Huijausta vai ilmaista sähköä ?

borg

Ylläpitäjä
Nuo nyhjää-tyhjästä-videot ovat Youtubessa todella suosittuja siitä syystä, että ne tuottavat hyvin mainostuloa. Siksi niitä tehdään - ja vaikka minkälaisia.

Ovatko ne totta? No ehkä psyykessä, symbolisessa merkityksessä, kuten jossakin vanhassa sarjakuvassa lukumies sanoi.
 

denzil dexter

Well-known member
Tyhjästä nyhjäiseminen on aivan mahdollista, jos pientä taskurahaa tai mainostuloja tarvitsee. Esimerkiksi ns aurinkomoottori toimii siten, että magneettisen materiaalin ominaisuudet muuttuvat, kun siihen osuu valoa. Moottori siis pyörii ikuisesti museon vitriinissä. Pimeäsä taas - no siitähän ei tarvitse välittää kun kukaan ei näe.
 

kotte

Well-known member
Periaatteessa tuollainen "magneettihökötys" voisi olla radiolähetin, jollaisella saisi lampun loistamaan, kun muuttaa jatkojohdon kytkentää sen toimimiseksi vastaanottoantennina. Induktiolevyissä on tuon puolen tekniikkaa kuluttajalaitteissakin, samoin pultinaukaisukuumentimissa vähän eriytyneemmille käyttäjäryhmille, mutta en ole kokeillut, saisiko impedanssisovituksen hommaa suosivaksi. Epäilen hiukan, tulisiko tuollaiseen käämiin jännitettä riittävästi suhteessa virtaa ja mahdollisia ääniä, joita hommasta syntyisi. Punttiin vain ei oikein pysty millään naamioimaan niin tehokasta paristoa, että kuvatun lampun saisi loistamaan, akusta nyt puhumattakaan ja elektroniikka vielä päälle. Porakone vaatisi lisäksi tasasuuntauskytkentää ja ehkä uusia sisuskaluja kytkinpuolelle.

Kaikki vain tulee paljon helpommaksi, kun keskittyy eri aikoina kuvattujen videoiden huolelliseen yhdistämiseen jopa yksittäisiä kuvaruutuja manipuloimalla (ns. photoshoppauksella). Eipä tuossa näytetä selostajaa puhumassa tai toisen kuvaajan käsivaralta tekemää otosta, mikä voisi ainakin hankaloittaa tehtävää, jollei sitä nyt mahdottomaksikaan tee. Kun ei näy huulisynkronia, puheen saa helposti jälkiäänityksellä mukaan ja videon käsittely on vähemmän vaativaa. Ennen nykyistä digitekniikkaa tuollainen olisi vaatinut ammattimaisia välineitä ja otetta, vaan onnistuu nyt helposti harrastelijankin vehkeillä. Epävakaan käsivaraisen kameran liikkeen kompensointi tekisi yhdistelystä vielä hankalampaa, vaikkakin ammattilaiset ovat moista taikuutta elokuviin tehneet kertaluokkia vaativammista lähtökohdista.

Tuo nuotiojuttu on vähemmän vakuuttava, kun poljettuun lumeen on aika helppo kätkeä ylimääräisiä johtoja ja suorittaa kytkennät niin, että niitä on vaikea erottaa suorasta johtimesta.
 

denzil dexter

Well-known member
Heurekan laite näyttää kovasti Presnyakovin aurinkomoottorilta, johon on lisätty muutama hilavitkutin hämäyksen vuoksi. Melkein voisin lyödä vetoa, että kun valot sammutetaan, myös laite pysähtyy.
 

avensi

Active member
Ajattelin neodyymimangneetin työntövoimaa ?
Isoilla mangneeteilla yli 100kg-500kg nostoteho maksavat noin 30e-500e ja jos pyörän vanteessa ja ulkopuolella mangneetit hylkivät toisia, joten silloin syntyy mangneetin työntövoima ,
sitä paljonko sen on en tiedä ,koska ei ole näitä mangneetteja että vois kokeilla ?
Onko magneetin nostoteho sama kun työntövoima eri napojen välissä ?
Tällöin pystyis työtää ja nostaa joten saa pyörän pyörimään
Epäilen että magneettien täytyis olla tietyssa astekulmassa jotta saavutetaan paras työntö ja vetovoima.

