Tuli ostettua LFP-akut, hyvä tai miina?

En vaan suostu maksamaan 600-1000€ yhdestä 12V 100Ah akusta

You could buy 4 cells from GWL (https://shop.gwl.eu/LiFePO4-cells-3-2-V/ELERIX-LIFEPO4-battery-cell-Prismatic-3-2V100AH.html) and throw in a 4 cell JK/JBD/Daly BMS. You should get under or at €500. The price difference gets bigger once you go for larger packs - I'd recommend having a chat with Amy at https://szluyuan.en.alibaba.com/minisiteentrance.html -- skip all the other Chinese suppliers/vendors for now.
 

hessu_84

New member

täältä tilasin imuriin moottorin pari kk sitten, pari viikkoa kesti toimitus ja hyvin on toiminut. Postikulut ne laskee kun olet tilannut, kannattanee kysyä etukäteen mitä maksas rahti?
 

Mekaniker

Active member
Otti sen verran pattiin noitten kiinalaisten toimittamatta jätettyjen akkujen kanssa että ostin yhdeltä maahantuojalta 12V300Ah esittelyakun takuilla eilen, hinta vrt lyijyakkuun oli OK joten muokkasin tänään VictronMultiplus asetukset ja pistin lataukseen: Ja hidasta sen on kun laturista tulee vain 550W/35A
Jos saa joskus akku täyteen täytyy kokeilla miten kauan 500W halogeeni palaa;)

Öljypoltin ja kiertopumppu pyörii jokunen tunti tällä akulla
 

Jussi

Member
Öljypoltin ja kiertopumppu pyörii jokunen tunti tällä akulla
Ei ny varsin osu aiheeseen, mutta tuohon kyllä...
Testasin, kun sain erottelut kattilajohdotuksista tehtyä, tollasta pientä modified sini invertteriä just öölipolttimella ja kiertopumpulla. Kilowattisena sen ostin, mutta on max. 450W. Palauttivat puolet 40€ hankintahinnasta valittelun jälkeen. Riittää öölipolttimelle ja kiertopumpulle, vähän piippaili sytytysvaihessa mutta rauhottu ku lähti palaan. Oletuksen mukaisesti noiden moottorien ääni ei oo siisti ja poltin pyörii sillä jotenkin erinopeudella, ilmaa piti kuristaa 3 kohdalta 2,5 paikkeille. Kattila ei muuten oikeen alkanu lämmetä. Tunnin testin perusteella 60Ah akullakin sellanen 3 tuntia olis tarjolla sitä varakäyntiä. Oumanni ja suntitkin pelas.

Tuota samaa kytkennän siivousta tullaan nyt hyödyntään myös ton isomman Easun invertterin kanssa, kunhan saa asennukset tehtyä. Kattilassa kun on nyt pistotulppaliitos noilla oleellisilla. Kattilan viereen tulee varmennettu rasia Easunilta. Sitäkin testailin aika vanhoilla ja seisseillä akuilla 24V/155Ah, niin jaksoivat nekin 800W kuormaa 3,5 tuntia. Kyllä sillä jotain varmennusta jo kivasti hoitaa, varsin ku noi akut tuntuu aina vaan piristyvän käytettäessä.
 
Ylös