Rele välitauolla

Anttig

Member
Ei oikein. Tuo tauottaa toistuvasti. Työ-tauko releen mainitsin vain siksi, että siinä on mahdollista laittaa tauko alkuun.
Tauon jälkeen asennon pitää jäädä eli vain siirtymä on viivellinen.
Eli siis rele, missä vaihtokärki riittää, mutta veto ja päästöhidastus pitäisi saada toimimaan? Löytyyköhän ABB:n CT sarjasta? Ainakin teollisuuskäyttöön soveltuvasta sarjasta pitäisi (en muista sarjaa) mutta se on kyllä aika hinnakas.

edit. Eli CT-D on se perus sarja, E ja S monipuolisempia...

ABB CT-S
 
Viimeksi muokattu:

STP

Member
Täällä esimerkki ristilukollisesta suunnanvaihtokytkennästä https://huhtama.kapsi.fi/ele/index.php?si=ukk&ukk=2180433
En kuitenkaan havaitse viivetekijää.
Ajattelin että riittäisi viive, joka tulee siitä että toisen releen pitää päästää ennenkuin toinen voi vetää. Tässä vaihdossa menee aikaa (luultavasti) enemmän kuin 0.2s jolloin invertterin pitää speksin mukaan irrota verkosta ja suorittaa jälleenkytkeytyminen sitten jonkun ajan päästä.
Jos halutaan pelata varman päälle niin ristiinlukituksen ohjaukseen vielä viiverele/aikarele tms. viivekomponentti väliin että nollatilasta saadaan tarpeeksi pitkä.
 

maanma

energiaonnellinen
Kolmella erillisellä vetohidastus ajastimella onnistuu.

Aktivoituminen (L3 -> L1) :
Ajastin1 vetää vaiheen L1 syötöllä ketjutettuna kahden muun ajastimen NC kytkentöjen kautta. Tällöin invertteri on kytketty L3 vaiheeseen Ajastimen 1 NO kytkennän kautta.

Ajastin 2 ja 3 aktivoituvat samanaikaisesti, mutta ensinmainittu ajastetaan lyhyemmäksi kuin jälkimmäinen.

Näinollen Ajastin 2 katkaisee Ajastimen 1 sähkönsyötön, jolloin sen sulkeutuneet kärjet avatuvat ja invertteri irtoaa L3 vaiheesta. Ajastimen 3 vetäessä invertteri kytkeytyy L1 vaiheeseen.

Passivoituminen (L1 -> L3)
Ajastimien 2 ja 3 veto lakkaa, jolloin invertteri irtoaa vaiheesta L1. Samanaikaisesti kytkeytyy L1 syöttö molempien ajastimien NC kärkien kautta vetohidastus ajastimelle Ajastin 1. Sen vetäessä invertteri kytkeytyy vaiheeseen L3.

Aktivoitumiseen voi käyttää suoraan pientä aurinkopaneelia tai LDR ohjausta.

Ajastinta 1 ja 3 voi käyttää ristilukintaan.
 
Ylös