Maateline aurinkopaneeleille

Yussu

New member
Tämä kiinnostaa itseäkin. Eli yhteen tolppaan tuleva teline johon saisi ainakin 1 kW edestä paneeleita.

Ameriikan maalta saa ja Kiinastakin löytyy muttei yhtää kotimaista tuottajaa ole löytynyt.

Tietääkö kukaan?
 

don

Active member
Moro

Ota mallia niistä valmiista ja suunnittele ja mitoita teline ja ellet itse pysty sellaista esim. metallista tekemään niin varmasti joku tuttavistasi pystyy sellaisen toteuttamaan.Onko niissä kinkkien tai jenkkien telineissä mainittu että minkälaisen/painoisen esim. betonijalan tai vaikkapa kierrepaalut teline vaatii kun mainitsemasi 1 kW:n paneelit (3 kpl) muodostavat n. 6 m²:n purjeen eli tukevasti saapi maassa olla.
Kannattaisiko tällainen tehdä aurinkoa seuraavaksi jolloin saanto olisi jonkinverran kiinteätä parempi.
 

Yussu

New member
kulmasäädettävä riittäisi, seuraava olisi turhan monimutkainen rakennettavaksi. Ja kyllähän tuollaisen itsekin rakentaisi mutta aikaa ei tahdo olla niin valmis ratkaisu kiinnostaisi.

ruuvipaaluille en tuollaista laitosta ajattelisIkeaan, betonia saanee olla ainakin tonnin verran.
 

denzil dexter

Well-known member
Yksittäinen tolppa on vähän ongelmallinen tuon ankkuroinnin osalta. Jos haluaa selvitä ilman betonia, vanha kunnon inkkaritiipii toimii. Siinähän on läntökohtana kolmijalka, jossa paalut ovat ylhäältä kiedottu köydellä yhteen. Tuo sama köysi vedetään sitten tiukasti alas maata vasten ja ankkuroidaan kivellä, kiilalla tms.
Rakenne on aika idioottivarma ja hyvin tukeva ja myös kallistuksen osalta helposti säädettävissä. Se myös tukevoituu kuormituksen lisääntyessä entisestään. Siitä pitäisi vain kehittää vähän modernimman näköinen, vaikka kyllä ne alhaalta hiilletyt puusalotkin 10 vuotta kestäisivät.
 

Moti

New member
Itse olen alustavasti ajatellut porata kallioon reikiä ja tehdä kulmasäädettävän kehikon puutavarasta ja kierretangoista. Mutta en vielä keksinyt miten siitä saisi tehtyä kivan näköisen...eli melkein pitäisi asentaa jonnekin sivummalle.
 

don

Active member
Moro

Voisko trellinki olla jotain tämän suuntaista?

Trellinki (458 x 275).jpg
 

don

Active member
Moro

Juu missään nimessä tuo ei ole mikään piirustus säädettävästä jalasta mutta suuntaa antava,en itsekkään tekisi missään nimessä tuollalailla paitsi että jos tohon lisää pari tukea niin on jo tukeva.Paneelien kiinnitysrunko on vielä keksittävä ennenkuin olisi toteutuskelpoinen.
 

Polite

New member
Kysytääs tässä ketjussa vähän lisää ideoita.. Aatoksissa laittaa pellon reunaan 8 paneelia riviin. Kehikko kyllästetystä puusta ja kierrepaalujalat. Lähinnä mietityttää kuinka monta kierrepaalua kannattais laittaa 8 metrin matkalle leveyssuunnassa. Paneelithan ei paljoa paina mutta tuo paneelipurjenäkökulma varmaan vaatii jokusen tukipisteen maahan. Toisaalta väkevämmällä puumateriaalilla varmaan vähenee paalujen tarve.

Vaihtoehtoisesti olisko porukalla laittaa kuvia omista maateline-asennuksistaan niin siitäkin vois ehkä jotain päätellä..?

kiinnostaa myös minkälaisia kaltevuuden säätö ratkaisuja porukalla on?
 

borg

Ylläpitäjä
Kierrepaalun vetäminen maan sisästä vaatii aika tolkuttomasti voimaa. Sikäli paaluja ei tarvitsisi kuin yhden. Kappalemäärään vaikuttaakin lähinnä se, millainen teline on muuten rakenteeltaan. Sanotaan nyt vaikka 6-8 kpl. Leveyssuunnassa siis 3-4 kpl.
 

vmakela

Member
Jos maa ei ole ihan höttöä, niin 45 asteen kulmaan pitkät raudat moskalla/lekalla ruuvattujen jalkojen juuresta, ja lukitus paaluihin esim hitsaamalla, niin tuskin nousee koskaan tuulen voimasta ylös
 
Ylös