Ylituottoa betonilattiaa?

SavonSähköSeppo

Active member
Jos otetaan heti aluksi pois laskuista nykyinen todella korkea pörssisähkönhinta ja ajatellaan normitilannetta (ennen vanhaan) jolloin peruskorvaus oli 2-5c/kwh luokkaa niin:

Onko kukaan ohjannu ylituottoa lattialämmitykseen näin syksyisin/keväisin?

Siinä on vähän sama ongelma kun LVVn kanssa että tarviis melkein olla kaksi termaria joista toinen ois asetettu pohjatasolle ja toinen sitten korkeammalle kun sitä ylimääräistä ois tarjolla.

Betonihan varaa suht hyvin lämpöä joten miksipä ei? Oma lattiapiiri ei vie kun 600w joten sitä saisi lisälämmiteltyä pienemmilläkin tehoilla.

Hommasin tuossa Devireg Opti-termostaatin jolla voin kello-ohjata termaria kahdelle eri lämpötilalle. Sen kanssa voi asetella lisälämmitysaikoja sopiviin kohtiin jolloin muuta kulutusta ei juuri ole.

Inventerin tehoja se ei tietenkään ymmärrä joten suht oletuksilla mennään. Saattaa paistaa tai sitten ei..

Paras olis toki joku automaatio-ohjelmointi missä ensin lyödään kaikki ylimääränen vesivaraajaan ja sen jälkeen betonilaattaan, mutta ne meneekin jo sit ihan omalle tasolle ne hommat..
 

maanma

energiaonnellinen
Aurinkolämpö menee kellarin kahteen betonilaattaan. Toinen pesutila ja toinen KHH, josta lämpö voisi nousta seuraaviin kerroksiin.
Varaajasta syöttyy laattaan kun paistaa. Toiseen suuntaan sitten kun ei paista. Varaaja esilämmittää lämmityksen kiertovettä ja lämmintä käyttövettä.
 
Ylös