Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Hetki sitten ylittyi neljän vuoden jakson huonoimman marraskuun koko kuukauden tulos 3,78Kwh. Yhden 240W paneelin verkkoon työntämä. Muut marraskuut 245W paneelilla. Paras tulos 6,3Kwh vuoden 2018 marraskuu.
 

Savonius

Well-known member
Postilaatikossa oli lestaadiolaisperheeltä tarjous verkkoakusta. Akusta vastaa Nordic Green Energy. Nyt näin tässä pikkuisen järkeäkin mukana. Tuolla firmalla kun on iso joukko vesivoimaloita Norjan/Ruotsin vuoristoissa. Kyseessä ei olekaan virtuaaliakusta vaan patoveden säästöstä kuluttajan tuottamaa sähköä vastaavasti. Tuo Feedo, ja mitä nimiä tuo yritysryhmä milloinkin käyttää, joka sitä tarjoaa, näyttää olevan kuluttajavalitusten vakio vastapuoli.
Sääli että NGE on valinnut moisen vastakumppanin.
 
Viimeksi muokattu:

don

Member
Moro

Meillä kävi joskus toissa kesänä juuri tuo samaisen Feebon myyntitykki kauppaamassa verkkoakkua
mutta kun minulla jo oli paneelit olisi pitänyt pari lisäpaneelia ottaa että olisin saanut se verkkoakun eikä ne lisäpaneelit olisi maksaneet kuin jotain ihan ryöstöhintaa niin arvattavastikkaan en suostunutryöstetyksi.
Se on sääli kun on ihmisiä jotka saadaan puhuttua ympäri ostamaan esim. 3,5 kWp:n laitteet yli kymppitonnilla,jotain rajaa pitäisi olla huijauksellakin.
 

Mikkolan

Member
Feebon myyntitykki soitteli. Heidän virtuaaliakku kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Hyvää oli se että sähkön tallennuksella ei olut aikarajaa eli omaa sähköä sais vaikka joulusaunan tai -kinkun paistamiseen. Kk-maksu ekan vuoden ilmainen. Ilmeisesti sopimuksen saa kun ostaa ylihintaisen paketin, jossainhan se kusetus täytyy olla.

Ajatuksena virtuaaliakku on pirun hyvä, molemmille osapuolille mutta tähän mennessä kaikissa on ollut joku kusetus pienellä tekstillä kirjoitettuna :(
 

Savonius

Well-known member
Marraskuun puoleen väliin kertyi yhdestä 240W paneelista verkkoon 4,3Kwh. Paneelistosta kaikkiaan noin 111Kwh. Saa nähdä tuleeko loppukuusta enää mitään kun pimiältä näyttää.
Marraskuu15p2020.png
 

Savonius

Well-known member
Ei kaksista paistetta eilen mutta myyntiin meni eilen 3,3Kwh. Ostamaan joutui 4,05Kwh. Myynnistä ei tainnut kertyä kokonaista senttiäkään mutta kulutusta korvaantui pari kilovattituntia. Akuistakin tuli pari Kwh ja käyttöveteen meni runsaat neljä joten ei tämä nyt surkeimpia syksyjä ole.

Pitää vielä lisätä että tuon lattialämmityksen paneelit säästivät puoli korillista klapeja. :)

Yhden 240W verkkoon syötössä tämän vuoden marraskuu siirtyi kakkoseksi 5,23Kwh neljän vuoden vertailussa. Ykköspaikka olisi runsaan kilovattitunnin päässä.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös