Rakennusten energiatehokkuutta koskeva direktiivi

Helkoo

Member
Tavoitteena on tehdä rakennuksista energiankulutukseltaan ensin passiivisia, ja esimerkiksi aurinkopaneelien ja maalämmön avulla jopa energian tuottajia.
– EU:ssa meneillään olevan sähkömarkkinauudistuksen ansiosta omistaja voi myydä energiaa, ja saada tuottamastaan energiasta realistisen hinnan, Pietikäinen sanoo.
Onko samanlainen talo Keski- tai Etelä-Euroopassa ja vastaavasti Suomessa energialuokaltaan erilainen? Eli meillä pitää laittaa enemmän rahaa, jotta päästään sinne D- tai E-luokkaan, koska täällä talvisin pakkanen paukkuu.
 
Viimeksi muokattu:

don

Active member
Moro

Tällaisen asian kirjoitin tuonne toiselle foorumille.

Tästä tulee taas sellainen asia jota aletaan Suomessa ensimmäisenä ja kaikista tarkemmin seuraamaan ja vaatimaan.Luulen että Suomen rakennukset joitain ihan huonoimmin rakennettuja ja joiden arvo ei enään ole montaakaan tonnia lukuun ottamatta ovat huomattavsti parempia lämpötaloudeltaaan kuin keski saatikka eteläeuroopan hatarat harakanpesät joissa tuulee läpi niin että galsongit pyörii jaloissa.Ei ne Välimeren maitten valtiot paskaakaan välitä tällaisista laeista paitsi jos EU jakaa avokätisesti korjausrahaa,suomalaiset eivät ylpeyksissään ja tyhmyyksissään edes hae tällaisia jos vaikka olisi saatavana,nettomaksajan on niin hieno olla ja pureskella päälle hampaitaan.
 
Ylös