Mpp Solar invertteri PIP-MT

arskal

New member
Nyt kun olen tämän vuoden lämmittänyt vettä "paneelit suoraan varaajaan" -kytkennällä niin on tullut aika miettiä invertterin hankintaa. Laitoin pari paneelia lisää ja nyt katolla on 8x370W. Tällä hetkellä tosin 7kpl kytketty jotta jännitteet ei karkaa liian korkeiksi.
Olen suunnitellut off-grid järjestelmää siten että verkosta osetaan apuvirtaa tarvittaessa, mutta ei myydä näistä vähistä mitään. Tähän tarkoitukseen sopivan löysin ja se on Mpp Solarin PIP-4024MT. Invertteriin saa 24V akuston, aggrekaatin ja verkkosähkön. Invertterissä on myös releohjaus mahdollisuus. Invertterissä on myös kaksi AC-lähtöä joista toisen voi ajastaa. Tämä laite ottaa verkosta apuja jos tulee tilanne, että kuormassa on päällä 2kW ja panelit antaa vain 1kW ja akusto tyhjä niin puuttuva 1kW imastaan verkosta. Prioiteettinä ensin panelit ja akusto ja vasta sitten verkkoa. Invertteri toimii myös ilman akustoa. Käyntiinlähtöjännite on vain 60V.

Millaisia kokemuksia arvon raadilla on Mpp Solarin tuotteista. Mitä itse olen tietoja löytänyt niin vaikuttaa luotettavalta valmistajalta.

https://www.mppsolar.com/v3/pip-mt-series/
 

a.karppa

Member
Ainakin pelkässä OFF-Grid ( mökkinaapurilla) käytössä noissa ollut sellainen ominaisuus että muutaman kerran vuodessa laite pitää nollata. Sen huomaa siitä että vaikka aurinko porottaa niin ei akut lataudu. Voi tietysti uudemissa laitteissa tuo "bugi" olis korjattu. Eli kannnattaa seurata tilannetta
 
Ylös