Miten aurinkosähkö suoraan LV-varaajaan (for dummies)?

avensi

Well-known member
Se on 1-4tuntia päällä klo13 eteenpäin ajastimella ja pilvisellä kelillä vain 1tunnin .
Vastuksista vai yksi on käytössä 1000w.
 

Tenio

New member
Löytyi halpa MPPT-värkki pannelit suoraan vastukseen kytkentään: https://actii.pl/en/ladowarki-prost...v-24v-bateria-solar-ac7391-6931240073919.html
Jokohan tästä säädinvärkistä on jollekulle kertynyt kokemusta?

Minäpä voisin sitä vaikka projektissani kokeilla, mutta koska kokonaisprojekti on vielä kerittelyn tasolla, ja auronkopaneelikokemus koostuu yhdestä 300w mäkkijärjestelmästä, niin kokonaisasennus on vielä vähän hakusessa.

Voisiko joku siis sivistää?

Eli paneelit sarjaan, ja ne optimoidaan vastuksen kanssa laskennallisesti, kuten tuolla aiemmin kerrottiinkin. Paneeleiden jälkeen ulkoseinälle DC-erotin jotta järjestelmän saa korjaustilanteessa mykäksi. Toi Foto Booster tulee kaiketi suoraan sen jälkeen, ja siitä piuhat vastukselle. Ymmärsinkö oikein, että tuo toimii myös termostaattina tuolle systeemille, jolloin lämpösensori vaan tökätään tuon ac-puolen (meidän taloudessa riittänyt 1kw vastus veden lämmitykseen viimeisen 8 vuotta, pienistä lapsista huolimatta ei ole vielä lämmin vesi päässyt loppumaan, mikä hämmästyttää. 2 ja 3 vaiheen vastukset on siis irtikytkettynä, ja joutavat nyt tähän projektiin) sensorin kanssa jolloin molemmat järjestelmät toimii rinnakkain talviajan, kesällä voi tuon varaajan tiputtaa verkosta pois, tämä on ainakin tavoite. Millainen akkut tuohon itten sopii? Konkka, vapaa-ajan akku vai mikä? Voisiko joku antaa konkreettisia ehdotuksia sopivasta edullisesta vaihtoehdosta? Kaiketi jonkinlainen sulakekin olisi hyvä johonkin väliin laittaa, tökätäänkö se +-karvaan suoraan erottimen jälkeen, vai mikä olisi oivallisin paikka? Ja kehykset tietysti maadoitettuna. Onko merkitystä maattaako ne samaan tukkiin varaajan kanssa, vai onko parempi pitää tämä maadotus vallan erillisenä? Vieläkö muuta roipetta tarvitsee sekoittaa kokonaisuuteen?
 

Tenio

New member
Ostatko, tee tarjous
Jaa, mää ton ketjun luinki aiemmin, mutta ei väsyneet aivot osannu yhdistää tähän mötikkään. noilla mainospuheilla en ehkä kumminkaan osta. 😁

Jotenka tiputetaan tää mötikkä pois välistä ja lähetään suunnitelmasta paneelit suoraan vastukseen. Mutta onko tuo kytkentäjärjestys aiemmassa viestissä muutoin järkevä?

mistä DC-termari tommoselle korkeejännitteisemmälle DC-piirille?
 

vmakela

Member
Samaa projektia suunnitteilla. Taidan ensin tehdä miniversion, eli paneeli tai kaks, mppt, 12V akustot, lämmitin levyjä/liuskoja, joku johon ne kiinni rinnan a 50-150w/kpl. Suoraan siis lämmitys akkujännitteellä. Jos siis lämmittäisi ensin ilmaa että tulee tekniikka tutuksi.
 

pere

Member
Tuo MK2 periaate on että se yrittää pitää sähkönkulutuksen yhden sähkömittarin pulssin sisällä (3600 J). Mittari laskee pulssin vasta kun menee jompaan kumpaan suuntaan yli.
MK2:ssa on kaksi toimintatapaa. Joko pilkotaan AC pulssia suhteessa ylituottoon (ilmeisesti tämä tuottaa häiriöitä paljolti) tai sitten ajetaan x määrä puolijaksoja aina vastukseen niin että mittarin pulssirajaa ei ylitetä.

