Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Hetki sitten ylittyi neljän vuoden jakson huonoimman marraskuun koko kuukauden tulos 3,78Kwh. Yhden 240W paneelin verkkoon työntämä. Muut marraskuut 245W paneelilla. Paras tulos 6,3Kwh vuoden 2018 marraskuu.
 

Savonius

Well-known member
Postilaatikossa oli lestaadiolaisperheeltä tarjous verkkoakusta. Akusta vastaa Nordic Green Energy. Nyt näin tässä pikkuisen järkeäkin mukana. Tuolla firmalla kun on iso joukko vesivoimaloita Norjan/Ruotsin vuoristoissa. Kyseessä ei olekaan virtuaaliakusta vaan patoveden säästöstä kuluttajan tuottamaa sähköä vastaavasti. Tuo Feedo, ja mitä nimiä tuo yritysryhmä milloinkin käyttää, joka sitä tarjoaa, näyttää olevan kuluttajavalitusten vakio vastapuoli.
Sääli että NGE on valinnut moisen vastakumppanin.
 
Viimeksi muokattu:

don

Member
Moro

Meillä kävi joskus toissa kesänä juuri tuo samaisen Feebon myyntitykki kauppaamassa verkkoakkua
mutta kun minulla jo oli paneelit olisi pitänyt pari lisäpaneelia ottaa että olisin saanut se verkkoakun eikä ne lisäpaneelit olisi maksaneet kuin jotain ihan ryöstöhintaa niin arvattavastikkaan en suostunutryöstetyksi.
Se on sääli kun on ihmisiä jotka saadaan puhuttua ympäri ostamaan esim. 3,5 kWp:n laitteet yli kymppitonnilla,jotain rajaa pitäisi olla huijauksellakin.
 

Mikkolan

Member
Feebon myyntitykki soitteli. Heidän virtuaaliakku kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Hyvää oli se että sähkön tallennuksella ei olut aikarajaa eli omaa sähköä sais vaikka joulusaunan tai -kinkun paistamiseen. Kk-maksu ekan vuoden ilmainen. Ilmeisesti sopimuksen saa kun ostaa ylihintaisen paketin, jossainhan se kusetus täytyy olla.

Ajatuksena virtuaaliakku on pirun hyvä, molemmille osapuolille mutta tähän mennessä kaikissa on ollut joku kusetus pienellä tekstillä kirjoitettuna :(
 

Savonius

Well-known member
Marraskuun puoleen väliin kertyi yhdestä 240W paneelista verkkoon 4,3Kwh. Paneelistosta kaikkiaan noin 111Kwh. Saa nähdä tuleeko loppukuusta enää mitään kun pimiältä näyttää.
Marraskuu15p2020.png
 

Savonius

Well-known member
Ei kaksista paistetta eilen mutta myyntiin meni eilen 3,3Kwh. Ostamaan joutui 4,05Kwh. Myynnistä ei tainnut kertyä kokonaista senttiäkään mutta kulutusta korvaantui pari kilovattituntia. Akuistakin tuli pari Kwh ja käyttöveteen meni runsaat neljä joten ei tämä nyt surkeimpia syksyjä ole.

Pitää vielä lisätä että tuon lattialämmityksen paneelit säästivät puoli korillista klapeja. :)

Yhden 240W verkkoon syötössä tämän vuoden marraskuu siirtyi kakkoseksi 5,23Kwh neljän vuoden vertailussa. Ykköspaikka olisi runsaan kilovattitunnin päässä.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Surkea marraskuu ei ollutkaan niin surkea miltä se loppukuussa tuntui. 540Wh jäi uupumaan kärkisijasta neljän vuoden seurannassa. Toiseksi parhain kuitenkin.

Marraskuu2020.png
 

Savonius

Well-known member
Ja tältä se näytti pylväinä. Kyseessä siis 240W paneelista verkkoon mennyt. Koko 6,24Kw kentästä vajaat 150Kwh.

