Sää suomessa nyt ?

jolla

Member
ave sanoi:
Hyvä  kerrankin aurinkoa viikko putkeen !
Aamulehestä lainattua
"Ilmasto on lämmennyt toistaiseksi yhden asteen verran. Suomessa lämpövaikutukseksi on arvioitu kuitenkin jo nyt 2,3 astetta.
Tulevinakin vuosikymmeninä Suomen lämpenemisvauhti on nopeampi kuin maapallolla keskimäärin. Erityisesti talvet lämpenevät, pakkaset ja routa vähenevät ja sademäärät kasvavat."
Tälle sateen keräämiseen ja sähkön tuotto , on todella tuottoisaa, kun suomessa sataa paljon !Mutta vesigeneraattoreita on todella vähän 12-48v myynnissä esim 100w-3000w

pilvettomät säät ovat balsamia testauksilleni, mutta pikkujääkautta kohti mennään, kyllä historia toistaa itseään

http://kariimmonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160609-%E2%80%9Dvedatys-loppuu-tahan%E2%80%9D
 

denzil dexter

Well-known member
weatherc sanoi:
Suomessa sataa todellisuudessa aika vähän, 600-700 mm vuodessa, jo Norjassa lasketaan vuotuiset sademäärät tuhansissa milleissä...Siellä kun ei ole mitään poikeavaa että vuorokaudessa tuuppaa alas pitkälti yli 100 milliä. Täällä olisi kaik veden vallassa siinä vaiheessa..

Espoossa satoi 200 milliä yhdessä vuorokaudessa vuonna 1944, kun ilmastonmuutos oli nykyistä pidemmällä. Taisi viime kesänäkin 100 milliä mennä rikki jossain, ei vain ole vielä tilastoihin päässyt. Saattaahan siinä hulevesikaivot vähän yskähdellä, mutta ei tuo ihan tavatonta Suomessakaan ole.
 

weatherc

New member
denzil dexter sanoi:
Espoossa satoi 200 milliä yhdessä vuorokaudessa vuonna 1944, kun ilmastonmuutos oli nykyistä pidemmällä. Taisi viime kesänäkin 100 milliä mennä rikki jossain, ei vain ole vielä tilastoihin päässyt. Saattaahan siinä hulevesikaivot vähän yskähdellä, mutta ei tuo ihan tavatonta Suomessakaan ole.

Noh, se että 100+ mm sade osuisi kohdalle Suomessa on kyllä hyvin epätodennäköistä vaikka toki mahdollista. Norjan länsrannikolla taas se on normi settiä.

Sen reilun 11 vuoden (134 kk) aikana jona mulla jököttänyt sääasema pihalla ja data mennyt tietokantaan on 3 kuukautena ollut päivä jolloin tullut yli 40 mm vuorokauden aikana, suurimpana 64.6 mm.
Suurin osa Suomessa tulevista sateista on sellaista pikkupissimistä, esim 2017 oli koko tammi-toukokuun suurin päivittäinen sade kokonaiset 8.2 mm.
 

denzil dexter

Well-known member
ave sanoi:
Pitkään jatkunu pilvisyys vain jatkuu ja panelit eivät tuota .
Millä sais panelit tuottamaan pilvisellä säällä ?

Ei millään. Paneelit tekevät sähköä valosta ja jos valoa ei ole, ei sähköäkään saa. Odottele vain helmikuuhin tai värkkää vaikka biokaasumoottori odotellessa.
Periaatteessahan valoa pystyy keräilemään ja tiivistämään paneeleihin erilaisilla peili- ja linssivirityksillä, mutta jos valoisuus on alle 1/1000 siitä mitä kirkkaana kevätpäivänä, joutuu kokoilemaan vähän isommalta alueelta.
 

kotte

Well-known member
ave sanoi:
Keinovaloa kannattaa kokeilla paneelia vasten, kuinka se antaa virtaa ?
Ei nyt kannattaisi kokeilla paneelia vasten, vaan edes niin, että valo osuu tasaisesti. Kun käyttää euron edestä sähköä, saa ehkä sentin pari takaisin omaksi hyödynnettävksi (tai sentin osan, jos myy kaiken takaisin sähköyhtiölle). Edellytyksenä tietenkin on, että käytetään led-lamppuja (jollaisten hyötysuhde valontuonnossa on sentään tyypillisesti yli kymmenen prosenttia, eli samaa suuruusluokkaa, millä paneelit muuttavat valoa sähköksi; nuo hyötysuhdeprosentit sitten kerrotaan keskenään ja jaetaan luvulla 10000, jos haluaa tietää hyödyksi saatavan sähkön osuuden kulutetusta).

Tuohan alkaa jo muistuttaa ikiliikkujaa (sähköenergiamyyjän ja siirtoyhtiön näkökulmasta).
 

denzil dexter

Well-known member
Vähän tässä pähkäilin että jos on pilvistä ja -5 astetta niin onko silloin energialasku pienempi kuin jos olisi selkeää ja -40 astetta ja paneelit "tuottaisivat". Eipä tarvinnua kauaa laskea. Säästöä joka sekunti kun ei aurinko paista vaan pilvet pitävät lämmön maassa.
Toisin päin systeemi kääntyy maaliskuussa, eli selkeästä säästä olisi enemmän hyötyä kuin haittaa.
 

kotte

Well-known member
Helsingin liepeillä on tänään suurimman osan päivästä aurinko paistanut, välistä melkein pilvettömältä taivaalta ja muun aikaa ohuen pilviverhon takaa, mutta silti varsin kirkkaan tuntuisesti.
 

avensi

Active member
Ei auta helmikuukaan kun on pilvistä ja pimeää .
Pitkän ajan ennusteessa niiin vähän paistetta että hirvittää .
https://www.accuweather.com/fi/fi/tampere/134771/february-weather/134771?monyr=2/1/2019&view=table
 

avensi

Active member
Yö pakkaset loppuvat tampere 18.4 vasta, jos ennusteenseen on luottamista ?
https://www.accuweather.com/fi/fi/tampere/134771/april-weather/134771?monyr=4/1/2019&view=table
 

avensi

Active member
Kevät- että syyspäiväntasauksessa aika auringonnoususta auringonlaskuun on 12 tuntia koko maapallolla.Näin ollen suomessa saadaan auringosta sähköä kevätpäivän tasauksesta  syyspäiväntasaukseen  asti !Mutta kuinka paljon on pilviä estämässä paistetta paneeleihin ?Ja ne joilla on paneelit pystyssä saa enemmän tuottoa vuodessa !
 
Ylös