Oman talon lämmittäminen tuulivoimalla

A

antero

p

IMG_3051.jpg
 

calmari

New member
Soittelinkin Anterolle asiasta mutta itsellä tuottaa lieviä vaikeuksia saada projekti kannattamaan. 5 kW voimalalla varma tuotto olisi ehkä noin 4500 kWh/vuodessa eli karkeasti 500,- €, investointina voimala 2.500,-, säädin 2.500,- ja valmis masto (24 m) 4.500,-,lisäksi kaapelointi, perustukset yms. Vaikea yhtälö mutten vielä ole luopunut toivosta.
Päivitystä, Exmorkin vedenlämmityssäädin 750 USD ja voimala 2052 USD, Kiinassa
 

calmari

New member
No tuo minun masto hinta on toki vapaasti seisovalle, hinnat olikin tuolla linkissäsi, on vaan se suomisäädin pirun kallis. Sinula on kyllä hyvät tuotot mutta ajattelin laskea ennemmin ala- kuin  yläkanttiin.
 

vande

New member
Tilasin myös Exmorkin paketin, tuulimylly 2kw ja lämmityssäädin.  Herra James Ye laitto kaupan päälle 3kw vastuksenkin.  Katotaan sit kun paketti tulee, palvelu oli ystävällistä.  Kyselin kotimaisiltakin toimittajilta, mutta ei tullut kaikilta edes tarjousta.  Huikeat erot kuitenkin, hinnoissa ja palveluissa.
 

Puuha

Well-known member
hugh piggott on nostanut ko. säätimen yles ihan maailmanlaajuisesti. on aika suuri kunnia saada kiitosta sekä kiinnostusta häneltä. tästähän antero jo aikaisemmin jossain ketjussa esitteli.

tuollaiselle 2700-4500 euron säätimelle pitäisi olla n. 10kw mylly jotta kustannukset pysyisivät siedettävinä.

tosin eihän tuo iso sijoitus ole vaikka kiinan säädin ei kestäisi kovin montaa vuotta sillä säätimien hintaero on sen verran suuri että voi tilata vaikka pari varaosiksi.
 

ras

New member
Minulla on Exmorkin 2,5kw 240v ja 17m masto kuormituksena 3kpl 800w lämpövastuksia ja säätimenä joka vaiheella 70mF konkat. Toimii loistavasti, ei ole tasasuuntaajia eikä releitä. Yksinkertaista ja halpaa.
 

possu

New member
off grid sanoi:
Olemme tehneet useita porukkatilauksia 5kw voimaloista 6m siipihalkaisijalla ja näihin kaikkiin on tilattu myös
tuo Finpropin lämmityssäädin.

Kysyit miksi suosittelen tätä säädintä. Se on kärjetön ja varustettu säätötoiminnoilla, joilla voi optimoida tuoton.
Säätimessä on myös hyviä turvatoimintoja.

Säädin ei maksa kolmea tonnia.
Antero:

Onkos noissa kimppatilauksissa montakin voimalaa?  Ja jokaiseen tulee suomalainen "ei kolmea tonnia maksava" huippusäädin?

Jos se säädin ei maksa kolmea tonnia, niinkuin hinnastossa kerrotaan, niin voisitko ystävällisesti kertoa mitä se sitten maksaa?

Ja myös mitä se maksaa lämmitysvastusten ja dumppivastusten kanssa?

Olisihan se hauska tietää ja varmaankin nuo kimppatilaajatkin haluaisivat verrata suomalaisen ihmesäätimen edullisuutta siihen, millä kiinasta saa juuri heidän tuulivoimalaansa valmistetun jo tehtaalla valmiiksi optimoidun kaikilla tarpeellisilla turvatoiminnoilla varustetun säätimen ja siihen liitettävät lämmitys- ym. vastukset.

Varsinkin kun näyttää siltä, että kiinasta saa yli kaksi täydellistä 5KW tuuligeneraattoria kaikkine säätimineen ja vastuksineen samalla rahalla kuin kimppatilauksesta yhden  ja siihen suomalaisen säätimen.

Ras:

Tämä sinun menetelmäsi on kokonaistaloudellisesti taatusti kaikkein halvin ja saattaa olla myös toimivin.
Tällä menetelmällä saattaisi saada noin viisi tai kuusi 2KW tuuligeneraattoria lämmityskäyttöön yhden sellaisen hinnalla jossa roikkuu kiinni tämä kotimainen ihmesäädin.

Sinulla on ilmeisesti vaiheiden välissä nuo lämmitysvastukset?
Miten kytkit konkat ja oletko tunkenut systeemiin tappokatkaisijan tai muuta elektroniikkaa ropellin pysäyttämiseksi mikäli jännite nousee liian korkeaksi?

 

Samppa

Member
Ei nyt näistä säätimistä mitään liian suurta numeroa tehdä. Varmasti suomalainen on pidemmälle kehitetty ja kattavemmilla ominaisuuksilla, mutta valmistajan oma täyttänee peruskäyttäjän tarpeet hyvin. Suomalaisen säätimen ostamalla tukee samalla Suomalaista työtä ja tuotekehitystä, joka voi sekin merkitä joillekin jo paljon.
 

ras

New member
Vastukset on tosiaan kytketty vaiheiden väliin, konkat joita on kaksi 35mF kytkettynä rinnakkain per vaihe ja tämä paketti vastuksen kanssa sarjaan. Pysäytyskytkin on mekaaninen. Vastukset kestävät kyllä hyvin hetkellistä ylijännitettä joka voi kyllä nousta hetkittäin 300v. Koska konkkia on kaikkiaan 6kpl ja vastuksia 3kpl niin ei ole kovin todennäköistä että kovin moni niistä menisi rikki samaan aikaan. On kyllä ollut mielessä lisätä systeemiin joku sysäysreleen tyyppinen laite jaka vetäisi esim 340v voltin kohdalla perään lisävastuksia ilman konkkia niin generaattori pyshtyisi enisimmäiseen tuulettomaan hetkeen eikä kyllä lähde pyörimään ennenkuin vastukset ilman konkkia on kytketty irti. Patterit eivät ole kovin suositeltavia tai ainakin termostaatti pitää ohittaa. Massavaraaja, lattialämmityskaapeli ja vesivaraaja ovat hyviä.
 

calmari

New member
Jos tuo suomalainen säädin perustuu, kuten oletan, taajuusmuuttajalla tehtävään säätöön saadaan sillä voimala pyörimään teoriassa kokoajan optiminopeudella, on taatusti parempi kuin mikään porrastetusti toimva säädin, ja valitettavasti kallis, jos olisi enempi tietoa sähkötekniikasta voisi tuommoisen säätimen tehdä kierrätys osista, tai niin ainakin luulen.
 

Harpi

New member
Moro
Jos jollakin on tai tulee käyttöön tuo Finnprop säädin niin kiinnostaisi kuva / tiedot sisuskaluista että onko se tehty taajuusmuuttajalla vai jollain muulla säätimellä.
Taajuusmuuttajalla tulee ongelmaksi jännitteen vaihtelu jota tamu ei paljon salli ilman vippaskonsteja.
Ohjauslogiikkana Finnprop:ssa näyttäis olevan Omron Millenium 3 malli.
Kiinnostaisi myös exmork 350 volttisen jännitearvot kuormitettuna koska olisi tarkoitus rakentaa lämmityssäädin itse.
 
Ylös