Huijausta vai ilmaista sähköä ?

kotte

Well-known member
Tauolla voi miettiä, miten teräksisen kiintoavaimen eri päissä voisi olla 230V jännite-ero.
Vain siten, että alla on induktiokela ja riittävän korkeataajuinen lähetin (induktiolieden sellaisesta riittäisi paljon enempäänkin, kun poistaa turvakytkentöjä). Meisseli kuitenkin pakosta kuumenisi aika pahasti, kun materiaali ei ole tarkoituksen kannalta parasta mahdollista eikä pyörrevirtojen estämiseksi tietenkään ole lyöty tikkua ristiin.

Noiden videoiden toteuttamiseksi on kuitenkin monia muitakin vielä selvästi enemmän huijauksen puolelle kallistuvia ratkaisuja, joten turha spekuloida enempää.
 

kotte

Well-known member
Aika tiukassa voi olla tuon jännite-eron pysyminen ainakaan montaa sekunnin osaa.
Led-lamppu ei vie kovin paljon tehoa (ja noitahan saa eri jännitteillekin). Muistan lapsuudesta, kun taskulampun hehkulankapolttimonkin sai palamaan, ei toki järin kirkkaasti, kun heitti ulos puuhun kuparilangan ja viritti sitten keskiaaltoradiolähettimen taajuudelle. Lähetysasema oli usean kilometrin päässä. Periaatteessa samansuuntainen viritetty dipoli-antenni nappaa vastaavasta lähetysantennista tehoa varsin hyvin. Tuon videon kokoiset viritetyt antennit vain vaativat luokkaa 1GHz:n taajuuden, mihin led-lampun diodit eivät yllä. Tuo meisseli kuitenkin muodostaa videolla silmukkapiirin kuorman kanssa ja tuo ferriitiltä vaikuttava möhkäle voi toimia magnetoivan kentän keräimenä (ei renkaana, vaan lineaarisena leveyssuuntaan tuon käämin kanssa), mikä luultavasti tehostaisi antennipiirien kytkentää myös huomattavasti matalammallakin taajuusalueella, jolla diodit voisivat pysyä mukana.

Mutta eipä tätä viitsi edes ruveta laskeskelemaan tarkemmin, kun tuonne pöydän ja lampunkannan väliin on jopa voinut kesken videon ilmestyä sähköjohtimetkin. Tuollaisen videon saisi helpommin aikaan vaikka noin, kun näkee vähän vaivaa myös videoeditoinnin kanssa.
 

eros

Member
Tauolla voi miettiä, miten teräksisen kiintoavaimen eri päissä voisi olla 230V jännite-ero.
Kuvassa ei kylläkään ole kuorittu johdon päitä, joten tuskin kiintoavain juurikaan virtapiiriin vaikuttaa..

Mitä tulee heuraken ikiliikkujaan, niin siinä on kuuleman mukaan "vuosihuolto", eli se pitänee ladata aina ajoitain. Niin ainakin museoväki sanoi, kun kerran kysyin..

Avensille, että jos jotain energiaa tahtoo materiasta repiä, niin kylmäfuusio puolella on joitakin jota kannattaa tutkia. Ei vain osa ihan kotiautotallissa luonnistu..

T: http://eerin.fi/
 
Ylös