Varaajanlämpötila 4 dummie..

SavonSähköSeppo

Active member
Simppeli kysymys johon en oo saanu vielä mistään yksiselitteistä vastausta.

Kumpi on kannattavampaa/järkevämpää:

Pitää lämminvesivaraajan lämpötila maximilla eli joku 90'c vai kuten nyt oon pitäny 60'c. 230L Haato-vaakamalli kyseessä.

Vesi lämpiää klo 12-14 kerran päivässä sillon kun oletus on että aurinkotuottoja on eniten ja talon muu kulutus pientä. Max hyöty auringosta.

Onko siis mitä hyötyä pitää se maximillaan? Tai haittaa? Ainakin hukkalämpöä tulisi kyseiseen tilaan enemmän ja sitä myötä lattialämmitys olisi vähemmän päällä. Tähän aikaan vuodesta kun tuottoja on monena päivänä paljon niin samahan se kait ois pitää siellä tapissaan? Veden käyttö on suht maltillista 4hlö perheessä.

Valaiskaa ois viisaammat.
 
Viimeksi muokattu:

Savonius

Well-known member
Kun ei kuukaan viisaammista vastannut niin tässä oma versioni. 300 litrainen pysty Haato lämpenee 98 asteiseksi loka- toukokuun välisenä aikana. Kylmimpinä kuukausina 108 asteeseen. Tällä tavoin Haato huolehtii 12m2 ns. apukeittiön ja osaltaan noin 48m2 keittiön lämmityksestä. Haato lämpenee pääosin paneelisähköllä. Haato on puettu vaimon vanhaan turkkiin jonka nappeja avaamalla ja sulkemalla hoidetaan lämpötilan karkea säätö. Haaton oma eristys tuossa Commanderissä on vertauskuvallinen. Turkkia on pikkuisen modifioitu.
 
Ylös