Lapuan, Heininevalle suomen suurin aurinkovoimala 80 - 100 MW?

maanma

energiaonnellinen
Kun katsoo tässä toisessa ketjussa esiteltyjä auringon saatavuuskarttoja https://ilmaisenergia.info/foorumi/threads/paras-aurinkosähkön-tuottokuukausi-tänävuonna.2479/
niin olisin sitä mieltä, että rakennelma ei välttämättä ole sijoittumassa oikeaan paikkaan.
Nämä kartat eivät tosin vielä kovin hyvin huomioi paikallisia olosuhteita, joista on toivottavasti pidempi seuranta tehty. Toinen asia mikä kiinnittää huomiota on suuntauksen suhde Suomen sähkömarkkinan kanssa. Minä tähtäisin tuottoa enemmän lounaasta kuin etelästä ja uskoisin enemmän klo 20 hintapiikin tuottovaikutukseen.
 

Savonius

Well-known member
Havainnekuvakin kertoo että varjo on keskipäivällä noin keskikesällä seuraavan rivin alareunassa. Suunnittelija ei usko että lunta voi vielä joskus sataa.
Nuo ongelmat olisi helppo ratkaista sijoittamalla kenttä loivasti nousevaan rinteeseen. Eturivin jalkojen korkeus olisi helposti laskettavissa. Siihenhän losahtaa neljältä neliömetriä lunta kolmelta paneelilta maahan sataneen lumen päälle. Toisaalta ei tuollaisesta kentästä muutenkaan kaksisesti heru kun edessä olevan varjo lankeaa seuraavalle kahdeksan kuukautta vuodessa plus ilta ja aamupäivisin. No pääasia on tietenkin on että tilaaja on tyytyväinen.
 

rotzi

Active member
Vähän huvittavaa tämä länkytys suunnittelu asteella olevista kuvista...ei täältä foorumista katsellen noita epäkohtia kyllä pysty näkemään/päättelemään.
 

Savonius

Well-known member
Niin, nyt näyttää yrityskohteissa olevan tärkeää että on aurinkosähkötuotantoa imagon vuoksi. Uskon että tulevaisuudessa energiantuotanto saa myös merkityksen.
 

maanma

energiaonnellinen
Viherpesua tekee moni, mutta toiset yrittää vähän enemmän. Päätin, että ostan jatkossa sini tuotteita, kun rakensivat 1000 paneelin voimalan yrityksen omaan kulutukseen.
 
Ylös