Onko kokemusta Hoymilesin mikroinverttereistä?

b58

New member
Aloin tässä tosissani pähkäilemään vaihtoehtoja ja törmäsin tuollaseen merkkiin, tätä myy ja asentaa joku kotimainen toimijakin. Mallina kiinnostaa MI-1200, mutta jos käyttää 4x330W kennoja per vertti, niin uusin MI-1500 olisi ehkä sopivampi, vaikka ei kai nuista paneeleista ikinä saa täyttä tehoa ulos. Haaveena 12 paneelia, 4 per mikroinvertteri.
Onko porukalla ehdottaa jotain muuta mikroinvertteriä?
Aliexpressistä löysin kohtuuhintaisen WVC-1200:n, mutta en tiedä vehkeestä mitään, ja verkkoyhtiön vaatimuksia odotan, niin tuo tunnetumpi merkki vaikuttas paremmalta. Maailmalla toki tuota kinkkiä on asenneltu ja näyttäs toimivan.

Olen tähän asti aina katellu sellasta seinään asennettavaa invertteriä, mutta enemmän pohdittuani nuo mikroinvertterit tuntuu nyt järkevämmältä. Vaikka niin että nyt kun "jatuva" kulutus on käytännössä kahdella vaiheella, lvv + jk + kph:n ll ja toisella ilppi. Muut sitten miten sattuu jaoteltuna. Mut nuo nyt kuluttaa energiasta suurimman osan. Ainoa 3-vaihelaite on kiuas, ja sen lämmityshetkellä ei paista aurinko. Tätä pohdin siksi, että jos alkuun laittaisi 8 paneelia ja kaksi mikroinvertteriä.
Mitenkä sähköyhtiö suhtautuu tuollaseen "vinolataukseen", siis jos verkkoon menee vain kahdelta vaiheelta virtaa? Olen tätä kysynyt jo yhtiöltäni, mutta kappas kun en ole vastausta saanut. Mitenkä tuollanen etälukumittari, osaako se "pyöriä  väärinpäin" vai miten se "verkkoon myynti" toimii? Tähänkin kyllä odotan saavani joskus vastauksen yhtiöltä... Mutt miten se teillä menee?

Saa ja pitää esittää mielipiteet näihin höpinöihin!

Ps. Asuntoauton katolla nyt vaakatasossa yksi 280W paneeli joka ylläpitää akkuja, tosi tuossa asennossa se riittää juuri kompurajääkaapin ruokkimisen kesän, nyt lokakuussa ei tunnu riittävän enää edes akkujen ylläpitoon. kWh-mittarin mukaan jonnekkin menee n.20W jakuvasti, joten täytynee irrottaa akut taas talven ajaksi.
 

pertti

Member
Jo fb:ssa vastasinkin, mutta laitan vielä tähän. 4 kpl MI-1200 käytössä kesästä lähtien. Paneeleita siellä sun täällä eri suuntiin ja mikroilla se käy kätevästi. Toistaiseksi tyytyväinen.

 

Liitetiedostot

pertti

Member
Pääosin teho on alle nimellistehon (285 W). Kerran kuitenkin huomasin, että optimikaltevuuteen laitetuilla paneeleilla tuotto ylitti nimellistehon.
 

Liitetiedostot

b58

New member
Kiitos vastauksesta!
Joo tuossa nuo mikrovertit on just hyviä, ja jos kolmekin on, niin minun tapauksessa ajaisin niitä varmaan vaan kahteen vaiheeseen!
Malli tulee olemaan MI-1200 NL kuhan nyt odotellaan tuon valtion uumoilema energiavustus, ens vuonna sellasta oli lupailtu...
 
Ylös