Myllyjen luotettavuus

Kameli

New member
Tampereen sähkölaitoksen rakennuksessa on nykyään paneeleita ja mylly (eivät ole vielä Googlen kuvassa), joka on ymmärtääkseni jokin Windspotin malli. Koska kuljen paikan ohi melkein joka päivä, olen pannut merkille, että varsin usein mylly ei pyöri tai on kaadettu alas (tänäänkin se oli alhaalla). Voikohan tästä päätellä yleisemmin jotain pikkumyllyjen luotettavuudesta?

Kuinka usein niitä joutuu huoltamaan ja onko huolto vaivalloistakin?

https://www.google.fi/maps/@61.4783967,23.7749154,3a,75y,29.23h,85.77t/data=!3m6!1e1!3m4!1sQbhFDLibiuLs88D5ksIxyw!2e0!7i13312!8i6656
 

Puuha

Well-known member
Jos tuuliolosuhteita ei oteta huomioon niin on huonoja ja hyviä. Yleensä ensin mainittuja. Hyvillä myllyillä on referenssilista pitkä erilaisissa kohteissa ja myös varaosien saatavuus on taattu hamaan tulevaisuuteen.

Rasvausta muutaman kerran vuodessa ja laakereiden vaihtoa 5-10 vuoden välein riippuen rakenteesta. Myrskyssä tai säätimen tiltatessa voi tulla siipien vaihto eteen. Keskipakojarru jos löytyy niin siihen joutuu paloja vaihtamaan harvakseltaa.
 

Puuha

Well-known member
Valmistajan nettisivuilla monasti lista kuvineen missä käytössä ja osalta valmistajista ne saa pyydettäessä. Pitää huomioida etteivät kaikki ole antaneet suostumusta liittää referenssikohteeksi omaa voimalaa.


 

Kameli

New member
Taas näytti mylly olevan pyörimättömässä tilassa. Ei voi ainakaan tuon myllyn perusteella suositella Windspotia. Vieressä olevat varjottomat paneelit ovat kaiketi tuottaneet moninkertaisesti myllyyn nähden.

http://finland.windspot.es/
 

Jussi

Member
Meillä on täällä yleisesti ottaen sellaiset olosuhteet, ettei myllyä voi pitää mitenkään vaihtoehtona. Siis pientä. Paikan pitää olla todella hyvä, jos siitä mielii hyötyä. Sisämaassa niitä ei juuri ole.
 

topspeed

Member
Ihmettelen ettei meillä ole missään HD voimalaa...miksei ?

Nuo toimii kuin junan vessa eivätkä tarvi pyrstöä.

vertical-axis-wind-turbine.jpg
 
Ylös