Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
240W paneelista verkkoon 2,03kWh. Runsaat 56kWh koko kentästä. 26kpl. Osa noita, puolet 285W.
Muutaman kerran on päivätuotto ylittänyt 3kWh tuosta 240W paneelista. Ei joka vuonna.
 

Savonius

Well-known member
Tuli ensimmäiset kaksi vuorokautta jolloin talo lämpeni pelkästään aurinkovoimalla. Hellassa ei ollut tulta mutta osa lämmöstä tuli tietenkin tuosta sydänmuuriin varastoituneesta lämmöstä. Kyllä tuo 21 astetta aamulla hiukan kylmältä tuntui kun pikkuisen lämpimämpään oli totuttu. No, tänään taas klapia pesään kun taivas on pilvessä.

Jos OL3 vaikutus sähkön hintaan on tämänpäiväisen mukainen pitänee muuttaa tuon verkkoon menevän sähkön käyttöä. Pitänee ottaa taas monen vuoden jälkeen sähköpatterit käyttöön silloin kun verkkoon menee sähköä. Tässä 1917 valmistuneessa tuulenpesässä on lämpimänä pidettävää tilaa reilusti toista sataa neliömetriä joten kyllä klapeillekin tarvetta löytyy vastakin. Sähköä on mennyt myyntiin vuosittain 3400kWh:n kahta puolin joten siitä voi osan ottaa lämmityskäyttöön.

14.50 Niinhän siinä kävi. Huomisen keskihinta 2,223 senttiä.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Tässä OL1 ja 2 ilmoitetut tehot. Voi olla että Loviisan laitoksia ajetaan yli aiemmin ilmoitetun maksimitehon. Ennusteessa luvataan kolmosen tehoksi 1576MW. Yhdeltä yöllä 2MW lisää. Loviisan laitosten maksimiteho on 507MW /yksikkö mutta voidaanhan noitakin ilmeisesti virittää. Fingridin taulukosta tarkastellen noita olisi ajettu reilusti alle tuhannen yhteisteholla. Olen varmaankin väärässä.

Ol1ja2.png
 
Ylös