Verkkoinvertteri

avensi

Active member
Verkkoinvertteri on suuniteltu verkkoon syöttämään sähköä .
Jos on talossa oma 230v verkko niin huomaako verkkoinvertteri mikä verkko on ?
Ajatuksena isompi paneelikenttä ja korkea jännitteellä invertteriin joka muuttaa 230v ?
 

kotte

Well-known member
Jos on talossa oma 230v verkko niin huomaako verkkoinvertteri mikä verkko on ?
En ole ihan varma, mitä kysyt, mutta jos ajattelit omaa rajattua verkkosaareketta, jonka kapasiteettia sitten laajennettaisiinverkkoinvertterillä, niin tässä siihen liittyviä ajatuksiani.

Jos oma erillinen 230V verkko on riittävän korkealaatuinen taajuus- ja jännitepidoltaan, niin kyllä siihen käytännössä ja teoriassa pystyy syöttämään lisää tehoa verkkoinvertterillä. Väittäisin kylläkin, että tuo tuskin on käytännössä toteuttamiskelpoinen ajatus, koska tuon oman perusverkon taajuuden ja jännitteen säätökyky normaaleilla teholähteillä (aggregaatti tai siniaaltoinvertteri) on rajallinen ja tuo kyky ylittyy aika herkästi, jos rinnalle tuo verkkoinverttereillä tehoa määrän, joka alkaa vetää vertoja ensisijaisen verkon teholähteen kapasiteetille syöttää verkkoon pätö- tai loistehoa.

Sen sijaan on olemassa rinnankytkettäväksi suunniteltuja tavanomaisia siniaaltoinverttereitä, jotka pystyvät keskenään neuvottelemaan jännitteestä ja taajuudesta (mahdollisesti ylimääräistä piuhaa hyödyntäen) niin, että järjestelmän tehoa voidaan kasvattaa lisäämällä inverttereitä. On myös saatavilla vastaaviin kytkentöihin tarkoitettuja aggregaatteja. Tietenkin johdotusta, sulakkeita sun muuta voi joutua päivättämään samalla, kun rinnalle tuodaan lisää tuotantokapasiteettia.
 

avensi

Active member
Niin paneelit on tällä hetkellä kytketty 48v
ja verkkoinvertteriin voi kytkeä 400- 600dcv paneeleita , jonka invertteri muuttaa ac230v
Näin sais paremman hyödyn paneeleista ja tehoa mökillä ?
 
Ylös