Paneelien lumen ja jään poisto

denzil dexter

Well-known member
Kyllä siinä ilmastointiteippiä ja pop-niittejä kuluu, kun noita alumiinirimpuloita käyttää. En edes muista monestiko jatkokset ovat korkanneet tai tullut muuta ongelmaa. Nyt myös muovinen lapa on alkanut hajoamaan palasiin, joten vähän kestävämpi ratkaisu on hakusassa lähitalvina. En kyllä paljon putsaile paneeleita: jos tehoa on tulossa, se yleensä riittää pudottamaan lumet. Joskus jos on paksu hanki ja tulee suojakeli niin romautan puolen talven tuotokset alas. Tai jos on johonkin nurkkaan jäänyt paksu paikallinen kerros joka tuhoaa kentän tuotot.
 

SavonSähköSeppo

Active member
Kun jaksas kevyet pakkaslumet ym melko samantien ottaa veks niin mikä ettei mut ite on niin laiska (tai ei näe työtä sen arvoiseksi) et älys pakerrella tuollasen millä koko talven lumet saa veks kerrallaan. Nyt kun alkaa pikkuhiljaa jotain taas taivaalta saada käyttöön.

Saa kopioida, mut ei oo pakko. :D

IMG-20220122-WA0005.jpeg
 

salvelinus

New member
Tuommoisen tekaisin lumen poistoon.Sirkkelillä kakkosnelosesta varreksi joku 7 mm vahva rima ja varren jäykistämiseksi pälle ruuveilla kiinni joku 1.5 x 2 cm rima pystyasennossa niin ei juuri notku.Itse kolaosa finnfoamista ja tuolla sahatulla rimalla kiinnitys kuten kuvassa,sivuilta porasin ruuveilla yhteen ja rälläkällä ruuvin päät pois ettei vaaraa paneeleille.Halpa ja hyvä,voi tehdä vaikka useamman kerralla,ei paina paljon ja varren pituus tuossa 5 metriä.Päältä neljällä ruuvilla kiinni kola varteen ja hommiin.

IMG_20220214_112756_0.jpg IMG_20220214_112811_9.jpg
 
Ylös