Marraskkertymä2020.png
 
Viimeksi muokattu:

denzil dexter

Active member
Nythän se riemu repesi: sivusin kaikkien aikojen marraskuun tuottoennätystä! 5 kW laitteisto tuotti kokonaiset 14 kWh marraskuun aikana, mutta valitettavasti joulukuu on edessä. No, sitten toukokuussa tulee yhtenä päivänä enemmän, kuin marras-, joulu- ja tammikuussa yhteensä.
 

don

Member
Moro

En ollutkaan katsonut vielä marraskuun tietoja mutta tässä tulokset.mTältä marraskuulta 30,75 kWh (viimevuonna 18,88),paras päivä 0n 8. päivä 5,41 kWh,8 päivää näyttää pelkkää nollaa,koko vuosi tähän mennessä 3097,40 kWh (viime vuonna 2582,94) ja nämä 3,5 kWp laitteista.
 

Savonius

Well-known member
Myyntiin meni marraskuussa 33,67Kwh. Tulo noista ei kaksista ollut. Ostamaan joutui 188,6Kwh. Suurehko osa paisteesta kului oman kulutuksen korvaamiseen mutta hiukan näytti tulleen myytävääkin. Kuvassa tämän vuoden myynnit lisättynä viime vuoden joulukuulla. Verkkoon on syöttänyt mikroverkkoinvertterit yhdeksästä paneelista.


Vuosituottomarras-20.png
 

Savonius

Well-known member
Harvinainen tilanne suomessa. Olemme sähkön suhteen lähes omavaraisia. Jos aurinko paistaisi eteläsuomessa tai tuulisi reippaammin niin olisimme lähellä omavaraisuutta. Kuluttus 10 698MW ja tuotanto 10 424MW
 

kotte

Active member
Harvinainen tilanne suomessa. Olemme sähkön suhteen lähes omavaraisia. Jos aurinko paistaisi eteläsuomessa tai tuulisi reippaammin niin olisimme lähellä omavaraisuutta. Kuluttus 10 698MW ja tuotanto 10 424MW
Ja niinpä sitten pörssisähkön tuntihintakin on pilvissä ja useimmat tehokkaat kaukolämpöyhteistuotantopannutkin täysillä, vaikkei ole järin kylmä.

Etelä-Ruotsissa on voimajohdoissa ja voimaloissa häikkää (ehkä toisistaan riippuen) ja kaikki sähkö menee sinne, mitä irti lähtee.

Jos nyt paistaisi, pääsisi hyville tileille pörssihintapohjaisella myyntisopimuksella.
 

Savonius

Well-known member
Portaalin pojat kiinassa olivat ilmeisesti lomalla kun seuranta ei toiminut eilen (maananti) koko päivänä. No onneksi NGE:n seuranta pelasi josta selvisi että myyntiin meni 2,18Kwh. Runsaat 300W tuli paneelia kohden. Runsaat 8Kwh kaikista yhteensä.
Tänään alkoi kirkkaalla taivaalla mutta ennen puolta päivää taas pimeni.
 

Savonius

Well-known member
Tälläinen oli koko vuosi pylväinä. Joulukuusta puuttuu 21 päivän tuotto, noin 350W joka ei portaaliin välittynyt. Oli tuo joulukuu koko paneelihistoriani pimein.
2020vuosipylv.png
 

denzil dexter

Active member
Ennätyksiä sivutaan; joulukuussa kertyi peräti kaksi kilowattituntia (5 kW paneelit). Ei tosin ole mitään keinoa varmistaa, onko todellisuudessa tullut 1.5 vai 2.5 kWh, mutta taidan kuitekin napsauttaa saunan päälle juhlan kunniaksi.
 

Savonius

Well-known member
2016 lokakuun alkupuolella alkoi mennä verkkoon 245W paneelilla. Paneeli oli -16 ja -17 marras joulu ja osan tammikuusta muissa hommissa eli ajoittain irti mikroverkkoinvertteristä mutta -18 ja -19 koko vuoden kiinni vertissä. -20 paneeli pieneni 240W:seen. Kaikkiaan kertyi portaaliin 1390Kwh. (taulukon 1080Kwh on virheellinen)
Historia2020loppuun.png
 
Ylös