Lataussäädin pwm 60A

avensi

Well-known member
- useiden säätimien sarjaankytkentä. Maksimivirta jopa 300 A

Kuinka kytketään sarjaan ?
 

Eko

Member
Nollaus: paina nuoli alas päin kunnes lukee "reset AH " .Pidä painiketta pohjassa näytön ohjeistaman ajan ja Ah ja kw :t nollautuu .
Koko käyttöajan ah:t silti säilyvät . Olen joka vuosi nollannut vuoden vaihteessa nämä niin näen sitten paljon sieltä vuoden lopulta on tullut tavaraa .

Sarjaan kytkentä taitaa tarkoittaa silti rinnankytkentää , jolloin jokainen säädin hukkaa oman ylituoton vastukseen . Pitää huomioida kuiten se , että diversiteetti käytöllä 45 A versio voi ohjata vastukselle maks 30A .Molemmilla säädin versioilla on 150% pienempi virta kesto ohjattaessa ylimäärä tehovastukselle .

Minulla on ollut pwm ja mppt versiot käytössä useamman vuoden ja ovat kyllä toimineet moitteetta . MPPT-versio reagoi erittäin nopeasti valon ja kuorman vaihteluihin toisin kuin monet muut säätimet . On myös kokemuksia näistä kiinan säätimistä . Harmi vain , että Morningstarin säätimiä ei enää saa Suomesta kuin yhdestä paikasta kun olisi tarvetta tuolle 60 A PWM versiolle .
 

avensi

Well-known member
Mikä siinä kytketään rinnan ?
Johdot, johto ?
Mitä ne lukemat näytöllä tarkoittavat suomeksi ?
 
Viimeksi muokattu:

Eko

Member
Laitetaan kaikkien säätimien + yhteen ja - yhteen ja kaikille samanlaisille säätimille samankokoinen erillinen vastuskuorma .
Eli samanlaiset säätimet vastuskuormineen kytketään navoittain yhteen akkuun . Näin siksi , että tällä rinnankytkennällä jokainen
säädin käsittelee suuremmasta kuormasta oman osansa esim. vastuksen rinnan ja sarjaankytkentä .
 

avensi

Well-known member
- useiden säätimien sarjaankytkentä. Maksimivirta jopa 300 A

Kuinka kytketään sarjaan ?
Kuka tietää miten kytketään sarjaan ?esim 2kpl säätimiä ?
 

hemaris

Active member
Kuka tietää miten kytketään sarjaan ?esim 2kpl säätimiä ?
Olisiko vaan kirjoitus- tai ajatusvirhe alkuperäisessa ilmoituksessa? Latausvirtaa voi nostaa rinnankytkennällä, joka on ihan normijuttu ja jonka jonka voi tehdä millä tahansa säätimellä. En itse oikein ymmärrä että miten näitä voisi kytkeä sarjaan tai mitä hyötyä siitä olisi. Vai onko minulta jäänyt jotain oleellista ymmärtämättä?

Nopealla googlauksella englanninkielisiltä sivuilta ei kyllä löytynyt mitään tietoa sarjaankytkennästä, rinnankytkentä ja tuo 300A mainittiin useammalla myyntisivulla.
 
Viimeksi muokattu:

avensi

Well-known member
Kytkin toisen säätimen uusien paneelien takia ja en kytkeny rinnan enkä sarjaan
26as on sisälämpötila tällä hetkellä kun vastukset ovat lämmittäneet koko taloa .
 
Ylös