tuollainen systeemi käytössä niin olisi kiva tietää toimiiko se vai onko kyseessä henkilökohtainen ongelma.
Invertteri kyllä toimii eli sähköä siirtyy verkkoon.

Otin sähköt ja nettipiuhan irti muutamaksi tunniksi ja kas kummaa se toimii jälleen.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Pitkästä aikaa kevään tyylistä kraaffia tänään. Aamukosteus vähän loiventaa kulmaa. Verkkoon 240W paneelista.

Käyrä.png
 
Viimeksi muokattu:

avensi

Well-known member
Mitä tää paneeli muuta tekee kun työntää sähköä verkkoon vai tälläkö ansaitaan tuloja ?
Pistä toi paneeli puhaltaan lämpöä edes ?
 

Savonius

Well-known member
Mitä tää paneeli muuta tekee kun työntää sähköä verkkoon vai tälläkö ansaitaan tuloja ?
Pistä toi paneeli puhaltaan lämpöä edes ?
Paneeli on yhdistetty mikroverkkoinvertteriin josta sähkö verkkoon. Se osa joka ei kulu omassa käytössä menee verkkoon. Tuon lisäksi verkkoon menee yhdeksän paneelin sähköt. Se mitä jää kuluttamatta tuottaa pörssisähkön määräämän korvauksen.
Tuota alempaa riviä en ymmärtänyt.
 

Savonius

Well-known member
Toiseksi huonoin elokuu 2017 jälkeen, Muutama sata vattia tuon kuvan luvusta puuttuu kun jälleen tänään portaali ei 17 jälkeen vastannut. Tuskin kuitenkaan neljääkymmentä kilovattituntia olisi ylittynyt. Paras elokuu viime vuonna 51,73kWh

Elokuu21.png
 

Savonius

Well-known member
Elokuussa kului ostosähköä.

KuukausiKulutus (kWh)
Elokuu 202159,18

Yhdeksästä paneelista myyntiin ei riittänyt kuin 335,49kWh. Vuodessa tuotantoa kertyi elokuun loppuun mennessä paneelien 1000W kohden noin 1280,70kWh. Paneelitehoa löytyy noin 6240W.
 

Savonius

Well-known member
Minkähän firman asiantuntija se oli joka suositteli keväällä tekemään sähkön ostosopimukset pörssisidonnaisina. Huomennakin aamulla vain 20,12 senttiä kilovattitunnilta.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Asiantuntija ei ollut mies vaan henkilö. Motivalta. Ylellä esiintyi. Antoi ymmärtää että suomalaiset ovat tyhmiä kun eivät osta pörssisähköä.
 
Ylös