Kotoprojekti - 200W poly prolux/Steca pr3030

Puuha

Well-known member
se mikään diodi ollut päästänyt savuja vaan kaapelit taas kerran. tällä kertaa säätimen päästä.

tarkemmin asiaa tutkittuna johtopäätös johdot jotka ostin priimana ovat kakkoslaatua sieltä heikoimmasta päästä. sattumanvaraisen väliajoin johdon kuoret ovat rikki ja johdoissa havaittavissa hapettumia.
 

Puuha

Well-known member
näyttää että talvi on lähtenyt kevääseen sillä tuotto on lähtenyt nousemaan jo. tosin itse epäilen syyksi jo kovin väsyneitä akkuja joiden itsepurkautuminen on suurempaa kuin tuotto jolloin jännite laskee ja latautuminen alkaa aiemmin. toki onhan väsyneissä akuissa oma positiivinen puoli myös sillä akuissa on aina tilaa tuotolle jota nyt sattuu tulemaan sen minkä tulee. keväämmällä täytynee alkaa metsästämään uudet akut sillä tällä hetkellä ei juuri tarvetta ole paneleiden tuotolle oikein mihinkään käyttöön joten vanhat akut saavat vielä olla paikoillaan.


tuottopäiväkirjaa myös taas päivitelty.
 

audiq

New member
http://www.elcat.fi/akut.php

Ihan sattumalta löysin tuollaisen. Mitenhän nuo vanhat sähköauton akut toimisivat käytännössä aurinkopaneelikäytössä ja säästäisiköhän loppupeleissä jotain tuollaisilla. Luvataan vuosien kesto tuollaisille käytetyille, kun ei uudet kaupasta haetutkaan kestä välttämättä kuin muutaman vuoden. En varsinaisesti kyseenalaista, mutta mietinpähän vain.
 

Puuha

Well-known member
eipä ole paljon muuta sanottavaa kuin köyhän ei kannata halpaa ostaa. johdot menevät uusiksi sillä ovat hapettuneet sieltä sun täältä jostain syystä poikki.
 

Puuha

Well-known member
taas on tuota aurinkosähköä tullut vaikka ei ole kerennyt tälle vuodelle tehdä oikein mitään kyseisile laitteille. yhdessä vaiheessa poistin toisen panelin käytöstä ja samalla poistin block-diodin joka oli aikansa elänyt. no eipä juuri ole kyllä mitään tarvinnutkaan aurinkosähköä tälle vuodelle mutta tuottoa on tästä huolimatta valunut akustoon tähän mennessä vuoden alusta yhden panelin voimalla 1250Ah ja osa on jäänyt vioittuneen diodin vuoksi saamati. tosin akut ovat silti täynnä sillä kulutustakaan ei ole ollut kuin vaatimattomat 500Ah.

päivitetäänpä tuottoja sitten vuoden vaihteessa ellei mitään ihmeellisempää tule vastaan.

uusi block-diodi on rakenteilla ja kytken rinnan kaksi diodi jolloin niiden jalat kestävät paremmin paneleiden tuottaman virran. ostamissani diodeissa jalat eivät tahdo kestää panelista tulevaa virtaa. mitä tuossa katsonut on useissa muissakin yhtä ääpättömät jalat joten sitä kautta ei oikein ratkaisua saa ja pitää kytkeä rinnan pari kappaletta. syynä on oikeastaan se että nuo diodit ovat dual-diodeja eli siihen voi kytkeä kaksi panelia. tällöin säätimelle menevät jalka palaa poikki hiljoiskellen kun virta nousee yli 10A. näin ollen tällaiset dual-diodit eivät ole parhaita vaikka niissä on mahdollisuus jäähdytykseen.
 

Mikkolan

Member
Kahdesta diodista tuli mieleen: kun yhden diodin ( trankun, fetin tms) korvaa kahdella, niin virta tietty putoo diodia kohden puoleen, samalla virran aiheuttama jännitehäviö puolittuu joten häviöteho diodia kohden on 1/4 , eli kahdella diodilla 1/2 alkuperäisestä.

Lämpöhäviötä saa myös pienemmäksi käyttämällä nopeita ja pienellä kynnysjännitteelä olevia diodeja. 
 

Puuha

Well-known member
Pitää lapsukaisille yhden 100wp panelin voimin pihavalaistuksen pystyssä talvisin. Toinen siirretty tärkeämpiin tehtäviin korvaamaan kallista verkkosähköä asuntoautoon.
 
Ylös