Netistä poimittua linkkejä,kuvia ,juttuja

kotte

Well-known member
Ongelmana mm. viljan kuivaus.
Mikä ongelma tuossa on? Luulisi lämpöpumppukuivuria paljon taloudellisemmaksi, eli lämpö imetään viljan lävitse puhalletusta kostuneesta ja lämmenneestä ilmasta (lämpöpumppupyykinkuivaimien tapaan). Jäteilmasta (ja siitä tiivistyneestä kosteudesta) imettyä energiaa on saatavilla tässä tapauksessa enemmän, mitä lämpöpumppu edes pystyy hyödyntämään.

Tietenkin laitteisto maksaa, mutta energian käytön kannalta öljykin kannattaisi mieluummin polttaa diesel-aggregaatissa, jolla sitten käytettäisiin ao. lämpöpumppukuivuria niin, että dieselin jäähdytysveden ja pakokaasujen energialla vielä kuumennettaisiin kuivaukseen lisäilmaa (lämpöä syntyy sen verran liikaa, että osa kuivausprosessista kannattaa hoitaa ottamalla lämpöä ensin talteen lämmönvaihtimella kuivauksen jäteilmasta ja jälkilämmittää sitten vasta aggregaatin hukkalämmöillä). Epäilen kuitenkin, että puhtaasti sähköllä toimiva lämpöpumppukuivuri tulee paljon edullisemmaksi hankkia ja käyttää, joten tämä nyt vain pohdintana öljyn käytön järkevyydestä tässä sovellustarpeessa.
 

denzil dexter

Well-known member
Tämän hetken tehokkain taitaa olla kondensoiva kuivuri. Ainakin niitä ostavat, jos rahat riittävät. Sitten kun rahaa ei ole investointeihin, mutta on käyttökuluihin, laittavat perinteisen tohon ja laskevat höyryt harakoille. Joudun työn puolesta jonkin verran noita siiloja/kuivureita suunnittelemaan, mutta en lämmitys/kuivauspuolta.
 

maanma

energiaonnellinen
Ongelma on tehontarve esim 250kW ja käyttöaika 7 päivää ( 7× 24× 250kWh) vuodessa. Pörssihinta määräytyy kuivuusasteen ja varastojen täyttöasteen mukaan.

Hinnoittelu perustuu alhaisiin kuivauskustannuksiin, joten investoinnin kuoletus on monimutkainen tapahtuma.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös