Victron multiplus 2

avensi

Well-known member
Uusi invertteri tuli ja alkajaisiksi kysyisin että, kuinka kytketään mitäkin ?En saanu selvää ohjekirjasta
Akun liitännät +ja - ja invertteriltä lähtö 230v ja agrekaatilta tulo 230v on selvä ja muu on hepreaa ?
https://www.victronenergy.fi/inverters-chargers/multiplus-ii
 

hemaris

Member
ave sanoi:
Uusi invertteri tuli ja alkajaisiksi kysyisin että, kuinka kytketään mitäkin ?En saanu selvää ohjekirjasta
Akun liitännät +ja - ja invertteriltä lähtö 230v ja agrekaatilta tulo 230v on selvä ja muu on hepreaa ?
https://www.victronenergy.fi/inverters-chargers/multiplus-ii

Omassa easysolarissa on on tuo Multin ykkösversio joten vastaan vähän arviolta.

Jos olet saanut akun ja invertterilähdöt + agren kiinitettyä niin se käsittääkseni riittää. Siinä on pari VE.Can -porttia muiden härpäkkeiden liittämiseen (esim Victronin CCGX-moduuli), kauko-ohjaus, virta-anturi, mahdollisesti akkujen lämpötila-anturi jne. VE.Canin kautta voi lisäksi multin ykkösversiossa muuttaa laitteen parametreja Victron-connect softalla - voi olla että siihen tarvii erikoispiuhan (itsellä sellainen).

Onko jotain jota tarvitset mikä ei nyt toimi. Jos ei, niin niistä ylimääräisistä porteista ei tarvi välittää.

 

avensi

Well-known member
Laite kytketty ja toimii kaikki laitteet ! Vesipumppu230v7,6A 90m nosto, halkomakone, Kaikki kodinkoneet .

Saako victronin kytkettyä esim taplettiin josta vois seurata ?Mikä tapletti käy ?Miten saa taplettiin tai kannettavaan yhdistettyä ja mitä siihen tarvii ?Mukana tuli johto, jossa on toisessa päässä 8mm  pulttiin sopiva pää ja toisessa kaksi  piikkiä ?
 

hemaris

Member
ave sanoi:
Laite kytketty ja toimii kaikki laitteet !Saako victronin kytkettyä esim taplettiin josta vois seurata ?Mikä tapletti käy ?Miten saa taplettiin tai kannettavaan yhdistettyä ja mitä siihen tarvii ?Mukana tuli johto, jossa on toisessa päässä 8mm  pulttiin sopiva pää ja toisessa kaksi piikkiä ?

Se piuha lienee joko V-sense (jännite) tai T-sense (lämpötila) sensori. Jos Multi II:n ohjeet on samalaisia kuin multi I:n niin noiden kytkeminen on selitetty Quick Installation - ohjeessa. Se 8 mm:n pulttipää tulee akun napaan, kiinnitysnapa riippuu siitä että kumpi sense  (V vai T) on kyseessä.

Tarvitset MK3-USB-piuhan jotta voit ottaa yhteyden Multiin ja säätää asetuksia:
https://www.victronenergy.fi/accessories/interface-mk3-usb
Ohjelmisto VEconfigure3
https://www.victronenergy.fi/support-and-downloads/software#ve-configuration-tools-for-ve-bus-products


En ole varma että onko Multiplus2:ssa minkäänlaista toimintojen loggausta, joten en ole varma että pystyykö tuolla kokoonpanolla sen enempää seurata laitteen toimintaa - se taitaa olla enemmänkin työkalu ohjelmistojen päivityksiin ja asetusten muuttamiseen.
Manuaali:
https://docs.victronenergy.com/veconfigure.html


Syvällisempään toiminnan tarkkailuun tarvitset esim Color control näytön (CCGX) tai vastaavan ja esim wifi-pulikan ja nettiyhteyden. Silloin kaikki data menee Victronin VRM-pilvipalveluun jossa on sitten tarkemmin seurata laitteen toimintaa. hintalappu vaan alkaa nousta aika korkeaksi.
 

hemaris

Member
ave sanoi:

Kuten nimestäkin näkyy niin se on lämpötila-anturi. Se liitetään ohjeen mukaan T-sense porttiin. Ja toinen pää muistaakseni negatiiviseen napaan. Tsekkaa siitä pikaohjeesta. Lämpötilatieto on hyvä geneä käytettäessä jolloin laturi pystyy tekemään lämpötilakompensaation latausjännitteeseen.

