TSI-kamiinanpuhallinvalo

vesioinas

Active member
Tässä on termoparina/peltier-elementtinä 1kpl sähkön tuottoon oikeasti tarkoitettu TEGMARTin TGPR-10W-4V-40S
Modulin lähtö on 4V ja koko on 40x40mm. Kiinalaisista halvoista SP1848-moduleista ei saa riittävästi virtaa mihinkään järkevään käyttöön. Kokeiltu on kyllä.

Hyötysuhde ei ole mikään erikoinen kun alla on muutaman kilowatin tulipesä.

Puhallin käynnistyy kun lämpölevyn ja jäähdyttimen lämpötilaero on n. +110C. Puhallin on 3W (12V @0.25A) ja led-valo on 3W. Puhaltimelle on oma pieni 12V hakkurimoduli ja led taisi olla suoraan kiinni termoparin lähdössä. Puhallin nopeuttaa vähän pirtin lämmitystä varsinkin lämmitystä aloittaessa ja valon hiipuminen ilmaisee kätevästi sen koska on aika lisätä puuta ;)

https://aijaa.com/FZW8lj video
https://aijaa.com/uOqeN7 kuva

Tätä oli tarkoitus kehittää vielä lisää lämmönsiirtoputkilla (heat pipe), mutta enpä ole saanut vielä aikaiseksi. Jos jäähdyttimen saa siirrettyä etäämmälle lämpölevystä niin toiminta paranee. Putkilla se onnistuisi kyllä. Ko. putkia käytetään mm. prosessorien jäähdytykseen. Putkien sisällä on neste, joka kaasuuntuu kuumassa päässä ja tiivistyy jäähdyttävässä päässä, jolloin lämmönsiirto toimii päästä päähän tehokkaasti.
 
Viimeksi muokattu:

maanma

energiaonnellinen
vesioinas sanoi:
valon hiipuminen ilmaisee kätevästi sen koska on aika lisätä puuta  ;)
Tätä voinee jossain määrin käyttää myös kääntesesti ilmaisemaan koska (esim. kiuas,keskuslämmityskattila) pitää nuohota. Sijoituksen vaan pitää olla riittävän kaukana lämmönlähteestä ja anturin puhdistettavissa noesta, jos se sellaiselle altistuu.
 
Ylös