Pihavalaistus?

pascat

Member
Terve,
Foorumilta löytyy varmasti kokemusta pihavalaistuksesta aurinkosähköllä toteutettuna. Pikkasen tuossa pyöritellyt ajatusta että tekisi 12v järjestelmän mihin tulisi muutama ledvalaisin liiketunnistimen taakse. Energia otettaisiin sitten perinteisistä lyijyakuista mitkä ladataan aurinkopanelien ja säätimen avulla. Rakentelua ja virittelyä tuo tietty vaatii hieman.
Toinen vaihtoehto on jos löytyisi sopivan tehokkaita valmiita paketteja. Yhdestä on kokemusta missä on postikortin kokoinen kenno ja olikos se nyt 10w led valaisin. Tuo on toiminut sitkeästi pari vuotta ja valaisee yhden ulkoportaikon. Valo ei ole mikään tehokas, mutta sen verran kuitenkin että näkee kävellä portaikossa. Nyt on hakusessa kunnon valaistus pihalle. Tällä hetkellä valaistus hoidetaan kolmella 20w led valaisimella ja nuo riittävät kyllä tämän hetkiseen tarpeeseen.
Mitään järkeä tuossa rakentelussa ei ole kun nuo nykyiset valaisimet kuluttavat niin vähän mutta pitäähän sitä jotain värkätä aikansa kuluksia;)
 

pascat

Member
Mistäs tuollaisen Victron smart solar säätimen edullisimmin löytää?  Mitoitukseen sen verran että tarkoitus on tehdä 24v järjestelmä. Akuiksi ajateltu 2 kpl 100ah lyijyakkuja ja valaisimiksi 24v led lamppuja (4x45w). Mahtaisiko tuossa riittää kaksi 300w panelia lataamaan akkuja? Panelit on tarkoitus asentaa tallin eteläseinään pystyyn niin lumi ei pääse peittämään niitä.
Tämä on tietenkin haastava kun päivä on lyhin niin silloin tarvitaan eniten valaistustakin. Jos nyt oikein ymmärsin, niin tuossa Smart solar säätimessä on toiminto mikä ohjaa kuormaa sen mukaan että akkujen varaus saadaan pidettyä yllä akkujen kannalta optimaalisella tavalla.
 
Ylös