Tuo alempi linkki on jännitemittarin (BVM 702 tai 712) lämpötila-anturi. Luultavimmin sama/samanlainen tuote kuin multissa.
 

avensi

Well-known member
No niin,  viikonloppuna kytkin agren  victroniin ja ajattelin että victron lataa akkuja kun agre käy, mutta ei !Victronissa normaalisti palaa viereä valo ja sitten syttyy  latauspuolelta kaksi ylimmäistä valoa 10sekunniksi ja valot sammuu ja jännite akuissa ei nouse , mikä olis vialla ?Vai täytyykö laittaa laturia lataamaan pienemmällä virralla akkuja ? ja mites se tehään ?
 

Savonius

Well-known member
Tietävämmät neuvovat varmaan paremmin mutta koita laittaa ensin siihenn agreen joku kuorma. Vaikka halogeenivalonheitin. Sitten  lisäät viktorin
 

hemaris

Member
ave sanoi:
No niin,  viikonloppuna kytkin agren  victroniin ja ajattelin että victron lataa akkuja kun agre käy, mutta ei !Victronissa normaalisti palaa viereä valo ja sitten syttyy  latauspuolelta kaksi ylimmäistä valoa 10sekunniksi ja valot sammuu ja jännite akuissa ei nouse , mikä olis vialla ?Vai täytyykö laittaa laturia lataamaan pienemmällä virralla akkuja ? ja mites se tehään ?

https://www.victronenergy.com/live/multiplus_faq
 

Savonius

Well-known member
Huomasitko tämän siinä ohjeessa.
Some generators will alter their voltage or frequency when loads change. This can be significant if the generator goes from no-load to full-load quickly. It can help to have a small 'stabilising' resistive load such as a 75W light globe smooth out this start up voltage/frequency variation.
 

avensi

Well-known member
Yritin pistää Crome suomennoksen mutta taidot ei riittäny. Muokakkaa sillai että näkyy !
MultiPlus Generator -kysymyksetMitä tehdä, kun MultiPlus tai Quattro ei hyväksy generaattorin virtaa

Generaattorin virransyöttö on tyypillisesti muuttuvampaa kuin rannalta tai pääverkosta tuleva virransyöttö. MultiPlus on herkkä tälle ja hylkää virran, joka on sen ohjelmoitujen asetusten ulkopuolella, jolloin yksikkö ei muodosta yhteyttä, synkronoida tai ladata.
Generaattorin valitseminenJotkut generaattorit ovat sopivampia kuin toiset invertterien / laturien kanssa käytettäväksi. Ota yhteyttä paikalliseen Victron-jälleenmyyjään ennen generaattorin ostamista, ja he voivat ehkä neuvoa sinua paikallisesti saatavissa olevista yksiköistä, jotka on testattu ja joiden tiedetään olevan hyviä.
Esimerkiksi; Jotkut etsittävät asiat generaattoria valittaessa ovat korkealaatuinen vaihtovirtalaturi ja AVR (automaattinen jännitesäätö).
AVR: llä varustetut generaattorit kamppailevat ääneen ja lopulta jumittuvat ylikuormitettuina, mikä merkitsee ongelmaa. Ne pystyvät myös paremmin selviytymään lyhyestä suuresta virrankuormituksesta, joka ylikuormittaa invertteripohjaista generaattoria.
Taajuusmuuttajapohjaisilla generaattoreilla on ominaisuus, jossa moottori jatkaa käyntiä, vaikka yksikkö olisi elektronisesti ylikuormitettu eikä se enää anna virtaa. Vaikuttaa siltä, ​​että generaattori toimii ja järjestelmä latautuu, kun se ei ole. Nämä yksiköt ovat myös helpommin ylikuormitettuja aaltokuormilla, koska ne ovat rajoitettuja sähköisesti eikä mekaanisesti.
Varmista, että generaattori, invertteri / laturi ja alueellinen taajuus ja jännite vastaavat kaikkia. Esimerkiksi 230 V / 50 Hz. Älä sekoita ja sovi taajuuksia ja jännitteitä tai osia eri alueilta.Generaattorin kokoGeneraattorit on mahdollista ylikuormittaa Multi-laturin vaatimalla teholla. Seuraavat generaattorikoot osoittavat, että nämä koot ovat sopivia erilaisten multien latauspotentiaalille. Nämä generaattorikohdat on edelleen mahdollista ylikuormittaa suurilla kuormituksilla ja tyhjillä akkuilla käyttämällä PowerAssist-toimintoa, joten niitä on pidettävä turvallisina minimivaatimuksina, jotta nämä voidaan poistaa mahdollisena ongelman aiheuttajana. Suurempi generaattori on yleensä parempi.