Täälläkin lämpö tulee puunpoltosta joten tuotto ensisijaisesti aina sähkönkulutuksen nollaamiseen, sitten KV boosteri täyteen ja sitten vasta isoon varaajaan. Ja on se kiva kun puoleen vuoteen ei tarvi puita poltella kun aurinko hoitaa kaiken.
Tuo x määrä puolijaksoja kiinnostaisi. ssr voi tehdä ymmärtääkseni puoli- tai kokojaksoja.
Voitko kertoa tarkemmin mikä tuo määrä olisi tai jotain muuta siihen liittyvää.
 

Tenio

New member
Onko mitään fiksua ja edullista data logger tyyppistä ratkaisua tuoton mittaamiseen, jos paneelit on kytketty suoraan vastukseen?
Minä tilasin omaan projektiini tommosen:


se on tarkotettu periaatteessa akkujärjestelmään, mutta laskee ”läpi kulkeneen virran” ja laskuri kaiketikin laskee kWh:t. Toimii 0-200V. Kyllä noita varmaan löytyy järeemmillekin järjestelmille.
 

tengu

Member
No sitähän minä kysyinkin että millainen "pilkonta" täytyisi olla että toimisi myös laskutuksen kannalta?
No miten tämän homman olen antanut itselleni ymmärtää yksinkertaistettuna niin:
Sähkömittarissa on 3 rekisteriä per vaihe. Ensimmäinen mittaa jatkuvaa kulutusta ja jokainen kulutettu Ws lisää rekisteriä ja tuotettu vähentää sitä. Jos rekisterissä tulee 3600 Ws vastaan se nollaantuu ja kulutuspulssi menee pysyvään rekisteriin joko kulutuksen tai tuoton puolelle (myös mittarin ledi vilahtaa tässä). Eli kulutusta pitää mitata/laskea koko ajan ja sen mukaan heittää x määrä puolijaksoja vastukseen ettei mittarin rekisterin raja tule vastaan kumpaankaan suuntaan. Tuolla foorumeilla, mihin on linkin tuolla MK2 sivuilla, on aika yksityiskohtaisesti tuumailtu tätä hommaa.
 

Kaido

insinöör
Minä tilasin omaan projektiini tommosen:


se on tarkotettu periaatteessa akkujärjestelmään, mutta laskee ”läpi kulkeneen virran” ja laskuri kaiketikin laskee kWh:t. Toimii 0-200V. Kyllä noita varmaan löytyy järeemmillekin järjestelmille.
Tämän tyylisen mittarin tulin jo kerran tilanneeksi. Shutin tilalla vaan oli induktiosilmukka, mittari ei vaan koskaan näyttänyt uskottavia lukemia.
Hantek 365F katselin, mutta sitten pitäisi olla jo iPad tai läppäri kiinni tuossa laitteessa.
Joku alle 100€ kapistus ja oikeasti toimiva, sekä turvallinen. Mahtaako sellaista markkinoilta löytyä?
 

don

Active member
Moro

Onko joku löytänyt laitteistolle hintaa,jos se hinta on niin salainen ettei sitä voi julisteisiin painaa niin huonoa voi olla kaupankäynti jos pitää aina soittaa johonkin ja anella hintatietoja(n)
 

Juha Hintikka

New member
Moro

Onko joku löytänyt laitteistolle hintaa,jos se hinta on niin salainen ettei sitä voi julisteisiin painaa niin huonoa voi olla kaupankäynti jos pitää aina soittaa johonkin ja anella hintatietoja(n)
Johtuu ihan siitä kun ajatus ollu että jälleenmyyjien kautta myynti ja he sitten päättää omat myyntihintansa. Mutta olen alkanut myymään myös yksityisasiakkaille kun suoraan kysytään. Perusmallin kuormanohjain hintaan 900€ ja se tarvii kaverikseen Kaksisuuntaisen energiamittarin Modbus väylällä ja sen hinta on 200€, hinnat sis alv 24%. Teen myös näiden asennuksia keski-Suomen alueella.
 

korsteeni

Active member
monessa mittarissa on modbus m-bus tai serial, en tiedä miten yhtiöt suhtautuvat siihen jos piuhan lykkää kiinni, optisesti noista voi ainakin lukea
testailin landiksen E450, kyllä sieltä data tulee kuvan mukaisella

IMG_20210507_102542.jpg
 
Ylös