Paistaa se aurinko risukasaanki

Savonius

Well-known member
Veikkaisin, että vastaus löytyy tuulista ja OL 3:sta.
OL 3 ei syötä verkkoon. Vesivoiman tuotannostakin vähennetty sen mitä tuulesta tulee normaalia enemmän. Baltiassa, ja Norjan eteläosassa sähkö kyllä näyttää maksavan samoin keskieuroopassa. Ruotsissakin ollaan Suomen hinnoissa. Oisko syy paperikoneissa.
Korjaan: Tanskassakin sama hinta kuin suomessa.
 
Viimeksi muokattu:

denzil dexter

Well-known member
OL 3 ei syötä verkkoon. Vesivoiman tuotannostakin vähennetty sen mitä tuulesta tulee normaalia enemmän. Baltiassa, Tanskassa ja Norjan eteläosassa sähkö kyllä näyttää maksavan samoin keskieuroopassa. Ruotsissakin ollaan Suomen hinnoissa. Oisko syy paperikoneissa.
Kulutus on pienentynyt noin 3000 MW parissa päivässä (13800 ->11000). Seuraa oleellisesti lämpökäyrää.
 

Savonius

Well-known member
240W paneelista verkkoon 0,82kWh. Noin 21kWh yhteensä kentästä tänään.

Tammi17-22.png
 

Savonius

Well-known member
Odotin että puolilta päivin (noin 12.43) olisi 200W teho ylittynyt mutta 195W:tiin jäi. 12.23 iski pilvi ja siinä se sitten oli. 240W paneelin tämän talven ennätys kuitenkin oli. (vai pitääkö sanoa kevään).
(kuvaa kaapatessa kerkesi hiukan putoomaan)

2122Tammik.png
 

Savonius

Well-known member
Yhdestä 240W paneelista verkkoon tammikuussa 6,25kWh. Aiempi paras kuukausituotto oli vuodelta 2019 6,20kWh. Nyt koko kentästä runsaat 160kWh joka on hiukan yli puolet kuukauden ostosähköstä.

Taamikuu22.png
 

Savonius

Well-known member
Yhdeksästä paneelista mikroerkkoinverttereillä myyntiin.
Tammikuu 202244,12kWh

Loput paneelituotannosta menee käyttöveden lämmitykseen, akkuihin ja lattialämmitykseen.

Huonoin tammikuun tuotto on vuodelta 2018 joka oli 2,33kWh
 

Savonius

Well-known member
Caruna päivittää datahubbiin.

Tälläinen viesti löytyi Carunan sivulta
Valmistaudumme energia-alan yhteisen tiedonvaihtojärjestelmän, datahubin käyttöönottoon. Sen vuoksi Caruna Plussan tiedot sähkönkulutuksesta ja omista sopimuksista eivät ole ajantasaisia 8.2. alkaen.

Sähkönkulutustiedot eivät päivity palveluun 8.2. alkaen ja täydentyvät jälleen viikolla 8. Lisäksi jos muutat 8.-21.2. välisenä aikana, niin verkkosopimuksesi alkamisen tai päättymisen tiedot päivittyvät palveluun viikon 8 alussa.
 

Savonius

Well-known member
Talven ensimmäinen kilovattitunnin ylitys 240W paneelista verkkoon. Aamupäivällä jonkun verran pilveä mutta iltapäivällä Lyyti kirjoitti. Kaikkiaan runsas 30kWh tänään.

Kymmenestoista.png
 

vesioinas

Active member
Tänään ja eilen auringon paisteessa riitti jo hyvin tehoa, mutta katolla on yhä lunta peittona. Laajennan omaa seinäasennusta aamuauringon suuntaan kun pystyasennus tuntuu toimivan niin hyvin etenkin syksyllä ja keväällä.
 
Ylös