Vesikierukka takkaan

someone

New member
Morjens!

Oletteko törmänneet tuollaisiin varaaviin takkoihin joihin olisi asennettu vesikierto kierukka lämpimän veden lämmitykseen?

Virosta löysin yhden tuollaisen takan mutta muuten ei ole vastaan tullut.

Kiinnostaisi vaan tuo veden lämmittäminen puullakin kun ei oikeen maksa nuo halot mitään. On vaan paha juttu kun ei ole muuta tulisijaa kuin takka ja sen tilalle ei oikeen sesihellaa tai kattilaa vittis laittaa :)
 
R

risto.parikka

Jotenkin on semmonen tunne että olen nähnyt jossain.
Muistaakseni oli irrallinen paketti että voi jälkiasentaa.
Katellaan , katellaan
 

Puuha

Active member
onhan nuita. yleensä vain asennetaan muurausvaiheessa. jälkiasennukset kun tuppaavat olemaan vähän sellaisia sun tällaisia ja pahimmassa tapauksessa saattavat tuhota koko takan/leivinuunin. sähkövastuksia pruukaavat vieläkin jotkut asentaa jälkeenpäin syvään n. 10mm reikään. ainakin enne asentamista tai suunnittelua kannattaa hankkia itselleen piirustukset takasta/muurista jottei sitten asennusvaiheessa tule ongelmia.

edit: niin tulihan tässä vielä mieleen edullinen konsti. osta kotapata ja vesitilaan sitten muuan metri kierrukkaa kupariputkesta. pari taloa lämpiää näin.

ps. allekirjoituksesi kuva on jokseenkin häiritsevä kun vie huomion kirjoituksesta. lieneekö pakollinen ainakaan liikkuvana?  ;D
 

someone

New member
Puuha sanoi:
ps. allekirjoituksesi kuva on jokseenkin häiritsevä kun vie huomion kirjoituksesta. lieneekö pakollinen ainakaan liikkuvana?  ;D
Pitää poistaa... tuo foto alkaa jo itteänikin häirittemään  ;D

Jos muuten tiedätte mistä tollasia vesikierukoita irtotavarana saa niin olisin kiinnostunut.

Meikällä kun on tollanen jättikokonen takka josta rupes laipio hajoamaan niin ajateltiin muurarin kanssa purkaa siitä osittain sisäosaa ja katto pois niin sinne sais sisään tungettua vaikka mitä kivaa siinä samalla.

Vanhaa takan kattoa kun on tuettu parilla lattaraudalla jotka tässä aikojen saatossa on saanu vähä lämpöä niin alkaa olla aika käyrää rautaa ja tuesta ei niinkää enää ole tietoa... siihen kattoon sais aika kivasti sen veskierukan jos viihtis laitella ja löytys vaan jostain.

 

Jussi

Member
Mitenkähän noissa liika lämpiäminen on hallinnoitu? Jos siinä on oikeasti veden lämmitykseen tehoa, niin kiehuminen tulee
vastaan jossain vaiheessa.
 
Ylös