Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Verkkoon menee kymmenen paneelin tuotanto. Myyntiin 20Kwh:n kahta puolta. Joutilasta tuotantoa syntyy tuonne tasavirtapuolelle.

(Pörssisähkö tuntihinnalla ilman provisiota).
 

Savonius

Well-known member
Rahan tuloa ei voi estää mutta menoja voi supistaa. Kun kahdeksan ja yhdeksän välillä sai kilovattitunnista 17,47 senttiä niin keitin aamukahvit pihakeittiön puuhellassa risuilla.
 

Savonius

Well-known member
Hetki sitten ylittyi 200Kwh 240W paneelista verkkoon. (27.06.2021 kello 18 ). Ei tuo ihan puolen vuoden ennätykseen riitä mutta mukavasti kuitenkin.
200Kwh-2021.png
 

Savonius

Well-known member
Paras kesäkuun tulos 2017-2021. Toukokuussa 2018 5 vattia suuremmalla paneelilla 66,38Kwh. Kuumuudesta huolimatta 64,62Kwh. Puolen vuoden tulos on keskiarvossa. Runsaat 10Kwh jäi parhaasta.

Kesäkuu2021.png
 

Savonius

Well-known member
KuukausiTuotanto (kWh)
Kesäkuu 2021528,38
Kymmenellä paneelilla verkkoon. Nyt taisi käydä niin että perusmaksujen, verojen, siirron ja kulutuksen maksamisen jälkeen jäi joku kymmenen senttiä puhdasta käteen. 36,33Kwh tuli ostettua.
 

Savonius

Well-known member
Osaako kukaan selittää miksi pistorasiaan liitettävä ajastinverkkokollo (vartin jako) käy runsaan tunnin eteen vuorokaudessa kun se on liitettynä invertterisähköön. Sama kello käy ajallaan verkkosähköön liiteettynä. Jännite on noin 233V ja hertsit hyvin lähellä viittäkymmentä. Dikitaalinen kello samassa invertterisähkö pistorasiassa käy oikein.
 

maanma

energiaonnellinen
Jo 0,004% taajuusvirhe aikaan saa tuollaisen häiriön. Itäeuroopan häiriökäytösartikkelissa sanottiin että verkon taajuuden vaihtelun pitäisi korjaantua aina vuorokausitasolla siten että kaikissa vuorokausissa on sama määrä pulssimuutoksia, koska osa kelloista perustuu pulssilaskentaan. Vuorokaudessa on 4 320 000 pulssia eli 50 x 3600 x 24 ( 50×60×60×24 )
"Suomessa sähköverkon taajuus on 50 Hz eli virta vaihtaa suuntaansa 50 kertaa sekunnissa. Jos sähköä tuotetaan kulutukseen nähden liian vähän, taajuus alkaa laskea, ja jos sähköä tuotetaan liikaa, taajuus alkaa kasvaa. Järjestelmältä sallittu taajuuden muutos on erittäin pieni, prosentin kymmenyksiä, sillä isot heilahdukset häiritsisivät erilaisten laitteiden toimintaa."
Lainaiksen lähde https://www.varmuudenvuoksi.fi/aihe/energiahuolto/158/miten_sahkojarjestelma_toimii
 

kotte

Well-known member
Tarkoitatko että invertterissäni on itäeurooppalainen häiriökäyttäytymisvika.
Verkon taajuutta erityisesti korjataan vuorokausitasolla. Eli periaatteessa jonkin suuren Skandinavian vesivoimalaklusterin säätäjät tarkkailevat verkkoon kytkettyä sähkökelloa ja nostavat tai laskevat sitten osaltaan laitosten tehoa, jotta ero saadaan aina vähitellen kurotuksi umpeen. Ei missään pikkuinverttereissä ole vastaavia kytkentöjä eikä huomattavasti suuremmissakaan inverttereissä tai generaattoreissa. Periaatteessa taajuutta pitäisi säätää aikavirhettä integroiden vertailukohtana vähintään tarkka kvartsikello tai mielellään tarkempikin standardilähde.

Tunnin virhe vuorokaudessa vaikuttaa suurehkolta, eli lisäsyitäkin voi olla. Sähkökellojen pulssilaskurit tai synkronimoottorit saattavat olla herkkiä invertterin aaltomuodon pienillekin vääristymille.
 

Savonius

Well-known member
Oiskohan tuosta dikitaalisen ja "mekaanisen" kellon tekniikkaerosta selitystä moiseen. Kaikki mekaaniset kellot näyttävät edistävän tuossa invertterisähkössä. Westech 1000W on invertteri.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Kyllä Suomi on ihanteellinen paikka aurinkopaneelisähköntuotannolle. Tänäänkin aamulla "savupiipun" (nimi muutettu tunnistamisen vaikeuttamiseksi) paneelit tuottivat kello 03.45 noin 53W. Se on 02.45 normaaliaikaa. Ei taida ne kehutut keskieurooppalaisten paneelistojen mittarit paljonkaan värähtää noina aikoina. AC:tä siitä irtosi noin 20W.
 

Savonius

Well-known member
Heinäkuun puolikkaassa kertyi 240W paneelista verkkoon runsaat 33kWh. Kuumuus verotti tuottoa ankaralla kädellä joten kummasti sitä siitä huolimatta kertyi. Reilut 800kWh kaikista yhteensä.

Puoliheinäkuu.png
 

Savonius

Well-known member
240W paneelista verkkoon heinäkuussa mukavat 61,63kWh. Kesä ja heinäkuussa yhteensä 126,25kWh joka on poikkeuksellisen hyvä. Tuo alkuvuoden 268,97KW on keskitasoa. Loppuvuodesta kertynee 75-100kWh.
Kaikkiaan tuo 26 kertaa.

Heinäkuukoko.png
 
Viimeksi muokattu:
Ylös