Sivuhuomatus on sikäli virheellinen, että ruoka jäisi pääasiassa tulematta pöytään, ellei peltoja lannoitettaisi ja satoa koneilla korjattaisi välillisistä päästöistä puhumattakaan (esim. lihan tuotannon metaanipäästöt). Ainakin puolet maailman ihmisistä kuolisi nälkään, ellei maakaasusta erotettaisi vetyä ja hiilidioksidia päästettäisi ilmaan typpilannoitteiden tuottamiseksi (tämä siis kuvaa sitä, miten nykyisin menetellään eikä sitä, miten voitaisiin tai pitäisi menetellä). Ruoka myös käytännössä korjataan fossiilista dieseliä polttavilla koneilla. Voisihan koneet saada käymään biopolttoaineillakin, mutta ainakin pellolla tuotettana taas tarvittaisiin lisää typpilannoitteita.Hiilidioksidi syntyy kehossa uusiutuvia energianlähteitä polttaen, aika harva on ravintonsa kautta suoraan fossiilista hiiltä kehoonsa saanut. Näin ollen hengitysilman hiilidioksidipäästöt eivät ole millään tavoin relevantteja. Ihan vain sivuhuomautuksena.
Kyllä ruoantuonto kokonaisuutena on aika paha hiilidioksidin päästäjä ja se, että ihminen yleensä pystyy hiilidioksidia ulos hengittämään on jo sitonut aika paljon fossiilista energiaa nykymenolla. Tuotannon välilliset päästöt tulevat sitten tuohon päälle. Eivät esimerkiksi energiantuotannon päästöt ole yhtään suorempia kuin tuon hengityksen. Lämpöhän tulee ääritilanteessa pistorasiasta sähkönä, eikä tuo päästä yhtään hiilidioksidia ilmaan pistorasian jälkeen ainakaan.