Verkonvaihtokytkimen käyttö ja pv-invertteri

Mekaniker

Active member
Keskustelin sähkömiehen kanssa tästä kytkennästä kun olemme samalla aaltopituudella että hyvälaatuinen invertteri-aggregaatti saattaa herättää pv-invertterin varavoima-tilassa eli ei sähköverkkoon kytkettynä, se tilanne saattaa olla tuhoisa?? Ei taida olla kokemuksia asiasta...
Raapustin periaatepiirroksen asiasta miten eston voi kytkeä ( en ole piirtäjä )
Ylimääräinen kärki on joihinkin verkonvaihtokytkimiin mahdollinen kiinnittää, Norwesco malliin saa tilaamalla hintaan noin 20€

Verkonvaihto.png
 

lmfmis

Member
Tilanne jossa paneelit tuottaa enemmän sähköä kuin kulutus, niin se paneelien ylimääräinen sähkö yrittää "vauhdittaa" aggregaattia, eli pyrkii sitä pyörittämään..

Kierrokset aggrekaatissa nousee?
 

vesioinas

Active member
Enpä tiedä aggregaatista, mutta pv invertteri menee tiettävästi vikatilaan, jos jännite nousee liikaa. Tehosta ja paikasta riippuen se voi olla ihan normaali varotoimi. Ehkä järjestelmät kannattaa vaan pitää erillään.
 

maanma

energiaonnellinen
Kyllähän se aggregaatin kuorma kevenee jos verkkoinu sitä keventää. Verkkoinu katkaisee jännite syötön speksin kattojännitteen ylittyessä. Kyseessä ei ole verkkoinun vikatilanne.
Mutta mitä tekee aggren generaattori ylijännite tilanteessa. Se voi mennä ainakin vikatilaan.
 

vesioinas

Active member
Esim. Froniuksen tilakoodi 101 on "Grid voltage beyond permitted limits". Invertterin näkövinkkelistä se on normallitoiminnasta poikkeava vikatila, joka voi johtua kolmesta eri syystä eli väärät verkkoasetukset, epäkelpo verkkojännite tai laitevika. Kun laite ei itse pysty päättelemään mistä on kyse niin se on sitten ko. vikatilassa.
 
Ylös