Neuvoa mökin sähköistykseen?

Jarmo

New member
Oma projekti etenee. Invertteriä lukuunottamatta melkein kaikki kilkkeet ovat saapuneet ja suunnittelen tässä yksikköjen sijoittelua kojetauluun. Siitä pari kysymystä: Kannattaako johtimet jättää näkyviin taulun etupuolelle vai vetää johdotus piiloon taulun taakse? Itse tykkään siisteydestä ja ajattelin piilottaa johdot mahdollisuuksien mukaan taulun taakse ja tulevat sitten esiin alareunasta akkujen päältä. Lataussäätimessä (ja varmaan invertterissäkin) on jäähdytysrivasto takana. Kannattaako leikata taulu auki siltä kohtaa jäähdytyksen parantamisen vuoksi vai onko sillä jopa heikentävä vaikutus kun ilma ei välttämättä virtaa yhtä hyvin lämpenevien ripojen välistä kuin jos takana on seinä lähellä?

Layout.jpg
 

Jarmo

New member
Kiitos kaikille neuvoja antaneille. Viikonloppuna asentelin aurinkosähköt mökille. Vielä on paljon tehtävää, mutta suurin osa on nyt paikoillaan. Aika luksusta kun ei tarvitse enää pulata taskulamppujen ja öljylyhtyjen varassa. Valot tulee napista ja läppärin voi ladata töpselistä. Kerralla mentiin vuosisata kehityksessä eteenpäin.

Paneeli.jpg


Keskus.jpg
 

Jarmo

New member
Akut on Fiamm Neptune 125 Ah. Meinasin ensin hommata Sunwindin 136 Ah akut, mutta sitten tsekkailin tarkemmin noita kapasiteettijuttuja ja Fiammissa on enempi ampeeritunteja (125 vs 118, 20h purkuajalla). Hinnaltaan Sunwindit olisin saanut muutaman kympin halvemmalla mökkimatkan varrella olevasta aurinkosähkökamoja myyvästä liikkeestä, joten ei olisi tullut toimituskuluja. Fiammit maksoivat yhteensä 550 €. Mutta ihan ummikko olen kyllä akkujen suhteen.
fiamm.jpg
 
Ylös