Ohjain hajosi

Esäätäjä

New member
Sunnuntai iltapäivänä aurinkolämpö oli nostanut varaajan lämmöt jo reilusti yli tarpeen, kun sattumalta kävin "teknisessä tilassa", keräimiltä lähtevän veden, tai pitäisikö sanoa höyryn lämpötila näytti 148 astetta! Pumppu pitää normaalisti pienen hurinan tai jurinan, nyt oli täysi hiljaisuus. Paine näytti reilu 3 bar kun paine on normaalisti 2 bar. Jotenkin lähdin siitä että pumppu kuitenkin olisi ehjä kun joskus ennenkin olen nähnyt oudon 109 asteen lämpölukeman, pumpun tosin ollessa silloin päällä.

Otin nopeasti pumppu/ohjainyksiköstä kannen auki ja en edes ehtinyt mitata tuleeko sähköä pumpulle, vaan otin liitinrasian heti auki ja jostain romusta nappasin verkkojohdon jonka laiton vauhdilla pumppuun kiinni. Lämmöt oli pysynyt 149 asteessa ja pumppu alkoi hurista erittäin hiljaisella äänellä, luulin että siipipyörä tjms on irti mutta lämmöt nousi kohta pollyssa vauhdilla pitkälti toiselle sadalle vaikka anturi on taskussa eikä ehkä nopein reagoimaan.

En tiedä tekikö hallaa jollekin tuo ylikuuma siirtoneste?

Pumppu on ollut tämän viikon manuaaliohjauksella eli n. 9.30 päälle ja n. 18.00 pois ja hiljaisesti pyörii, virtauskin lisääntyi 25-27:stä n. 30. Eli tuo ohjain (Ultimatemarket) on aiheuttanut sen jurinan ja rajoittanut hieman tehoakin. Uusi Stecan ohjain odottaa laittamista.
 

S.Olari

Member
Onkohan sittenkään rikki? Oletko kokeillut?

Mulla teki Resol saman luoja tietää miksi. Joku bugi päästi lämmöt nousemaan. Voihan olla niinkin yksinkertaista, kuin että releen kosketin ei käynnistänytkään pumppua, kosketushäiriö siis. Että muuten olisi toiminut oikein, mene ja tiedä.
Noissa on tietääkseni jonkun sortin suojaus, että pumppu sammuu täysin jos keräin ylittää tietyn rajan (130 astetta?)

Noh, käynnistin pumpun manuaalilla ja kun neste lähti kiertoon ja keräin viileni, systeemi toimi taas normaalisti ja on toiminut siitä asti.
 

Esäätäjä

New member
S.Olari sanoi:
Onkohan sittenkään rikki? Oletko kokeillut?

Ei kokeiltu sen jälkeen, tarkoitus ottaa muuhun ohjauskäyttöön jos sen vielä helposti kuntoon saa, tai jos jopa toimisi sellaisenaan?

maanma sanoi:
Kannattaa tarkistaa myös siirtonesteen täyttöaste tuollaisen jälkeen.

Ei ollut tullut ulos, koska paine nousi vaan 3 bar ja varo oli 6 bar.

Nyt pelannut pari viikkoa Steca 0301sc ohjaimella, jossa myös pumpun nopeussäätö. Olen pitänyt "2" asennolla (n. 420l/h) ja ohjain pudottanut siitä alaspäin. Ohjain pyrkii pitämään 8 asteen eron keräimen ja varaajan välillä, toinen vaihtoehto olisi pitää keräimiltä lähtevä neste tietyn lämpöisenä, tiedä sitten kumpi paremmin toimii?

Tässä tais mennä tämän kauden tuotot kokolailla tuohon uuteen ohjaimeen.  :(
 
Ylös