Auringolla toimiva soutuvene

avensi

Well-known member
No putket sain laitettua ja ensviikonloppuna sitten muut kiinni ja ajelemaan .

IMG_20200705_151612_6.jpg


IMG_20200705_151626_8.jpg
 

korsteeni

Active member
^
Epäilen, että sinun vene käy kyljelleen ainakin 275W panelilla, lataussäätimestä on mökkikäytössä piiiiitkällä juoksulla jotain hyötyä, venekäytössä tuskin saa monista muuttujista johtuen edes mitattua että onko hyötyä, mutta jos mittailet säätimellä ja ilman tuottoa niin innolla odotan tuloksia
 
Viimeksi muokattu:

denzil dexter

Well-known member
Tai paneeli suoraan veneen reunojen päälle. Tuo kuvan korkeus näyttää vähän huojakalta. Jos paneelin saranoi toisesta reunastaan, sen kohdalta voi kulkea läpi, mutta toki se vaikeuttaa liikkumista selvästi.
 

avensi

Well-known member
Alumiiniputket on poistettu ja kokeilin soutuvenettä 265w paneelin kanssa .
6km kulki tomtomin mukaan, tunnin koeajossa ei ilmenny mitään poikkeaavaa .
Veneessä kaksi ihmistä ja paneli välissä keskipenkin kohdalla .
Perämoottori vei täysillä 27A ja Uusi akku näytti kokoajan 11,8v -12,3v ajossa .
Laituri on tällä hetkellä teossa .
 

Teslafarmari

New member
Moikka. Kerronpa omia kokemuksia.
Tein 5v sitten oman prototyypin kun kyllästyin virittelemään laturia sähköperämoottorin akulle eli 120ah vapaa-ajan akku ja tasaperäveneen toisella sivulla 100w paneeli.
Toimii todella hyvin koska veneellä yleensä ajellaan hyvällä säällä ja itseasiassa nykyään vuokraan mökkiä ja ei kukaan ole valittanut että virta olis loppunut. Tässä tärkeintä mielestäni onkin että akku on riittävän iso jolloin paneelilla on aikaa latailla. Lataus säätimenä on toiminut mallia ebay ja säänkestävä ja ollut itseasiassa useita kertoja veden alla koko laitos mut ihme kyllä edelleen kaikki toimii!
 
Ylös