Yhteys poikki Froniukseen

Aurinkoinen

Active member
Tänä aamuna oli sitten vaihteeksi yhteys poikki, johan tuo päivän kerkesi toimimaankin. Sain sitten oudon idean, joita minulle joskus tulee. Sijoitin reitittimen ikkunoiden väliin ja HEUREKA, se toimii. Vähän kyllä paikka epäilyttää, saattaa reititin joutua kosteudelle alttiiksi kun lämpötilojen vaihtelut suuria. Mitäs raati epäilee, kauanko tuossa kestää hajoamatta? Pitäisikö kenties sijoittaa avoin rikkihappopullo samaan tilaan?
 

vesioinas

Active member
Kantamaa voi kasvattaa helpoiten suunnattavalla antennilla silloin kun yhteyspisteet eivät liiku ts. suuntaus on kiinteä. Antennin vaihto käy päinsä, jos tukarissa on esim. kaksi diversiteettihaaraa, joiden molemmissa päissä on ruuvattavat ja eri asentoihin taivuteltavat sma/rp-sma -monopoliantennit. Jos riittää kokeiluintoa niin toisen voinee korvata pienellä yagilla tms. suunta-antennilla. Huom. kokonaan ilman antennia ei kannata kytkeä virtoja päälle kun rf-pääteaste ei tykkää olemattomasta kuormasta.

Esim. tässä pienehkössä ~10e suunta-antennissa on metrin mittaisen antennikaapelin päässä rp-sma male -liitin ja tukarin päässä pitäisi olla sitten vastaava rp-sma female, jotta ne sopivat yhteen. Kuvista voi yrittää päätellä, että sopiiko vaiko ei.
 

SavonSähköSeppo

Active member
Täällä kanssa ollut jo useamman viikon ongelmaa Froniuksen tietojenkulun kanssa. Ei tahdo näyttää sen hetkistä tehoa eikä tuottoja mitä on päivän aikana kertynyt. Viive on hitonmoinen vaikka alhaalla näkyy että "viimeksi päivitetty sillon ja sillon ja jne". Ehkä seuraavana päivänä saa ne tiedot sitten näkyviin.

Vikakoodeja ei löydy.

Jokuhan tuossa wi-fissä mättää vaikka itsellä on se hyvin toiminut melko koko ajan ja tehostin on ihan inventerin läheisyydessä.

Screenshot_2022-10-14-12-28-13-198_com.fronius.solarweb.jpg
 
Ylös