Vaihtosuuntaajan laturin koko[/color]
[/color][/color]
[/color]Pienin suositeltava generaattorikoko[/color]
[/color][/color]
[/color]240 V vaihtovirtaraja[/color]
[/color]800VA2 kVa5A1200VA2,5 kVa7A1600VA3 kVa10A3000VA5 kVa16A5000VA8 kVa25A

Jos generaattori on pienempi kuin invertterisi / laturin suositeltu koko, joudut ehdottomasti säätämään invertterin / laturin asetuksia ja alentamaan vaihtovirtarajoitusta ja / tai DC-latausvirtarajaa generaattorin ylikuormituksen estämiseksi.OperaatioOn tärkeää huomata, että taajuusmuuttajan / laturin synkronointi voi viedä minuutin tai enemmän (vaikka se voi olla paljon nopeampi). Käsittele laitteita kärsivällisesti, jos asetusten uskotaan olevan oikeita.
Jotkut generaattorit muuttavat jännitettä tai taajuuttaan kuorman muuttuessa. Tällä voi olla merkitystä, jos generaattori siirtyy nopeasti kuormittamattomalta täyteen kuormaan. Se voi auttaa saamaan pienen 'vakauttavan' resistiivisen kuorman, kuten 75 W: n kevyt pallo, tasoittamaan tätä käynnistysjännitteen / taajuuden vaihtelua.
Jos generaattori toimii sujuvasti, mutta se ei silti lataa järjestelmää, saatat joutua tekemään joitain säätöjä MultiPlus-ohjelmistossa VEConfigure-sovelluksen kautta.OhjelmistomuutoksetAsetukset, jotka sinun pitäisi ensin yrittää, ovat 'Poista UPS-tila' ja 'Ota käyttöön dynaamisen virran rajoitus'. Nämä kompromissiominaisuudet pitävät yllä virransyötön laatua.
Jos generaattori ei silti synkronoidu tai katkea, yritä kytkeä Heikko AC -asetus käyttöön. Tämä vaarantaa tehokkuuden.
Viimeiseksi jännite- ja taajuusikkunoiden asetusten säätäminen. Nämä ovat suuremmat vaarat laitteillesi. Niitä tulee käyttää varoen vain, kun on varmistettu, että kuormat sietävät virransyöttöä eritelmän ulkopuolella. Tämän pitäisi tehdä pätevä teknikko yleismittarin avulla, ja se tulisi avata vain niin pitkälle kuin se mahdollistaa turvallisen toiminnan.


Sähkövirta kulkee MultiPlus-laitteen läpi vain, jos se täyttää ohjelmoidut vähimmäislaatuvaatimukset; tällä tavalla MultiPlus suojaa herkkien laitteiden sähkönsyöttöä.
Varoitus: näiden asetusten muuttaminen antaa mahdollisuuden syöttövirtaan, joka saattaa olla riittämättömän laatua laitteesi sähkövaatimuksiin.
Tietoja VEConfiguresta ja aloittamisesta on tällä
[/color]VE Configure Software -sivulla tai ottamalla yhteyttä paikalliseen Victron-jälleenmyyjään1. VEConfigure: n “Grid” -välilehdessä:1.1 AallonmuotoUPS-toiminto: (oletus = käytössä)
Kun siniaalto on hyvälaatuista, MultiPlus-taajuusmuuttaja kytkeytyy siihen, jolloin synkronoitu ja nopea siirto tapahtuu, kun generaattori pysähtyy.
Monilla generaattoreilla on enemmän tai vähemmän huono muotoinen siniaalto, etenkin äkillisissä kuormanvaihdoissa. Näissä tilanteissa MultiPlus katkaisee yhteyden usein tai ei muodosta mitään yhteyttä. UPS-toiminto on sitten deaktivoitava. Haittana on hiukan pidempi siirtoaika.1.2 Taajuuden vakausHyväksy laaja tulotaajuusalue (45-65Hz): MultiPlus hyväksyy taajuudet 45-65Hz (oletus = käytössä). Jos generaattori on erittäin vakaa ja jos samaa vakautta vaaditaan MultiPlus-laitteen ulostulossa, tämä asetus voidaan poistaa käytöstä.1.3 Minimi jännitetasotAC alhainen katkaisija: alaraja: Tämän arvon alapuolella MultiPlus katkaisee yhteyden (oletus = 180 Vac).
Generaattoreissa, joissa lähtöjännite laskee kuormituksen alaisena, tämän arvon asettaminen korkeammalle tasolle voi auttaa ratkaisemaan taajuusmuuttajan ylikuormituksen sammutukset.
Syy tähän tapahtuu sillä, että monitoimilaite synkronoi ja seuraa generaattorin jännitettä pienentyessä.
Jos generaattori kytketään irti kuormituksen alaisena (joko matalajännitteen katkaisun, pysähtymisen, polttoaineen puutteen jne. Vuoksi), silloin kun monitoimilaite siirtyy takaisin invertteritilaan; sen on syötettävä välittömästi kaikki kuormien vaadittava teho samalla matalalla jännitteellä (ja sitä seuraavalla suurella virralla).
Koska ylikuormitusta johtaa virta, ei virta, tämä voi johtaa ylikuormitukseen.
Nostamalla tätä vähimmäisjännitetasoa, ilmoitat vaihtosuuntaajan / laturin kytkimen vaihtosuuntaajalle nopeammin, suuremmalla jännitteellä ja siten pienemmällä vaihtovirralla, ja estät mahdollisesti ylikuormituksen syntymisen.
AC alhainen kytkentä: minimiarvo: tällä tai korkeammalla arvolla MultiPlus kytkeytyy uudelleen, kun se on irrotettu (oletus = 187Vac).

