Veneaurinkopaneeli

avensi

Active member
Onko kokemuksia ?
Tuottavatko kuinka virtaa ?
Voiko panelit liimata veneen kylkeen kiinni ?
 
Viimeksi muokattu:

kotte

Active member
Minulla on ihan tavallinen pieni 30W:n paneeli, kummallekin akulle omansa ja oma säätimensä. Olen laittanut kiinni haponkestävillä koneruuveilla suoraan lävitse ohjauskatoksen päälle, eli suuntaus on edes kohtalainen vain keskikesällä. Kyllä nuo akun pitävät hyvässä latingissa käytännössä koko vuoden (katoksen alle aurinko vain ei juuri pääse talvella paistamaan), mutta kylmä auttaa latauksen pysymistä ja olen lisäksi ladannut akut kerran tai kaksi talvessa, vaikkei kunnossa olevaan akkuun juuri virtaa menekään lisälatauksella. Moottoriveneessä tuo riittää, mutta purjeveneessä kannattaisi ratkaista suuntaus paremmin. Masto heittää huomattavan osan päivästä varjon toisen päälle omista paneeleista, mutta en ole huomannut tuosta seuraavan mitenkään järisyttävää tehoeroa paneeleiden välillä. Mastosta auringon puolella oleva paneeli on kaiken lisäksi hiukan enemmän kallellaan keskipäivän auringon suuntaan. Toisaalta tuo akku välillä purkautuu enemmän käytössä.

Reunalistan ja ohjauskatoksen välin olen tiivistänyt uretaanikitillä, mutta jättänyt alimpaan kohtaan raon, mistä mahdollinen tiivistyvä vesi pääsee valumaan pois.
 

avensi

Active member
Akkulaatikko hommattu ja akku ja lataussäädin nyt nämä täytyis laittaa akkulaatikkoon ja kytkeä
Akkulaatikko https://www.motonet.fi/fi/tuote/5000440/Akkulaatikko-virran-ulosotolla-2-x-usb
Lataussäädin https://www.nettimyynti.fi/tuote/lataussaadin-sunpro-mppt/6438168106885/
Akku https://www.suomenakut.fi/akut-ja-paristot/tab-mp-akku-ytx20h-bs-mytx20h-bs-12v-18ah-250a-175x86x154-----m867-ytx20h-bs/p/8435336180676/

Jännitemittari täytyis hankkia laatikoon näyttämään jännitettä ja päävirta katkasia
Täytyypä ettiä ja mistä löytyy pieni katkasia ?
 

avensi

Active member
Tänään sain asennettua systeemin kesää varten , laatikossa akku ja mppt lataussäädin , akkulaatikon kannessa oleva virtakatkasia ja jännitenäyttö , virtakatkasia kun on pois päältä ,niin myös lataussäädin on pois päältä, eikä mikää kuluta akkua talven aikana .
Akkulaatikon napojen väliin on lisätty 2kpl, rosteri napaa + ja - aurinkopaneelia varten .
Ps :näppäin nokialla otetut kuvat
 
Viimeksi muokattu:
Ylös