onko nykyajan rakentaminen ekologista vai egologista?

Puuha

Well-known member
niin tässä kun on taas tullut haaveltua talon rakentamisesta että saisin hyvän syyn purkaa navetan sekä autotallin tontilta. itse kun asun tällaisessa 1909 vuosimallin hirsi talossa. ja sitä kun vertaa näihin nykyajan muovia muovinpäälle oleviin rakennuksiin ei kovin hyvältä näytä. tosin ovathan ilmastointilaitteet parantuneet mutta ennen senkin hoiti painovoima.

niin ollaanko menossa metsään? ja pitäisikö siirtyä uudelleen samaleen käyttöön?
 

NdFeB

New member
Ehkä ei ihan sammalkaudelle tarvitse palata, mutta kieltämättä ollaan mielestäni menossa metsään näiden muovitalojen kanssa.

Kunnollisessa hirsitalossa ei välttämättä eristys ole huippuluokkaa ja energiaa palaa lämmitykseen, mutta vastaavasti siellä on paljon parempi elää.

Epäilen, että se mitä saatetaan säästää lämmityskuluissa vielä hävitään pitkässä juoksussa kansanterveydessä.
 

Puuha

Well-known member
niin tämä talo saisi varmaan luokituksen E.

työkaverin kanssa asiasta juteltiin niin heillä on A luokan talo eli tämä energiaystävällinen. pinta-alat ovat  samaa luokkaa mutta energiaystävällinen talo kuluttaa lämpöpumppuineen yli 10 000kwh enemmän sähköä vaikka käyttävät puuta ja sähköä lämmityksessä.

siitähän tämän langan perustaminen lähtikin liikkeelle. mitä energiaystävällistä nykyisissä taloissa on kun 11 000 kwh riittää kattamaan käyttösähkön sekä lämmityksen 100 vuotta vanhassa talossa mutta uudessa pyyhkitään 20 000 kwh yli kulutuksessa.
 
Ylös