Aurinkosähkö järjestelmä kun kulutus on 10 000 kWh/kk

don

Member
Moro

No kiitos suuresti kaverin puolesta(y) noista kuvajaisista selviää paljon tietoa erikokoisista järjestelmistä.
Nyt olisi kaksi tarjousta,toinen 35 kWp ja toinen 20 kWp,isompi kahdella Froniuksen 17,5 inverterillä ja pienempi Froniuksen 20 invertterillä.En viitsi kertoa firmojen nimiä mutta pienempiin järjestelmiin nähden hinnat ovat suoraansanoen halpoja,yllätyin hinnoissa täydellisesti kun luulin että myyjät tekevät tilinsä asennuksella mutta ei näköjänsä,onko näissä laitteistoissa nyt joku hintasota ja pudotuspeli käynnissä.Hinnat kummassakin ovat asennettuna ja investointituki vähennettynä ilman alv:ia n. 0,70 €/W,tavalliselle kansalaiselle hinnat olisivat n. 1,1 €/W asennettuna,jotenkin mulla on ollut käsitys että pelkät laitteet ovat olleet sen euron / W.
Noista kuvista päätellen mikä vaan järjestelmä olisi ihan käyttökelpoinen ja omakäyttö suuri se varmaan sitten ratkaisee että minkä verran haluaa laitteistoon sijoittaa.
Takaisinmaksuaika ei juurikaan poikkea riippumatta järjestelmäkoosta ja jos nyt oikein laskin niin sijoitetun pääoman korko olisi kummassakin 13 c/kWh mukaan n.12,5 % mikä on todella hyvä.
 

rotzi

Active member
Mikä on ennuste sähkökulutukselle, kasvaa vai laskee, vaikuttanee kanssa...

Laskitko tuon 12.5% pelkälle tuotto/sijoitettu pääoma, vai otitko huomioon että ne laittee tavallaan katoo tuolta katolta eli sijoitettu pääoma on 0€
xx-vuoden päästä?
 

don

Member
Moro
Jossain vaiheessa sivusimme sähkönkulutusta mutta siinä ei ole tiedossa muutoksia jos työtä riittää mutta ala on sellainen ettei varmaankaan suuria heilahteluita ole tiedossa.
En ottanut "katoamista" huomioon mutta laitteiston häyttöikä ihan kokemuksen perusteella on pitkä joten eiköhän yksinkertainen laskutapa riittäne ja sillon tekniikka voi olla jo ihan muuta.
 

Savonius

Well-known member
Käytännön tilanteessa 15 asteen kattokulmalla vuosituotto näyttää olevan 275W paneelilla eteläisessä suomessa noin 216Kwh/paneeli. Tuossa 120 paneelin esimerkissä tuotto on 237,4Kwh vuodessa paneelia kohden. Vuodessa noin 2500Kwh käytännön esimerkkiä enemmän.
 

fraatti

Member
Käytännön tilanteessa 15 asteen kattokulmalla vuosituotto näyttää olevan 275W paneelilla eteläisessä suomessa noin 216Kwh/paneeli. Tuossa 120 paneelin esimerkissä tuotto on 237,4Kwh vuodessa paneelia kohden. Vuodessa noin 2500Kwh käytännön esimerkkiä enemmän.
Tuosta puuttuu kokonaan lumen vaikutus. tammi, helmi ja maaliskuun saanee laittaa jotakuinkin nolliin. Samoin puiden tms muiden esteiden varjotukset puuttuvat. Tuo vähentää luonnollisesti myös tuottoa.
 

fraatti

Member
Hinnat kummassakin ovat asennettuna ja investointituki vähennettynä ilman alv:ia n. 0,70 €/W,tavalliselle kansalaiselle hinnat olisivat n. 1,1 €/W asennettuna,jotenkin mulla on ollut käsitys että pelkät laitteet ovat olleet sen euron / W.
Itse asentamalla pääsin 5000€/6,2kWp.
Toki paneelit(mustat), telineet(suomalaiset pitkällä takuulla ja laadukkailla kiinnikkeillä rivipeltikatolle) eikä invertteri ole halvinta mahdollista(Fronius). Samoin lukemassa on mukana jo smart meter.

Ja mitä suuremman rakentaa niin sen halvemmalla sen saa.
 
Ylös