1.4 Suurimmat jännitetasotAC korkea katkaisija: korkea raja: tämän arvon yläpuolella MultiPlus katkaisee yhteyden (oletus = 270 Vac).
AC korkea kytkentä: maksimiarvo: tällä tai jollakin alhaisemmalla arvolla MultiPlus kytkeytyy uudelleen, kun se on irrotettu (oletus = 265 Vac).1.5 Verkon havaitsemisen menetys (LOM)Verkkotunnistuksen menetys työntää ja vetää jännitteellä ja taajuudella nähdäkseen, onko vielä generaattorilähdettä. Tämä prosessi voi aiheuttaa ongelmia joillekin generaattoreille tai korkean impedanssin yhteyksiä generaattoreihin.
Suurille ja vakaille generaattoreille tyyppi B LOM toimii ja on turvallisempaa. Jos sinulla on ongelmia jännitteen, taajuuden tai tehonvaihteluiden kanssa, kannattaa ehkä yrittää poistaa LOM käytöstä.
Poista LOM käytöstä
LOM: n poistaminen käytöstä verkkoon kytketyssä tulossa on sallittu vain, kun muut ulkoiset turvalaitteet on asennettu. LOM voidaan poistaa käytöstä generaattoriin kytketyssä tulossa, mutta silloin on käytettävä muita menetelmiä / varoitusmerkkejä / fyysisen lukituksen turvatoimenpiteitä. Varmista, että kaikki generaattorissa, johdotuksessa tai järjestelmässä työskentelevät asentajat kytkevät myös virtakatkaisijan tai irrottavat muuten invertteri- / laturijärjestelmän.
Katso
yksityiskohtaiset selitykset, jos haluat lisätietoja verkkohäviöiden havaitsemisesta .
Esimerkki kokoonpanosta VEConfigure-sovelluksessa
Generaattori, joka vaatii LOM: n poistamisen käytöstä.Generaattori AC: llä 1 ja verkko verkkoon 2: lla, kuten suositellaan.2. VEConfigure-sovelluksen Yleiset-välilehdessä:2.1 Dynaaminen virranrajoitin(oletus = pois käytöstä)
Tämän ominaisuuden tarkoituksena on vähentää kuormituksen vaikutuksia pienitehoisiin generaattoreihin, kuten kannettaviin invertteritekniikkamalleihin. Nämä generaattorit eivät ehkä pysty reagoimaan äkillisiin kuormitusvaikutuksiin.
Aktivoimalla rajoitin, MultiPlusin PowerAssist®- toiminto imee kuormituksen muutoksen ja siirtää sen sujuvasti generaattoriin antaen sille aikaa reagoida.2.2 VaihtovirtarajaMultiplusin laturi on erittäin tehokas. Jos sinulla on olemassa generaattori, joka ei pysty toimittamaan monitoimilaitteen enimmäislatausvirtaa, joudut säätämään vaihtovirtarajan rajaa VEConfigure-välilehden Yleiset-välilehdellä.
Kohtuullinen lähtökohta vaihtovirran syöttörajalle on 80% generaattorin kapasiteetista watteina. Esimerkiksi:
5kVA-generaattori tuottaa tyypillisesti noin 4 kW
80% 4 kW: sta on 3200 W
3200 W / 230 V volttia = 13,9 A
Aseta vaihtovirran tulotrajaksi 13 A
Jos havaitset generaattorin edelleen ylikuormittavan tai käyvän liian kovaa, voit laskea sitä edelleen. Sitä voidaan myös lisätä, jos löydät, että generaattori käsittelee kuorman helposti (tosin tämä voi olla vaikea testata, koska se vaatii tyhjän akun maksimoidaksesi lataustarpeen ja suuren kuorman).
Laturi-välilehdessä on toinen lisäasetus tasavirran rajoittamiseksi.
Vaihtovirran tulovirta tulisi ensin säätää, koska se ottaa huomioon myös PowerAssist-toiminnallisuuden.
Multi pystyy synkronoimaan generaattorin aaltomuodon oman kanssaan ja toimittamaan virtaa generaattorin kuormille sekä lataamaan akun. Tämä tarkoittaa, että generaattori on edelleen mahdollista ylikuormittaa alhaisella 'DC-laturin virranrajalla', jos vaihtovirtajännitteen rajaa ei myöskään ole asetettu oikein generaattorin lähdön kokoon.

