Milläköhän tavalla voisi hyötyä korkeasta pörssihinnasta rikkomatta lakia tai sopimuksia? Propeli/folio-hattu ajatuksia!

denzil dexter

Well-known member
- Aggregaatilla lataa akkuja->verkkoinvertterin kautta verkkoon jos tulee ylijäämä?

Muita ehdotuksia?
Silmukka sähkökaappiin; käännät sähköt takaisin verkkoon. Voimala tekee 3x25A päästötöntä aurinkovoimaa pimeänäkin joulukuun yönä. Saattaisi kyllä tulla lievää parranpärinää sähköyhtiön puolelta, ja ehkä viranomaisiltakin.
 

Mekaniker

Active member
Silmukka sähkökaappiin; käännät sähköt takaisin verkkoon. Voimala tekee 3x25A päästötöntä aurinkovoimaa pimeänäkin joulukuun yönä. Saattaisi kyllä tulla lievää parranpärinää sähköyhtiön puolelta, ja ehkä viranomaisiltakin.
Sitä tuli mieleen aamupäivällä ja realismilla kun katsoo Nordpool huomisaamun hintaa
07 - 081 000,07€
Missä järki? Ja mitkä seuraukset on jos jatkuu näin?
Ei riitä edes foliolla varustettu propelihattu ymmärtämään
 

maanma

energiaonnellinen
Suoraan diesel aggrella tasavirta invertterillä mikrolle myyntiin verkkoon. Polttoaineena polttoöljy.
Tulee kuitenkin huomata että aggren tuotannon tulee ylittää oma kulutus jos netotus käytössä.
Jos netotus ei ole käytössä niin tuotannon on kohdistuttava vaiheeseen jossa kulutus on alhaisin. Taisi vaan olla niin että netotuksen siirrymäaika päättyy vuoden vaihteeseen.
 

kotte

Well-known member
Mitähän seuraisi, jos asennuttaisi paritalon toiseen asuntoon aurinkopaneelit verkkoinvertterillä ja tekisi pörssihintaisen sähkösopimuksen. Toiseen asuntoon sitten tekisi määräaikaisen sopimuksen kiinteällä hinnalla ja hommaisi sitten akkulaturin tms., jolla voi syöttää paneeleiden rinnalle tasasähköä. MItähän lakia, määräystä tai sopimusta tuo ehkä rikkoisi, jos paneelijärjestelmä lisäksi toimii riittävän alhaisella jännitteellä? Loppuhan hommasta jossakin vaiheessa kuitenkin tulee, mutta milloin ja millä perusteella? Epäilemättä sähkösopimukset irtisanotaan ensiksi, jos yhtiö huomaa asian, vai kuinka? Mutta olisiko tuo rikos?
 

maanma

energiaonnellinen
Tuo kotten ajatus sähkön jalostamisesta kuilostaa "virtuaaliakulta". Windfall tuloa se varmaan ainakin olisi. Siinäkin tuotannon olisi ylitettävä oma kulutus. Miksi ei sitä nolla hintaista sähköä voisi toiseenkin suuntaan tarjota.

Energiayhtiötä toki saattaisi kiinnostaa aurinkotuotanto pimeässä. Toki aina voi todeta jotain tuuligeneraattorista. Otetaanko siinä pientuotannossa edes kantaa siihen tuotantotapaan?
 

lmfmis

Member
Laita naapurin kanssa 3v roikka talojen väliin ja pääkytkimestä irti se taulu jossa on kalliimpi sähkö. Jos vaikka naapurilla kiinteähintainen ja sulla pörssi.

Sitten ruutuviholla lasket kumpi on kummallekkin velkaa :cool:
 

Mekaniker

Active member
Löysin yhden a-paneeli invertterimallin missä on virtajoitin ja sen voi myöskin ajaa akulla, silloin tarvitsee erillinen mppt-säädin lataamaan akkuja a-paneeleista
On ollut viime viikosta koekäytössä ilman akkuja ja rajoitinta yhdellä paneelilla ja toimii
Kun käyttää akkuvalintaa se poistaa mppt:n käytöstä-> ohjeissa näin
Ei käynnisy ilman sähköverkon tunnistamista
SAM_0107.JPG
SAM_0110.JPG
SAM_0111.JPG
 

Liitetiedostot

  • Sun_GTIL2_Handbuch_v1.pdf
    857.3 KB · Lukukerrat: 23

rotzi

Well-known member
Tähän otsikon aiheeseenko on sijoitettu oikein paukkuja... oon tätä pitänyt enemmän yleisenä pohdintapähkinänä tai tsoukkina koko juttua... :D .

Häviävää kansanperinnettä kuitenkin koko juttu. :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Ylös