Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Pistin eilen (maanantaina) ilmalämpöpumpun päälle kun aurinko tuli näkyviin. Silti livahti myyntiin 3,75kWh. No ostamaankin joutui 8,44kWh. Onneksi ostohinta oli halvempi.
 

Savonius

Well-known member
Harmittava takaisku. Huomasin tänään että 2012 hankittu AE convercion mikroverkkoinvertteri oli lopettanut sähköntuotannon. En taida hankkia tilalle toista.
 

Savonius

Well-known member
2023 vuosituotanto 240W paneelista verkkoon oli vertailuvuosien 2018-2023 huonoin, 346.8kWh kun esim. 2022 se oli 372,33kWh. Osa huonoudesta selittynee loppuvuoden data ongelmista mutta kyllä pääsyy on jatkuvalla pilvisyydellä viimeisen vuosineljänneksen aikana. Koko vuodelta kentästä kertyi runsaat 9300kWh. Myyntiin meni 3748,35kWh. Niin ja tuloa tuli hiukan kulutuksestakin.
Keskimäärin noiden vuosien aikana on tuosta paneelista vuodessa tullut 362kWh
 

Savonius

Well-known member
Eilinen (keskiviikko) näytti menneen vielä kohtalaisesti. Kulutusta ~10kWh noin 7,5 sentillä ja tuotantoa ~5kWh noin 11 sentillä.
Tänään taitaa tuon keittiöhellan lämmöntuotantokyky käydä riittämättömäksi joten pitänee pistää joku sähköpatteri päälle. Vieläköhän näillä pakkasilla (23) tuosta ilmalämpöpumpusta löytyy koppia.
 

Savonius

Well-known member
Luulin että tulee oikein rahantekopäivä mutta eikö mitä. Virolaiset lähettivät pilvivyön ja siihen se jäätyi. Tulee sieltä nyt sentään 20W per paneeli.
 

Savonius

Well-known member
Kyllä nämä pakkaset pisti syömään sanotut. Nyt olen pitänyt ohjeena että verottoman hinnan pitää olla alle 10 senttiä ennen kuin ilmalämpöpumppua käynnistetään tai käyttövettä lämmitetään. Jospa aurinko tänään näkyisi.

Ja kyyllä näkyy
 
Viimeksi muokattu:
Tänään täytyy käydä tiputtelemassa enimmät lumet paneelien päältä niin puhdistuvat varmemmin kun näyttää että menee plussan puolelle alkuviikosta,eipä niistä paljoa varmaan vielä irtoa mutta täytyy hyödyntää luonnon tarjoama apu.
 

Savonius

Well-known member
Tuli aurinkoa niin kuin toivoin.. Käyttövettä lämmittävät paneelien kääntyviä telineitä ovat tuossa keskellä yksittäisinä. Teline on modifioitu kuuluisan venäläisen keksijän, Reguspatof ohjeesta. Eli otetaan kuormalava, lyödään rynnäkkökiväärillä tolppa maahan lavan keskelle ja ripustetaan paneeli niin että se mahdollistaa kääntymisen. On noita käyttövettä lämmittäviä noissa muissakin telineissä. Jännitettä 53 ohmin vastuksen yli kuvan ottohetkellätuksen oli 276V eli veteen menee 1437W teho. Hiukan on naapurin puiden varjo ylettynyt paneelien alareunaan mutta nyt se on ohi. Kuva on otettu noin 13.50.

Tammi724.JPG
 

varikonniemi

Active member
En voi olla muuta kuin kateellinen tommoselle insinööritoiminnalle. Hellasärön takia omat panelit on melkein taivaaseen päin suunnattu niin tuotto on kirkkaana tammikuun talvipäivänä 1.2 kW noin 9kW panelistosta.
 

Savonius

Well-known member
Vielä vähän maisemaa. Paneeleista poispäin lähtevä oja osoittaa noin etelään. Kuva otettu noin 11.15 sisältä. Aurinko ylittää nuo naapurin puut tänään. Joulukuun puolesta lähtien on varjosta ollut haittaa.

Tammi924.JPG
 

Savonius

Well-known member
Vaihteeksi vähän kirkkaampi aamu. Parikymmentä minuuttia paistanut ja 240W paneelista verkkoon 108W teholla.

(Lis.)Tunnin perästä tuuppaa jo 172,4W teholla

Aamuteho.png

(
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Tälläinen päivä tuli. Kyseessä siis 240W paneelin verkkoon syöttämä. Kokonaisenergia noin 27 kertaa tuo. Huipputeho 183W. Tuotantoa oli välillä 9.50-15.50.

Eitalvelmittatul.png
 

Jussi

Well-known member
Jos metsä ei oo hirveesti kasvanu, niin muutaman päivän päästä aurinko osuu jo pari minuuttia tallin katolle. Keräimet ei kyl vielä herää siitä...
 

Savonius

Well-known member
Harmin paikka. EWN 10vrk sääennuste on pitkään näyttänyt miinus 28 astetta joka päivälle ja on muutenkin päin peetä. Henkka HERÄTYS.
Sadetutka onneksi toimii.

EIKU SE NÄYTTÄÄ PLUSSAA
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Envertecin datayhteys on vaihteeksi toiminut. Lämmitin mikroverkkoinvertteriä hiustenkuivaajalla niin että se tuntui käteen lämpöiseltä ja kas kummaa, data alkoi kulkemaan.
 

Savonius

Well-known member
240W paneelista verkkoon vähän ennen puolta päivää.

(Illalla) Envertekin data myöhästyi aloituksesta tunnin ja uusi dna 5G hukkaa internetin kolme neljä kertaa päivässä. Kävi niin kuin entisellä moottorin virittäjälle että onnistuneen virityksen jälkeen tehohäviö on 30% ja yhteyskatkot pääliskauppaa. Kyllä nyt vitut----.
No 240W paneelista tuli verkkoon 0,81kWh.

Tammikhyva.png
 
Viimeksi muokattu:
Ylös