3. VEConfigure: n "Charger" -välilehdessä:3.1 Tehokertoimen alennusJoillakin generaattoreilla on aaltomuoto, joka vaikeuttaa lataamista normaalilla latausmekanismilla. Aktivoimalla " Heikko vaihtovirta " -toiminto käytetään toista mekanismia, joka mahdollistaa MultiPlusin lataamisen käytännöllisesti katsoen kaikissa olosuhteissa.
Tämän vaihtoehdon käytön haittana on, että tulotehokerroin, normaalisti yhtä suuri tai lähellä yhtä, huononee. Tätä toimintoa tulisi käyttää vain, kun edelliset eivät toimi.
Tämä johtava tai jäljessä oleva tehokerroin johtaa siihen, että generaattorilta vaaditaan enemmän kVa samanlaisille tai vähemmän paristoille toimitetuille tasavirta watteille. Saatat joutua pienentämään tasavirtarajaa VEConfigure-laturin välilehdessä edelleen, jos generaattori jatkaa ylikuormitusta tämän asetuksen muuttamisen jälkeen.
Todellisesti mahdollinen kokonaislatausvirta on pienempi kuin laturin nimellinen enimmäislatausvirta (normaaleissa olosuhteissa), kun heikko vaihtovirta on kytketty pois päältä.
Tärkeä muistiinpano:
Yksityiskohtainen kuvaus kaikista asetuksista on saatavilla VEConfigure-ohjevalikossa, ja lisää ohjeita on oppaissamme.4. VEConfigure-sovelluksen Inverter-välilehdessä:4.1 PowerAssistPowerAssist ominaisuus voi olla erittäin hyödyllistä, mutta se rajoittaa pienin AC tulovirta rajan ja tämä saattaa ylittää generaattorit kyky toimittaa. Tarkka rajoitus vaihtelee mallien - katso tästä luettelosta.
Jos sinulla on pieni generaattori ja sinulla on vaikeuksia yhteyden muodostamisessa tai pysymisessä, poista PowerAssist käytöstä, jotta laite voi vähentää vaihtovirtarajaa.Etkö vieläkään muodosta yhteyttä?Jos yksikkö ei vieläkään muodosta yhteyttä, vaihda monitoimilaite vain laturitilaan.
Kokeile toisella generaattorilla.
Koska näiden vikojen vianmäärityksellä ja korjaamisella on vakavia turvallisuusvaikutuksia, niistä keskustellaan parhaiten paikallisen asentajan, jolla on asianmukainen sähköasennus, tai Victron-jälleenmyyjän kanssa.
Jännitevirtalaitteilla varustettuja generaattoreita, ohjauselektroniikkaa tai katkaisijoita varten voi olla ongelmia. Näiden ongelmien vianmäärityksestä keskustellaan tässä Victron-yhteisökysymyksessä - Multiplus with Generator and Residual Current Device .
Yksinkertaista vaihtovirtajohdotusta. Irrota AC-lähtö aktiivinen, vapaa ja maadoitettu kaikesta, kun kaikki on turvallisesti sammutettu ja testattu jännitteen suhteen. Suora johdin generaattorin liitännöissä, ilman muita väylälinkojen linkkejä. Yhteinen neutraali voi aiheuttaa ongelmia.
Jos yhteyttä ei edelleenkään ole, ota yhteys jälleenmyyjään tai maahantuojaan. Kerro heille jo suoritetut vaiheet yrittääksesi saada se toimimaan, ja he voivat auttaa sieltä.LisälukemaGeneraattoreista ja niiden vuorovaikutuksesta Victron-järjestelmien kanssa on kirjoitettu laajoja artikkeleita ja dokumentaatiota. Tähän sisältyy vianetsintä, reaalimaailman sovellukset ja teoria.
MultiPlus-taikuus: pieni generaattori, iso voima - perusteellinen blogiartikkeli purjeveneen todellisen maailman sovelluksella.
Multiplus -sovelluksen käyttö generaattorin käyttökustannusten vähentämiseen - polttoainetta säästävä valkoinen paperi.
Automaattinen generaattorin käynnistys / pysäytys - kehys ja viite generaattorin automaattiseen käynnistykseen Victron-järjestelmissä.
Victron-yhteisön kysymykset ja vastaukset generaattoreista.
Victron-invertteri / laturit ja Honda-generaattorit
MultiPlus & Quattro-invertteri / laturit: AC-tulon minimivirtarajat