Moment supermagneetti


Hihnalla tai ketjulla vois siten pyörittää tuulivoima genee ?
 
Viimeksi muokattu:

avensi

Active member
Mulla on tämmönen mutta tukeva alumiinista A mallinen vanneteline
Jolla voisin kesällä kokeilla mökillä , mutta magneetit täytyis tilata ja missä myytäisi edullisesti ?
Gene löytyy varastosta
 

Puuha

Well-known member
Moni saa liikkumaan, mutta laite pysähtyy välittömästi kun laitteesta otetaan ulos energiaa.

Magneeteilla on se että niiden työntövoima on sama kuin vetovoima kumuloiden toisensa.
 

kotte

Well-known member
Heurekan laite näyttää kovasti Presnyakovin aurinkomoottorilta, johon on lisätty muutama hilavitkutin hämäyksen vuoksi. Melkein voisin lyödä vetoa, että kun valot sammutetaan, myös laite pysähtyy.
Minä olen aina luullut, että vehkeen pönttöihin on upotettu litiumparistot ja jonkinlainen sähkökelloistakin tuttu magneettikiikku, joka pyörän yläasennon jälkeen naksauttaa jonkinlaista vipua taakse päin ja ala-asennon jälkeen eteenpäin tms. eli ideana olisi muuttaa laitteen kehää dynaamisesti niin, että punnuksella on alas mennessä efektiivisesti joko enemmän aikaa tai vääntömomenttia kuin ylös nostettaessa. Lapsethan oppivat antamaan keinulle vauhtia hiukan samalla tyylillä, mutta tekniikka on keikutuksessa erilainen, kun ei pyöritä ympäri, vaan keikutaan edestakaisin.

Vanne ei hitaasti pyöritettynä ja kunnon laakereilla kovin paljon energiaa vie ja tuota voisi myös verrata kellon heiluriin. Ainakin ennen laitetta kerrottiin huollettavan muutaman vuoden välein. Tionyylikloridiin pohjautuvassa tavanomaisessa litiumparistossa on energiaa yli puoli kilowattituntia kilogrammaa kohti, millä heilurikello ainakin kävisi todella pitkään. Eikös tuolla energiamäärällä suunnilleen hilaisi kilon puntinkin kansainvälisen avaruusaseman korkeudelle luokkaa 200km paitsi, että kiertoradalla tarvittava vauhti jäisi kokonaan uupumaan? Mutta jos kello kävisi vuorokauden, kun kilon punnus putoaa kaksi metriä, tuolta korkeudelta 200km saisi kellon käymään 100000 vuorokautta, eli n. 250 vuotta. Eli saa kolmesta tuollaisesta paristosta nyt ainakin luokkaa viidenkymmenen pienen heiluriseinäkellon tarvitseman tehon, millä vanteen taatusti saisi pyörimään muutaman vuoden ajan ja uskoisin, että selvästi pienempikin teho riittäisi vanteelle.

Laitteessahan on kolme mustaa boksia vanteessa ja uskoakseni nyt tuollainen 350 gramman paristo voisi sinne mahtua. Esimerkiksi tyypin "AA" pyöreä sormiparisto painaa vajaa 25g, joten noita tarvittaisiin 15 kpl tuohon painoon. Litiumparisto taitaa viedä suhteessa painoon hiukan enemmän tilaa, muttei valtavan paljon enemmän. Esimerkiksi 24 AA pariston myyntipakkaus on suunnilleen tulitikkupuntin kokoinen.
 

avensi

Active member
Epäilen mangneetin työntövoimaan perustavan tämän , vanteessa ja edessä mangneetit.
Kokeilkaa kahdella magneetilla kuinka paljon on työntövoimaa eri napojen välillä ?
 
Ylös