Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Näitä toivoisi lisää. 240W teholla paneelista verkkoon yhdentoista nurkilla. 246,72W.
ENsimmäinen vatti 7.05

Maalis18-1100.png
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Hiukan ennen kahtatoista ylittyi kilovattitunti verkkoon 240W paneelista. Noin 27kWh koko paneelistosta.
Paneeli on 2012 hankittu Sharp monikidepaneeli.

Lis: Aurinko on meillä korkeimmillaan tänään 12.43 ja paistaa 28 asteen kulmassa. Silloin paneelista oli tullut 1.18kWh. Kentästä noin 32kWh.
Lis2: Kello 16 ylittyi 2kWh.
Lis3: 18.25 Koko päivän kertymä 2,34kWh. Veteenkin meni noin 25kWh.
Tiist. Lis4: 22,67kWh livahti myyntiin. No, euron verran jäi hyvää kun kulutuksen vähensin. 12kpl keskimäärin 260W paneeleista.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Maaliskuussa koko kentästä tuli noin 571,32kWh. Yhdestä 240W kertyi verkkoon 21,16kWh. Se on vähän kun paras maaliskuu samasta paneelista on tullut yli 44kWh vuonna 2022. Käyttövesi, joka lämpenee tasavirralla suoraan paneeleista, pysyi kuitenkin varaajassa mukavasti 50 asteen yläpuolella kun hyvät paisteet osuivat päiville jolloin muuten olisin joutunut turvautumaan verkkovirtaan. Kun antaa 300 litraisen varaajan lämmetä noin sataan asteeseen siitä riittää puskuria muutamalle pilvisellekin päivälle. Melko pilvisenäkin päivänä jännite vastuksen yli voi olla 53V jolloin 53 ohmin vastuksesta tulee veteen 53W. (vertailun vuoksi) Tuolla paisteella mikrovertteri syöttää verkkoon 5-10W teholla. Täydellä paisteella vastuksen yli menee 337V jolloin vesi lämpenee noin 2100W teholla.
Myyntiin meni 198,33kWh ja ostamaan jouduin 215,30kWh. Kyllä tuon ilmalämpöpumpun käynnistämisen helppous näkyy tuossa kulutuksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Parina päivänä meni myyntiin ajankohtaan nähden kohtalaisesti ja hintakin oli eilen siedettävä. Ostamaan jouduin torstaina 3,28kWh. Hiukan tuli illalla käytettyä ilmalämpöpumppua, siitä tuo suuri kulutus.

Torstai, 4. Huhtikuuta, 202420,90
Keskiviikko, 3. Huhtikuuta, 20249,37
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Aamu seitsemästä viittä vaille kahtatoista. Ohutta yläpilveä kun 240W paneelista ei tule enempää. Paras tuossa kraaffissa 210W.

Lis. Meilä aurinko on korkeimmillan tänään noin 13.35. Siihen mennessä oli kertynyt paneelista verkkoon 1,17kWh. Ja pilveä pukkaa seuraavan tunnin
Lis2. 2,05kWh tuli: kertaa n. 27.

7-12.png
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Eilen ylitti myyntisähkö myynti kaksinkertaisesti kulutuksen tässä kuussa. Myynnin osalta rahallinen arvo on kaksinkertaista parempi kun tuo kulutus on "pilkittyä" mutta vielä on matkaa siihen että myynti kattaisi koko ostosta syntyvän kulun. Ei tuo kuitenkaan kovin huono ole kun tuo myynti on syntynyt 12 kpl noin 260W paneeleilla. Osa on, kuten tuo verkosta näkyvä on 240W. Mikroverkkoinverttereitä on neljää eri merkkiä. Vanhin on, AE Convercion on vuodelta 2012. Vuosimyynti pyörii siinä 3700kWh:n kahta puolta. Vuosikulutus 365 päivän on tällä hetkellä 2100kWh. Alimmillaan se on ollut 1150kWh:n paikkeilla mutta ilmalämpöpumpun käyttö on nostanut sitä ja ehkä hiukan kylmempi ja tuulisempi talvi. No kyllä tuo ilmalämpöpumpulla tuotettu lämmön kilovattitunti on huikeasti halvempi kuin ostokoivuklapeilla joten puita on säästynyt.
1917 valmistuneessa talossa noin 120 neliömetrissä pyrin pitämään noin 24 asteen keskilämpöä ja sitten on pikkuisen alemmassa lämmössä pidettäviä muutama neliömetri. Talossa on sähkölämmitys ja keittiöhella -50 luvulta. Latialämmitys lämpenee savukaasujen lämmöllä ja pienehköllä pienehköllä 320W aurinkopaneelistolla. Savukaasut ja aurinko riittävät talvellakin kunhan pakkanen ei ylitä pitkään 20 astetta. Joskus on pitänyt pistää patterit päälle. Lämmönjakojärjestelmään kuuluu olennaisena osana neljä kaminapuhallinta ja yksi hidaskiertoinen pöytätuuletin. Myös Niben 300 litrainen lämminvesivaraaja osallistuu huonoine eristyksineen talon lämmitykseen. Sen vaipan läpi tuleva lämpö pitää yhden 12 neliömetrin huoneen, ns. apukeittiön, lämpimänä talvellakin. Vesi varaajassa lämpenee suoraan paneelin tasavirtasähköllä. Joskus pimeimpinä kuukausina varajaakin on lämmitettävä verkkovirralla mutta aika harvoin.
 

