Ylijännite AC puolella

tengu

Member
Tulipa vastaan jännä ongelma. Tässä muuntopiirissä yhdellä alkoi tuo Zeversolar tilttailemaan virhekoodiin satunnaisesti tässä reilu viikko sitten. Asiaan nyt perehdyttyäni niin tuo tilttailu on AC jänniterajan ylittyminen. Ja mittarilla asiaa tutkittuani kyllä näin on että yhdessä vaiheessa jännite nousee korkeaksi puolen päivän aikoihin. Mittailtuani fortumin vaiheita niin Jännite siinä 240-250 kahdessa vaiheessa ja yhdessä 220-230. Piti itsellä toistaa mittaus ja saman suuntaiset tulokset sain itselleni. Noh tässä tapauksessa ongelmaan ratkaisu oli vaihtaa tuo invertterin kytkentä eri vaiheelle, missä matalampi jännite.
Tässä tuumasin seuraavaa: noita paneleita kun on kulmakunnalle joka vuosi lisätty lisää, niin onkohan tuossa että Carunan piuhat alkaa olla ns täynnä ja eivät vedä niin paljoa mitä tuottoa alueella on (400V muuntopiirin sisällä). Pitää oikein käydä noissa parissa paikassa kahtomassa mihin tänä keväänä on paneeleja asennettu ,että mitä sinne on oikein laitettu.

Onko kellään muulla tullut tällaista AC puolen jänniteongelmaa vastaan?
 

korsteeni

Member
Kirjoitin tuosta pari vuotta sitten, täällä perukoilla ei edes pystyisi sähköä myymään, vertit nurin ylijännitteestä, austraaliassahan tuo on ollut varsinainen ongelma
 

tengu

Member
No nyt kun tuossa vaihdettu eri vaiheelle tuo invertteri niin ongelma poistunut. Kävin parissa muussakin katsomassa ja kaikissa on tuo 2 vaihetta tosi likellä ylärajaa päivällä ja yksi n 15-20V alempana. Zeveriltä ehdin jo asiaa kyselemään, kun tuossa kohteessa oli 2 Zeveriä ja vaan toinen tilttaili. Ne näkivät aika hyvin kaikki jännitetiedot, hälyt ym tuolta Kiinasta (sinänsä huolestuttavaa miten paljon tietoa Kiinan pojat keräävät). Pojat ehdottivat vaihtaa maa-asetukset DK tai UK missä isommat rajat :rolleyes:.
 
Ylös