WiFi-Stick liitettynä invertteriin

Mekaniker

Active member
3kW verkkoinvertterin kanssa tuli tällainen ja ostin viime viikolla kaksi käytettyä 1kW.n inverttereitä missä on samat "tikut"
Liitteenä ohjeet
Herää se kysymys mitä ja minkälaista tietoa sekä minne ne alkaa lähettää jos sallin niiden liittyä minun langattomaan verkkoon?
Ei minkäänlaista mainintaa asiasta, ei edes netissä:confused:

Linkki:
Lähes 6Mb iso
 

eros

Member
Herää se kysymys mitä ja minkälaista tietoa sekä minne ne alkaa lähettää jos sallin niiden liittyä minun langattomaan verkkoon?
Ei minkäänlaista mainintaa asiasta, ei edes netissä
Juu ei ole kerrottu, mutta oletuksen mukaan data lähtee jollekkin itämaiselle palvelimelle, josta se on jossain määrin (=toiminta ei ole ihan 100% luotettavaa) on saatavissa kännykän ruutun (SmartESS). Näin ainakin Yangtzen palikka toimii, wifi palikkasi näkyy päällisin puolin olevan samanlainen.
Palvelimen osoite melko helppo selvittää, senkuin dumppaa pakettien osoitekentät sopivalla snifferillä, en ole vielä jaksanut..

Ja jos ko. toiminta ei miellytä, niin on lukemattomia softia, jotka juttelee PIP:iä eri protokollia jne, eli laitteiden sarja/usb porteista saa dataa ulos. Tarvii OrangePI tms. vain vahtimaan. Jotain asetuksia pääsee myös räpläämään.
Itse tutkin mpp-solar nimisellä (googlaa git mpp-solar ) softalla, kun se linukkapohjainen (pip3 install mpp-solar).

T: http://eerin.fi/
 

Mekaniker

Active member
Kaivoin esille verkkoinvertterin asennusoppaan ja siellä oli erikseen Solarman asennusohjeet:
Eli jos asentaa omaan tietokoneeseen/ puhelimeen Solarman https://www.solarman.cn/english.html ohjelman voit lukea ja ohjata omaa invertteriä Kiinasta käsin...
Sinne kun tulee kaikki sijaintitiedot julkisuuteen, puuttuu vain että joutuisi kirjaamaan visanumerot/ pankkitunnukset lisäksi
En löytänyt yhtään tekstiriviä miten ne käsittelee henkilötietoja?
Aika vakava tietoturvaongelma jos antaa henkilötietoja y.m. ihan noin vaan, tuo ohjelma kaivaa todellisuudessa kaikki tiedot käyttäjästä ja siirtää ne minne?
En asenna mitään. Piste!
 

korsteeni

Active member
^
enpä asentaisi minäkään tuollaisia
solaxin tikku lähettää datat solaxin pilveen ja ovat sieltä luettavissa kaikilla laitteilla ilmaiseksi eikä minnekään tarvitse asentaa mitään
siellä on myös mahdollisuus että se lähettää datan määriteltyyn paikkaan
olin 5 vuotta sitten varma että palvelulle tulee lähiaikoina hinta mutta ei ole mitään siihen viittaavaa että tulisi maksulliseksi
solaxista irtoaa ihan suoraan wlanista data json muodossa jonka voi logittaa itsekin
esmes tuossa minun sivulla realiaikainen panelien tuotto muutaman sekunnin välein
 

korsteeni

Active member
Hmm, tuo pitäisi tutkia. Onko tikuissa jokin http tms. palvelin pystyssä, jota pääsee tökkimään? Pitäneepä ajella nmap:ia kun seuraavaksi olen palikan lähettyvillä..

T: http://eerin.fi/
tällä tulee kaikki data
curl -u admin:admin 192.168.1.122/api/realTimeData.htm | grep -o '"Data":.*' | sed 's/,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,//g' | sed s/^/{/ | sed 's/,,,,,,,//g' | sed 's/,,//g'
on siellä palvelin
 

maanma

energiaonnellinen
Vähän aikaa kun seuraa niin saanee käsityksen kohdeosoitteesta ja rajapinnoista, mitä simuloimaan voikin sitten pystyttää oman palvelimen feikkaamalla sen samalle IP osoitteelle.
 

korsteeni

Active member
tää solax' in oma on ihan simppeli jos tahtoo vain tuottoa seurata
1642535859282.png
 
Ylös