Aurinkosähköä hankkimassa, laskurit hakusessa

rotzi

Well-known member
Tuotako tarkoitat?
Ilmeisesti tuo oli ajatus, siinä mennään jo maalämmön TMA tasoille...ehkä nyt ei kumminkaan ihan niin hyviä nämä aurinkovermeet :cool:

Paremmin osuu kohalle kun verkoon työnnetyn kertoo ~5c/kWh (tyypillinen spot-korvaus viime vuodelta, laskemaan päin sekin v2020) ja omaan kulutukseen jäävän kertoo omalla muuttuvien kustannusten hinnalla *10-15c/kWh, mitä se nyt kullakin on, edullisin kokonaisuus tietysti tulee kun energian hinta on matalimmillaan ja jolloin oma hyötykin matalimmillaan...
 
Viimeksi muokattu:

eros

Member
Laskelmia takaisinmaksuajoista, jos eri reunaehdot muuttuvat (YLE): https://yle.fi/uutiset/3-11595312

Kovin huonosti laitelleet hankintahintoja per watti. Laskelmat näyttää huomattavasti pienempää takasinmaksuaikaa jos hankintahinta on tasolla 365e/kw (10.4kw) tai jopa 332e/kw (41.2kw). No noihin tulee tietty asennusvermeet ja asennus päälle, jos ei ite tee.
Jopa pelkkään myyntiin takasinmaksuajat ovat alle puolet ylen uutisesta.

Onko kukaan törmännyt hybridi inverttereihin, joissa on ylijäämäsähkölle grid-tie ominaisuus? Ts. hiukan akustoa, jolla leikataan kulutuspiikit ja ylijäämä menee myyntiin? Ainoat mitä löydän, niin tuppaa maksamaan 2ke/10kw. (toki halvempaa, kuin hankkia sähköliittymä jne mutta..)

T:Eerin
 
Ylös