Spot hinta

maanma

energiaonnellinen
Huomenna aamulla ainakin minulle on tappiollista tuottaa verkkoon ennen klo 10.

Oma myynti marginaali on 0,3snt, mikä lienee melko yleinen.
 
On kyllä ihme heilahteluja välillä markkinoilla kun viikko takaperin sai pari tuntia 15snt/kwh.

Mukava ois päästä seuraamaan paikan päälle missä noista hinnoista päätellään.

Ihan näkis ja kuulis konkreettiset vaikuttajat.
 

denzil dexter

Active member
Nyt tilanne on se, että yritetään juoksuttaa vettä joka paikassa niin paljon kuin mahtuu, ja myös ylivuotoluukuista. Johtuu Lapin poikkeuksellisen pahasta tulvauhasta. Lisäksi kulutus on alhaalla koronan ja lämpimien kelien takia. Sinänsä täysin samantekevää - minulla ei sähkölasku käytännössä pienene, vaikka kulutus olisi pyöreät nolla.
 

maanma

energiaonnellinen
Heilahteluiden kokoluokka tulee kasvamaan ainakin kuivina kesinä. Tästä saimme esimakua jo viime kesän lopussa, kun hinnat pomppasi heinäkuun loppupuolella.

Saatamme nähdä, jopa ydinvoiman alasajoja kesäksi OL3:n valmistuessa. Toisaalta Britteille rakennettava merikaapeli varmistanee, ettei vesivoimaa riitä myyntiin nykyiseen malliin.

Mielenkiinnolla odotan, kuinka Fenno1 porukan lompakko kestää, kun OL3:n tuotantoakaan ei vielä edes tarvita, koska markkinoilla on nykyisin isoja joustomekanismeja, joita ei ollut OL3:ea aloitettaessa.

Se mitä tästä saattaa myös seurata on työvuorojen siirtymisiä 3-4 tuntia myöhemmäksi, jolloin kysyntäpiikit voidaan kohdistaa aurinkohuipputunteihin.
 
Ylös