kotte

Well-known member
Tuolta pohjoisesta Ruotsin ja Suomen välissä olevasta max 1200MW linjasta siirtyy suomeen 1446MW:n teholla. Onkohan johto punaisena.
Kyllähän johto sen kestää silloin, kun OL3 seisoo eikä johtoon tarvita varakapasiteettia Suomen sähköverkon stabiilisuuden varalta. OL3 on liian suuri Suomen sähköverkkoon (sen jälkeen, kun paperitehtaita on kysynnän hiipumisen takia vuosien kuluessa suljettu eikä noiden suurista koneista saa enää tarvittavaa suojaa kuin poikkeustapauksissa).
 

Savonius

Well-known member
Keväisiä uutisia. Istutin 5kg perunia avomaalle. Sadon pitäisi olla poimittavana 16.6. Hankkijan Timoa tietenkin. Se on täällä Varsinais-Suomessa perinteinen varhaisperuna.
 

Savonius

Well-known member
Olin äsken kääntämässä paneelit aamuasentoon. Pellolla oli 18 valkohäntäpeuran lauma noin 30-40m päässä naapurin pellossa. Olen vuosien aikana huutanut "Moro" kun lauma on paikalla, niin nytkin. Joku laumasta röyhtäisi kuuluvasti johon kommentoin. Ei jätkät kukaan ei usko tätä, jolloin lauma lähti loukkaantuneen oloisena kävelemään kohti metsää.
 

Mekaniker

Active member
Olin äsken kääntämässä paneelit aamuasentoon. Pellolla oli 18 valkohäntäpeuran lauma noin 30-40m päässä naapurin pellossa. Olen vuosien aikana huutanut "Moro" kun lauma on paikalla, niin nytkin. Joku laumasta röyhtäisi kuuluvasti johon kommentoin. Ei jätkät kukaan ei usko tätä, jolloin lauma lähti loukkaantuneen oloisena kävelemään kohti metsää.
Vastasit väärällä tavalla
Miehekäs vastaus on naaraille:love:
 

Savonius

Well-known member
Kohtalaisesti alkoi päivä. Yhdeksältä ylittyi 240W paneelista 200W teho verkoon ja kymmeneltä 227W. Kahteentoista mennessä kertyi 0,93kWh. Siihen mennessä kertyi koko kentästä noin 25kWh. Pilven reuna lähestyy inhottavasti koilisesta joten päivästä ei kaksista tule.
Lis1: Yhdentoista tienoilla oli viitisen minuuttia mennyt verkkoon 246W teholla.

Lis2: pilvistä oli loppupäivä mutta noin 46kWh kuitenkin tuli.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Näin etelän miehenä on vaikeaa ymmärtää sitä että vesivoimaa on tuotettu kuukauden verran 800-1600MW teholla kun sitä olisi suurimmillaan mahdollista tuottaa 2400MW teholla. Säännöstellyt altaat ja järvet ovat olleet pääasiassa säännöstelyn yli tai ylärajoissa. Inarin järvi on hiukan alapuolella mutta eipä siellä liene merkittäviä voimaloitakaan. Lapissa lumen vesipitoisuus on pääasiassa yli normaalin. Etelän miehenä kuvittelisin että vettä ajettaisiin turbiinien läpi niin että vesivarastoissa olisi tilaa lumen sisältämän veden tilavuutta varten jolloin varastot olisivat täynnä sulamisen loputtua. Nyt sitä näytetään varastoitavan jokivarsien rakennuksiin ja tonteille ja tulvat jokivarsissa näyttävät tulevan aina yllätyksenä. Vettä on ollut etelässäkin säännöstelyrajojen yläpuolella parisen kuukautta mutta eipä sillä vedellä liene paljon sähköä tehty.
 

don

Active member
Moro

Tutkimattomat ovat sähköntuottajan ajatukset,jos näin on asia mutta jos jollain muulla konstilla sähköntuottaja saa kansaslaiselta paremman hinnan sähköstä nykyään kun on tämä käsittämätön sähköpörssi niin mikäs siinä sitten kun me vaan maksamme sen heille mahdollisimman korkean hinnan.
 

Savonius

Well-known member
Omasta mielestäni sähköpörssi toimii varsin erinomaisesti mutta tuo tarjottavalla sähkönmäärällä mahdollistettu kurssin manipulointi on per-ceestä. Epäisänmaalinen toiminta mitä F... on harjoittanut jakamalla kuluttajilta sähkön ylihinnasta kerättyjä miljardeja ympäri maailmaa. Venäjälle, ruotsiin, saksaan, intiaan ja ties minne. Orpon hallituksen leikkaukset ovat pikkuropoja näihin verrattuna.
 

don

Active member
Moro

Jaa että toimii varsin erinomaisesti vaikka kurssin manipulointi on per-ceestä,erikoista sinänsä.
Siitä mitä F.... on tehnyt ja mitä siitä eräs naishenkilö luovutti saksalaisille ovat tosiaan pientä tämän hallituksen pakkoleikkaukset ovat,pakkoleikkaukset siinä mielessä että kohta olisi EU:n pitkätakit tulleet tekemään saman.
 
Ylös