 

Savonius

Well-known member
Kaverillani on saarimokillä italialainen 10Hp diesel generaattori. Ulkoiset laturit saa  lataamaan  kun ensin laittaa kuormaksi 150W halogeenin. Pienempikin kuorma saattaisi riittää mutta tuollainen siellä saaressa oli.
 

hemaris

Member
ave sanoi:
Mk3-usb laitteeseen ei ilmeisesti ole suomenkielistä ohjetta olemassakaan ?

Siihen liittyvä ohjelma taitaa olla saatavilla vain englanninkielisenä. "Laite" itsessään on vain liitäntäpiuha, toinen pää Multin porttiin ja toinen tietokoneen USB-porttiin. Itse olen tuota pulikkaa käyttänyt Multin ohjelmistopäivityksiin, mutta oli sen menuissa on myös noita muita asetuksia. Pääongelma sinulla on se että aggren tuotosten laatu on syystä tai toisesta sellaista että ei kelpaa Multille.

Helpoita olisi tuo savoniuksen pariin kertaan ehdottama kikka - eli laitetaan aggreen ensin joku pohjakuorma ja vasta sitten aletaan ladata.  Jos tämä ei onnistu niin sitten pitää mennä ronkkimaan noita asetuksia.
 

avensi

Well-known member
Joo kokeilen sitä valojuttua , mutta tilasin mk3-usb piuhan, jos ohjeen mukaan pitää säätää 16A ja silloin olis sopiva ,
sitten heräs ajaus vitronista .
Toimiiko lataus ja invertteri samanaikaisesti ?
 

hemaris

Member
ave sanoi:
Joo kokeilen sitä valojuttua , mutta tilasin mk3-usb piuhan, jos ohjeen mukaan pitää säätää 16A ja silloin olis sopiva ,
sitten heräs ajaus vitronista .
Toimiiko lataus ja invertteri samanaikaisesti ?

Käsittääkseni invertteri ja latuas toimii saumattomasti yhteen ja myös mahdollistaa yhdestä ulostulosta suuremmana kuorman kuin pelkällä akulla.  Itsellä ei tosin ei ole omakohtaista kokemusta kun ei ole vielä ollut tarvetta aggrelle.

 

avensi

Well-known member
MK3-USB tuli kuljetusliikkeen tuomana, mutta ei puhelinpiuhaa ?Käykö kaikki puhelin piuhat vai mitä ne on ?Vai pitääkö taas olla kallis kaapeli victronilta ?
 

hemaris

Member
ave sanoi:
MK3-USB tuli kuljetusliikkeen tuomana, mutta ei puhelinpiuhaa ?Käykö kaikki puhelin piuhat vai mitä ne on ?Vai pitääkö taas olla kallis kaapeli victronilta ?

Mikä ihmeen puhelinpiuha? Tökkää tuo pc:n kiinni ja toinen pää Multin porttiin ja käytä victronin sivulta imuroitua ohjelmaa. Ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää

EDIT ilmeisesti tarkoitat verkkopiuhaa. Mikä tahansa perus rj45 piuha käy. Jos sellaista ei sattumalta loju nurkissa niin marketista löytyy halvalla
 
Ylös