Yksivaiheinvertteri ja sähköverkkoyhtiö

maanma

energiaonnellinen
Aurinkovirta sivulla tällainen teksti "Suosittelen 1-vaiheinverttereitä VAIN Caruna, Caruna Espoo, Loiste (osa mittareista sopivia) ja Vantaan Energia Sähköverkot verkkoyhtiöiden alueilla käytettäväksi, koska muiden verkkoyhtiöiden alueella sähkön mittaustapa ei sovi 1-vaiheinvertterien järkevään käyttöön."

Voisiko joku avata hiukan mikä tuossa on taustalla.
 

denzil dexter

Active member
Siinä on taustalla se, etteivät muut yhtiöt netota. Toisin sanoen, tuotat sähköä yhteen vaiheeseen ja maksat kahdesta muusta vaiheesta ostamastasi sähköstä - siis joudut maksumieheksi, vaikka tuottaisit sähköä paljon enemmän kuin mitä käytät.
Yksivaihesysteemissä on järkeä silloin, jos pystyt laittamaan kulutuskohteet tuohon vaiheeseen, eli saat tuoton hukattua oleellisesti kokonaan. Käytännössä siis pieni paneelisto.
 

kotte

Active member
Saman asian voisi ilmaista myös niin päin, että muiden kuin nimettyjen verkkoyhtiöiden alueella ei kannattaisi asentaa kolmivaiheinvertteriä, koska talouden pohjakulutusta on useimmiten mahdotonta järjestää kulutuspisteiden vaihejärjestelyillä niin, että edes pääosa omasta tuotannosta jäisi kattamaan pohjakulutusta. Pohjakulutuksen peittämisestä taas saa suurimman hyödyn, kun taas puhtaat kolmivaihekuormat ovat tyypillisesti talouden suurimpia ja niiden peittäminen paneeleiden tuotolla on parhaimmillaan epätaloudellista. Tilastollisessa mielessä asia ei muutu yhtään paremmaksi.
 

maanma

energiaonnellinen
Tuossa mainitaan Loiste yhtiön "sopivat mittarit".

Onko tiedossa
1. Mitkä mittarit EIVÄT sovellu netottamiseen?

2. Mitkä mittarit soveltuvat netottamiseen, mutta vaativat verkkoyhtiön konfiguroinnin.
 
Ylös